Македонска фудбалска репрезентација

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Многу интересно се замота клопчето во нашава група :) Овој натпревар мислам дека е клучен и за нас и за Ирците, со евентуална победа ќе имаме 7 бода и доста подобрени шанси за 2 позиција, а со пораз и дефинитивно се ќе биде готово. И на Ирците им треба победа за да им се одлепат на Словаците и на Ерменците а нерешено не му одговара никому, така да верувам делка ќе биде жестоко, иако не сум преголем оптимист!

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.907
Поени од реакции
7.471
Не знам што мрсите сега дека Пандев е вечито повреден ,ако го гледавте натпреварот меѓу Лече и Интер ќе видевте дека се повреди и така ја напушти играта...кривеше со ногата,зголобт го заеба.
Сакам,и се надевам на победа...меѓутоа мислам дека ја губиме оваа утакмица и тоа со добри 2 гола разлика...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Ја тепаме оваа сигурно ! ( NOT)
Да не примиме повеќе од 3 гола би било успех. Постигнат гол премија би било.

Кога и кое време се игра иначе ?

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Олдично,таман од утакмица да се позанимаваме малце и со овие.Инале околу голманската позиција,сакам Богатинов да добие шанса,ме интересира премногу го фалат.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.298
Поени од реакции
7.025
Не ми е јасно зошто Даниел Мојсов не е земен за репрезентација. Игра во редовно за Војводина,во одлична форма е,неколку екипи од Италија се заинтересирани за него и не доби повик. Браво Јонуз,одличен потег :uvo:

П

Паспарту

Гостин
Не ми е јасно зошто Даниел Мојсов не е земен за репрезентација. Игра во редовно за Војводина,во одлична форма е,неколку екипи од Италија се заинтересирани за него и не доби повик. Браво Јонуз,одличен потег :uvo:
Истото прашање и јас го поставив на претходната страна :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Затоа што некој што е повикан на негово место частел кафана пред да се објави списокот :icon_lol: Ако веќе ништо барем гол да не примиме против Ирциве.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Многу м ижал што ќе изгубиме, и поради тоа нема да има еуфорија да го наполниме ноцвиот стадион во јуни токму против ирска. од една страна добро ќе биде што ќе го зменат јонуз но и тоа не е решение кога главата на ффм ќе остане иста. играјте сигурен кец барем ќарете си некој динар :smir:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
1 у 1 чисти како суза :)

Не знам со која игра мисли да оди таму Јонуз,ама најдобро ќе биде да игра бункер...ма каков бункер игло треба да игра,ко оние Ескимите што си ги прават куќите,ако се отвори ќе не напунат како америчка мисирка за денот на благодарноста.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Aбе дур не се направи целосна реконструкција како на составот така и кај тие погоре ( ФФМ - и еднаш да престанат да градат, го УТЕПАА фудбалот ) ќе не плескаат кој и да стигне. До кога мислат да го зимаат Шумоликовски? Па тој не игра за својот клуб ( ако има ) а игра за Репрезентација 90 мин. После, што ФАЦА глуми Јонуз што не го зима Боби Грнчаров вистински столб во одбраната би биле со Новевски, па дали е тој нормален... на кој му води инат не знам. За очај е фудбалот во Македонија воопшто не само Репрезентацијата, срамота....

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.943
Поени од реакции
7.055
Ова најважниот натпревар за нас во овие квалификации. Се може да се заборави до сега. И слабите игри и киксот со Ерменија, зато што на крај краева одлучуваат меѓусебните натпревари со конкурентите. Ако сме мажи, ако не бидува трошка за нешто ЌЕ ЈА ТЕПАМЕ ИРСКА ДВАПАТИ! Сега и на реваншот во Јуни (уффф каква еуфорија би било тогаш) Ако го направиме ова, тогаш до крајот се е во наши раце. И ни остануваат двата натпревари со Ерменија и Андора и на крај дома со Словачка во последното коло. Ако ги освоиме овие 15 бода ви гарантирам трето место, а ако се поклопат коцките од другите натпревари може и второ. Ама знам дека е полесно да се каже отколку да се направи. Поучени од историјата ова само треба да биде наше рутинско гостување од каде треба да се вратиме со 1-2 гола во нашата мрежа. По што пак ќе следи разочарување и откажување за понатамошните натпревари. Како и да е им посакувам среќа на момците, знајме дека се слаби, ама можда среќата ќе ни се насмевне...пеналче нешто, слободен удар, нивни кикс...да победиме таму и после во Јуни овде 30 000 да се соберат на стадион :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
читам сега пандев пак повреден доаѓа. па мајку м устара ако не му се игра и не сака да крши ноги за макеоднија што се мучи да не лаже и да мислиме дека имаме јак играч? кога игра он како да играме со еден играч помалку тоа ме нервира си ги чува нозете.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.907
Поени од реакции
7.471
Нурединовски
Тодоровски Б.Грнчаров Новевски Попов
Ѓуровски Деспотовски
Тасевски
Пандев Тричковски
Ристиќ

Со оваа тактика ако не газиме се живо...ја да не се викам како што се викам....али тоа е малоумен тренер ...не знае да направи измена кога е потребно,не знае да мотивира,формацијата и играта не знае да ја постави...не знам што повеќе...мене да ме земат да ги менаџирам боље резултати ќе вадиме..

--- надополнето ---

читам сега пандев пак повреден доаѓа. па мајку м устара ако не му се игра и не сака да крши ноги за макеоднија што се мучи да не лаже и да мислиме дека имаме јак играч? кога игра он како да играме со еден играч помалку тоа ме нервира си ги чува нозете.
Човече и за тебе ќе напоменам,гледаше ИНТЕР-ЛЕЧЕ?

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Касами ако се реши да настапува за Македонија,ќе ни врши голема работа.Има потенцијал детето,а башка и на таа позиција сме најтенки

БТВ.Очекувам еден бод од Ирска

Kajgana Shop

На врв Bottom