Македонска фудбалска репрезентација

П

Паспарту

Гостин
Ти мора да се зајебаваш :)
Каква црна победа бараш бе со оној дебилон на клупа, не знае тактика да напрае ќе им рече еве ви топка, трчаје.
Ајде Шуми терај напред, до Гоч, Гоч пази леџа, шут, шут... Штета само што нема да може да го слушаме во Даблин :icon_bigg

Инаку очекувам чиста победа на Ирска на овој натпревар, според мене немаме никакви шанси. Имаме селектор кој нема никакво фудбалско познавање + играчиве не се спремни за фудбал повеќе од 65-70 минути.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.349
Поени од реакции
8.430
Ќе биде победа со Ирска?? Се на се очекувам нашиве да заборават на одбрана се додека не постигнеме погодок па после бункер до крај и да се надеваме на чудо.
искрено прв пат посаковам да загубиме за да си замини јонуз доста беше тоа неговото се виде дека не го бива човекот
Значи или победа или пораз во никој случај нерешено па да се мачиме до крја на квалификациите со овчарот јонуз

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
Камо да беше така лесно, али и да изгубиме он ќе си остане селектор...

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
мислам дека време е и ние да дојдеме со победа од тој остров..ирците не се ништо подобри од нас

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
http://www.fai.ie/

На странава на нивната ФА каква реклама за дуелот ова на почетнова, како Шпанија да им доаѓа :)

Republic of Ireland senior team manager Giovanni Trapattoni has had to plan for this weekend's match in the knowledge that regular goalkeeper Shay Given is ruled out with a shoulder injury.

Joining Given to the absent list in the past week are Manchester United defender John O'Shea (hamstring) and Blackburn Rovers midfielder Keith Andrews (groin).

Better news for Irish supporters is the return from injury of captain Robbie Keane, whose calf problem has cleared up, while Richard Dunne, Leon Best and Keith Fahey will all be afforded the necessary time during the week to prove their fitness following recent knocks.

Според мене од овој треба да се стравува, брзо е црново.

П

Паспарту

Гостин
http://www.fai.ie/

На странава на нивната ФА каква реклама за дуелот ова на почетнова, како Шпанија да им доаѓа :)

Republic of Ireland senior team manager Giovanni Trapattoni has had to plan for this weekend's match in the knowledge that regular goalkeeper Shay Given is ruled out with a shoulder injury.

Joining Given to the absent list in the past week are Manchester United defender John O'Shea (hamstring) and Blackburn Rovers midfielder Keith Andrews (groin).

Better news for Irish supporters is the return from injury of captain Robbie Keane, whose calf problem has cleared up, while Richard Dunne, Leon Best and Keith Fahey will all be afforded the necessary time during the week to prove their fitness following recent knocks.

Според мене од овој треба да се стравува, брзо е црново.
Ако играме со 7 души во одбрана, ќе треба од сите да се чуваме :) Кај Јонуз нема тактика, поставеноста е како на маалски фудбал, кој-каде-стигне-игра. Ако не притиснат, да се молиме да не примиме брзо гол :) Со оглед на тоа како беа најавувани квалификацииве, се освен победа ќе биде неуспех и ќе треба да значи крај за селекторувањето на Јонуз.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Не знам зошто имам некое чудно претчувство за 2-ка...без никакви аргументи ама ете :vozbud:
И време за гол на Пандев на побитен натпревар!

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Знам дека сме многу слаби, ама срце не дава да кренам раце...јас сум си НЕПОПРАВЛИВ ОПТИМИСТ и вистински се надевам на ПОБЕДА на МАКЕДОНИЈА!!!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Лани кога имавме далеку подобра игра и подобра позиција и отидвме да се надигруваме со далеку послабата Шкотска и пак изгубивме а не сега против Ирска.
Не декласираат 100% и Јонуз парталите нека си ги собира.

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
незнам дали го има видеото ама морав да го постирам тука.. :) Значи какви таленти имаме низ светот! Овој е од Школата на Реал М. Дориан, Братму игра во Барселона добро познатиот на сите Давид,
Само сакам да кажам дека со овие млади и суперталентирани играчи вклучувајќи го и ристовски од Парма и двајцата надежи наши кои настапуваат за Утрехт во Холандија мислам дека за најмалку 2-3 години би имале одлична репрезентација од фудбалери кои од млади нозе играат во големи клубови и се подложени на професионални тренинзи, а секако и имаат првотимски статус во своите тимови...
Да не бидам Офф ТОПИК кога сме кај натпреварот против Ирска Очекувам Само ПОБЕДА! Многу голем оптимист сум кога е во прашање нашата репрезентација!

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Стварно незнам што да очекувам од утакмицава,таму ќе биде пекол(сите карти се продадени,бар така прочитав негде),нашиве се тие што се ,нема некој нов,а мислам дека и Јонуз нема баш што посебно да направи.Како ќе изиграат тие на теренот така ќе биде.Игравме затворено со Словачка,изгубивме,игравме малце поотворено со Русија(утнуваме пенал) губиме,пак сме незадоволни од тоа како селекторот ја поставил тактиката.Не дека го бранам него ама мислам дека преамбициозни бевме на почетокот(ко увек)и тоа проклето 4то место е можеби и реалност за нас.Неможе само 4 да играат во појаки лиги(у појаки освен стандардните ќе ги ставам и Русија и Украина)да одиме на европско.Нашата шанса ја прокоцкавме лани,за друга таква шанса мора да чекаме Бабунски brothers да не спасуваат

П

Паспарту

Гостин
Со децава што играат во странство немаме проблеми, проблемот е во оние млади играчи кои играат во нашето првенство. Немаме никаков концепт за развој на фудбалот кај нас, се е сведено на "натиго-дајмиго" натпревари, врски и уште мал милион други ситни работи кои немаат никаква допирна точка со фудбалот. Во последниве години на прсти се бројат младите играчи кои направиле трансфер во странство, а од нив дали 1 или 2 отишле во добар клуб. За квалитетот на играчите од нашето првенство говори фактот што дури и во екипи од Азербејџан и Кипар нашите одат на проба пред да направат трансфер. Примери имаме колку сакаме, нашите играчи ни на тие проби не покажуваат никаква кондиција, па после тоа следува "задоволни беа од мене, ама трансферот ќе се реализира во лето/зима (читај никогаш)".

На крај, имаме федерација на која фудбалот не им е во преден план. Прво ги гледаат џебовите, а потоа чартерите за да ја следат репрезентацијата (шопинг) заедно со уште 4-5 членови од поблиските роднини. Имаме селектор кои е ставен на тоа место само поради неговите заслуги за формирање некакви селски сојузи во кумановските села. Репрезентација не се води со "пази леџа Величе" и "сечи Николче".

Порано имавме фудбал, сега немаме ништо... Денес на народов најбитна му е политиката, партиите, а со фудбал се замараат само мал дел од нив. Еве ви еден пример, натпревар на Силекс против ВАЦ од Унгарија. Колку за споредба, Силекс толку гледачи немал во последниве 10 години на сите одиграни натпревари.

--- надополнето ---

Пандев повреден доаѓа во Охрид

Капитенот на македонската фудбалска репрезентација Горан Пандев денеска треба да им се приклучи на подготовките на селекцијата за мечот в сабота против Ирска во Даблин. Пандев кој игра во одлична форма на последниот меч против Лече беше заменет во 72 минута поради повреда.

- Пандев доаѓа повреден но се уште на знаеме од каков тип е неговата повреда и колку време ќе му треба за рехабилитација. Откако ке дојде ќе ги направиме неопходните медицински прегледи и ќе знаеме на што сме, велат од стручниот штаб на македонската репрезентација.

Македонската експедиција денес треба да се комплетира и во полн состав тактички да ги уигра комбинациите за мечот против Ирците.

Превземено од: http://ohridnews.com/v2_index.php?mod=2&kat=7&id=29489

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
Мене ова за Пандев ми е некако чудно: вчера баш Јонуз и физеотерапевтот даваа изјава дека сите играчи се во одбра состојба и никој немал повреди или проблеми (со исклучок на Алими но не било нешто сериозно), и сега овие објавуваат дека Пандев бил повреден, точно ли е тоа?

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Пандев е вечито „повреден“ кога треба да игра за репрезентација. Факт!

Kajgana Shop

На врв Bottom