Македонска фудбалска репрезентација

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Значи, за истиот Илчо шо е „ватрени навијач Партизана“? Не дека не игра пожртвувано во репрезентација, ама вакви изјави не се баш за почит.

2:38
Коментаров ти е глупост!
За кого сака нека навија, се додека остава се на терен додека игра за националната селекција.

Член од
24 март 2010
Мислења
71
Поени од реакции
18
Како прво, никаде не реков дека не игра пожртвувано, така да не гледам зошто мојот коментар е глупост. За еден репрезентативец да биде икона на навивачите треба повеќе работи, а не само да се труди на терен, затоа што репрезентативец не си само на терен. На репрезентативецот на Македонија една од најважните работи во животот му е Партизан, како што вели во интервјуто. Мене ми сметаат србофили, не знам за тебе. Ај да играл таму, ама чисто онака го кажува тоа. Плус, по инцидентот на тренинг каде тргна да се тепа против Попов, тој ја изгуби почитта што ја имаше од мене.

Во секој случај, сеуште велам дека игра пожртвувано, ама најверојатно е приглуп затоа што ако сака да ги добие симпатиите на јавноста мислам дека не може да дава изјави дека Партизан му е една од најважните работи во животот. Значи, од аспект дека игра пожртвувано - игра. Ама од тоа дека Пандев немал ни 10% од Илчо, е тука не се согласувам.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Како прво, никаде не реков дека не игра пожртвувано, така да не гледам зошто мојот коментар е глупост. За еден репрезентативец да биде икона на навивачите треба повеќе работи, а не само да се труди на терен, затоа што репрезентативец не си само на терен. На репрезентативецот на Македонија една од најважните работи во животот му е Партизан, како што вели во интервјуто. Мене ми сметаат србофили, не знам за тебе. Ај да играл таму, ама чисто онака го кажува тоа. Плус, по инцидентот на тренинг каде тргна да се тепа против Попов, тој ја изгуби почитта што ја имаше од мене.

Во секој случај, сеуште велам дека игра пожртвувано, ама најверојатно е приглуп затоа што ако сака да ги добие симпатиите на јавноста мислам дека не може да дава изјави дека Партизан му е една од најважните работи во животот. Значи, од аспект дека игра пожртвувано - игра. Ама од тоа дека Пандев немал ни 10% од Илчо, е тука не се согласувам.
Глупост е тоа што му замеруваш што навијал за Партизан. Од сите репрезнтативци, јас глава сечам дека гризат нокти кога губи Арсенал, Реал или било кој. Тоа значи дека тие се што ти ја знам англофили или шпанофили?
Ништо не е поразлчен Партизан од Реал. Секој фудбалер гаи симпатии кон некој тим за кој сака да игра, ретко на кого тоа му се остварува. Некој ќе заигра, некој цел живот ќе сонува да заигра у тимот за кој навијал.

Инцидентот е глупост невидена, каде после тоа се се смири и се заборави. Тој стана актуелен поради тоа што по некоја случајност имаше камера која го сними тоа, да не беше така нит ќе се чуеше, нит ќе се разбереше.

Илчо на терен игра со СРЦЕ и секогаш тоа го покажува! Прост пример е сликава која ја постирал Бојан... Камо да имавме повеќе такви играчи, кои ќе се борат за секоја топка а не да изиграваат балетани...

Член од
24 март 2010
Мислења
71
Поени од реакции
18
Добро, можеби претерав со тоа за Партизан - тоа е повеќе мое лично гледиште, не треба да ми влијае врз погледот на Илчо како репрезентативец. Сепак, Илчо не ми е меѓу омилените репрезентативци и поради слабите статистики (40 настапи, 9 гола, единствено вистински вреден оној против Шкотска). Ама, со ова завлегуваме во друга тема. Значи, да, игра борбено, ама не е само тој таков, а и не е само тоа доволно.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.456
Поени од реакции
8.589

За овој Илчо.

Немаме ниту еден друг играч-репрезентативец кој игра толку пожртвувано и со срце кога станува збор за репрезентацијата. Тоа е ФАКТ!
И аман со вакви муабети дека се е наместено, претерувате.
Тоа е твое мислење а далеку е од факт !!!
по мое попов игра и подобро и пожртвувано од овај сељакот
Факт е дека е лабилна личност овај селанецот кој игра лажи топка односно шема без да падне со неговиот соселанец седловски на тренинг со пари и после кога губи се тепаа со селанецот негов против попов
Факт е дека уште во 20 секунда добива жолт картон оти ја пишал во кладилница после факт е дека се тепа со гледаќи во австрија и за тоа ќе пија казна факт е дека овај бричот се бори колку толку оти тој и величе ме е нај не сигурно местот со тоа што се двајцата нај слаби
факт е дека ако не беше од прилеп (базата на хари) дека немаше никакви шанси да игра за репрезентацијата од последно пласираниот тим во австрија
факт е дека како шпиц игра а од 40 утакмици дал само 9 голови од кој
натпревари екипа почетен тим
Пријателски натпревари Македонија 16 16 - 3 3 2 - -
Квалификации за ЕП 2004 Македонија 4 4 - - - 3 - -
Квалификации за СП 2006 Македонија 1 1 - - - 1 - -
Квалификации за ЕП 2008 Македонија 8 8 - - 3 4 - -
Квалификации за СП 2010 Македонија 7 7 - 4 1 3 - -
Квалификации за ЕП 2012 Македонија 4 3 1 2 2 1 - -
вкупно 40 39 1 9 9 14 0 0

ивица тоа с е факти а не тоа што се моли како некој мочко на кфаливикациски натпревар со ерменија да му се лижи на публиката со тоа што даде гол од пенал пази за нерешено 2-2
Тури му к*р на такви и не само на овај репрезентатвци кои играат со врски кај јонуз кој играат во азербежан или казакстан или во последно пласирани тимови во истокот

ps. да не ти го давам интервјуто на овај македонецот а поздрав со песната пиле од цеца (ама ја да не одам и јас како даре )

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Штета е што им се нафрлате на играчи кои дефинитивно не заслужуваат ваков однос... Не планирам повеќе да дискутирам на оваа тема.

Поздрав

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.084
Поени од реакции
74.835
Во зависност од блокот на трибините, цената на влезниците изнесува 300, 400 и 500 денари.
Фудбалската федерација на Македонија ја одреди цената на влезниците за пријателскиот меч кој ќе се одигра идната среда, односно на 26-ти јануари. Во зависност од тоа за кој блок се работи од двете трибини, цената на билетите ќе биде 300, 400 и 500 денари.
...
:kez::kez::kez:
Кога националниот состав неможе да издвојува ниту една победа во квалификациите и е во голема криза, они ми набиле олкави цени за пријателска со камерун :nesvest:
ЕДИТ: Веќе паѓале коментари на темава уште пред недела дена. Се ивињавам на закаснета реакција :icon_mrgr

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Тоа е твое мислење а далеку е од факт !!!
по мое попов игра и подобро и пожртвувано од овај сељакот
Факт е дека е лабилна личност овај селанецот кој игра лажи топка односно шема без да падне со неговиот соселанец седловски на тренинг со пари и после кога губи се тепаа со селанецот негов против попов
Факт е дека уште во 20 секунда добива жолт картон оти ја пишал во кладилница после факт е дека се тепа со гледаќи во австрија и за тоа ќе пија казна факт е дека овај бричот се бори колку толку оти тој и величе ме е нај не сигурно местот со тоа што се двајцата нај слаби
факт е дека ако не беше од прилеп (базата на хари) дека немаше никакви шанси да игра за репрезентацијата од последно пласираниот тим во австрија
ивица тоа с е факти а не тоа што се моли како некој мочко на кфаливикациски натпревар со ерменија да му се лижи на публиката со тоа што даде гол од пенал пази за нерешено 2-2
Тури му к*р на такви и не само на овај репрезентатвци кои играат со врски кај јонуз кој играат во азербежан или казакстан или во последно пласирани тимови во истокот

ps. да не ти го давам интервјуто на овај македонецот а поздрав со песната пиле од цеца (ама ја да не одам и јас како даре )
Овде се збори за посветеноста и борбата на овој играч, не за тоа, колку голови дал, зошто дал и зошто воопшто игра фудбал. Твоите факти, ништо не значат. Секој од овде, барем еднаш да го гледал на тв или на стадион ќе го има истиот став како повеќето овде. Човекот душата ја дава секоја утакмица.. да, можеби не е најдобриот, но секогаш ќе го има најголемиот риспект од навивачите. И, да.. Илчо играл со врски.. патетика си.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.481
Awake;4054103[B напиша:
]Овде се збори за посветеноста и борбата на овој играч, не за тоа, колку голови дал, зошто дал и зошто воопшто игра фудбал. Твоите факти, ништо не значат. Секој од овде, барем еднаш да го гледал на тв или на стадион ќе го има истиот став како повеќето овде. Човекот душата ја дава секоја утакмица.. да, можеби не е најдобриот, но секогаш ќе го има најголемиот риспект од навивачите. И, да.. Илчо играл со врски.. патетика си.
Го делам истото мислење со тебе.
И да прашам само,има некој намера да оди на утакмицава?
Поздрав

А

Анноун

Гостин
'амбиентот на теренот ќе го креираат играчите додека за амбинетот на трибините очекувам да го направат 20000 навивачи " - Мирсад Јонуз

:pos2::pos2: . никој не може да ме насмее во сред сесија како јонузче . дури и на bacкstage ги прогласија за срам на неделата ради цената на картите.

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
па подобро нека нема никој од колку да биде карта по 100 денари или уште полошо да пуштаат џабе.Секакви простаци одат и стадионон брзо брзо ќе ни остане без столчиња

П

Паспарту

Гостин
Значи никој не спомна тука за КВАЛИТЕТОТ на Илчо, ниту пак за кој клуб навива, тоа си е негово лично право... Дали навивачите на Јувентус и Милан треба да го мразат Пандев и да го плукаат поради тоа што е интераш? Ако сака Треска и Прпарими нека му се омилени клубови и во срце, но додека остава душа на терен јас ќе го почитувам. Вие очекувате на 40 натпревари да има дадено 30 гола!? Па и тие 9 гола што ги има дадено се повеќе од многу напаѓачи кои поминале низ оваа репрезентација. И мене ме нервира тоа што заработува секој натпревар жолт картон, но дали сте го уклучиле некогаш мозокот и сте размислиле дека тоа можеби е поради КАРАКТЕРОТ!? И јас во 90% од маалските натпревари што ги играм сум нервозен, но далеку од тоа дека не сум заинтересиран за исходот на крајот... Сите плукаа по Шумуликоски, а кога поставив прашање да предложат замена за него никој ништо не спомна, па имаше дури и коментари дека Шуми бил организатор на играта во нашата репрезентација :)uvo:).

Абе бетер и од србите станавме, тие кога и да изгубат крив им е судијата, храната, времето, часовните зони и сл.

Ете најдругарски би ве замолил да предложите замена за Илчо, кој би требало да игра место него? Баже Илијоски, Гешоски, Менсур Идризи...

Инаку не се секирајте за стадионот, доколку не се продаваат добро картите ќе има милијарда гратиси, па така заебани ќе бидат оние со регуларно купена карта и оние од форумов кои мислат дека нема да има ни 500 души на стадион. :)

Член од
24 март 2010
Мислења
71
Поени од реакции
18
Добро, вас ви е ОК играч, мене не ми е - тоа е тоа. Не можеме да се договориме за средина. Agree to disagree :)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе не толку лош Илчо како играч,да има покрај него квалитетна средина,средина и само средината е таа шо и фали на репрезентацијава.Она што е борбен,цврст и изнудува доста фаули од кои се создаваат прилики му се најсилна страна.Но и со таа Душа,Срце претеравте.Сите ние даваме максимум бе кога играме маалски фудбал.Оној шо е таков по карактер и да губи и да води 5-0 пак трча како будала во 90 мин.Но немаат сите таква улога и неможат сите така емоционално да се поврзани со фудбалот,а не дека не ја сакаат репрезентацијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom