Македонска фудбалска репрезентација

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
А најбитно од се е што утакмицава имаше резултатско значење на ниво на пријателска. Англичаните дојдоа да играат колку да не ја пуштат службена.
За селекторот наш ете и за некои портали ова е историски бод, па држење говори, снимање на сето тоа и 300 чуда. Тек ќе видиме што е дебакл, само нека дојдат следните циклуси натаму, зошто Милевски додека е Сејдини никогаш нема да биде сменет.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.189
Поени од реакции
4.028
Па солидни две утакмици. Првото полувреме со Италија беше изиграно доста лошо, ама имаа и тие среќа со вториот и третиот гол. После 3-2, се отиде all-in и резултатот на крај е тоа. Немаше сигурно да бранат 3-2 пораз во Рим. Денес криво ми е што не ги добивме Англичаниве. Да, тие не дојдоа комплетни и не го сфатија нешто многу сериозно дуелот, па затоа ми и е криво што не заврши 1-0 за нас. Антиклимакс е тоа што Кејн влезе и одма гол даде. Ама и се гледа дека Англија без него делува послабо, поготово напред. Бод по оние 7-0 е супер. Уште ми е криво како Украина успеа во Скопје да не победи.
Се надевам дека за СП ќе добиеме многу полесна група (оваа беше убедливо најтешка група во која сме се паднале, заедно со онаа во која беа Белгија, Србија, Хрватска, Шкотска, Велс - мислам 2014?), а за Лига Нации не би било лошо да се атакува и на Б-дивизија. Што погоре, тоа подобар шешир во квалификациите (бар за Европско). :toe:

Член од
14 април 2012
Мислења
32.920
Поени од реакции
67.610
Автогол беше. Инаку, да не беше она на Грилиш офсајд, ке не намачеа со раното изедначување.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Автогол беше. Инаку, да не беше она на Грилиш офсајд, ке не намачеа со раното изедначување.
Така си е, да го досудеа првиот пенал ќе беше 2:0 :)

Член од
29 октомври 2023
Мислења
613
Поени од реакции
856
Овдека некои се стварно нереални, Англија доминираше во секој сегмент да сакаа пак ќе ни начукаа еден куп голови, едноставно не сакаа, утакмицата немаше никаква тежина ни за нив ни па за нас, Сака не беше агресивен не се замараше,Кејн влезе гол си дадовме после не се ни замараше да креира или да напаѓа,просто се решија да ни компензираат за уништувањето што го направија во Јуни тоа е тоа.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.476
Поени од реакции
4.632
Пак, подобро нерешено, отколку да изгубеа со 3-4 разлика. Катастрофална репрезентација сме, ама не треба да им се оспори овој бод, макар бил и пријателска.

Треба од корен да се смени се, ама тоа нема да се случи. Албанија треба да е пример за тоа како се води и игра за репрезентација.

Секогаш кога посилна репрезентација губи бодови, не се замарала, чувала играчи...

Италија во Палермо се чуваше изгледа, а и во Скопје тренинг имаа. Не велам дека сме силни ние или не знам што, ама исклучоци секогаш има.

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.179
Поени од реакции
2.809
Овдека некои се стварно нереални, Англија доминираше во секој сегмент да сакаа пак ќе ни начукаа еден куп голови, едноставно не сакаа, утакмицата немаше никаква тежина ни за нив ни па за нас, Сака не беше агресивен не се замараше,Кејн влезе гол си дадовме после не се ни замараше да креира или да напаѓа,просто се решија да ни компензираат за уништувањето што го направија во Јуни тоа е тоа.
Баш напротив, имаше некоја статија дека им е потребна победа за ждрепките за европското првенство, ама не ми текнува што беше муабетот.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.195
Поени од реакции
9.914
Алиоски играч на натпреварот...
Автоматски споено мислење:

Ееее да не беше стативата за Англичаните и уште неколку шанси...

Последно уредено:

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.360
Поени од реакции
5.501
Пак, подобро нерешено, отколку да изгубеа со 3-4 разлика. Катастрофална репрезентација сме, ама не треба да им се оспори овој бод, макар бил и пријателска.

Треба од корен да се смени се, ама тоа нема да се случи. Албанија треба да е пример за тоа како се води и игра за репрезентација.

Секогаш кога посилна репрезентација губи бодови, не се замарала, чувала играчи...

Италија во Палермо се чуваше изгледа, а и во Скопје тренинг имаа. Не велам дека сме силни ние или не знам што, ама исклучоци секогаш има.
Ако сме реални Италија тогаш се изнапромашуваа како никогаш до сега.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.296
Поени од реакции
46.833
Ko i so Malta, za Anglija najbitno bese da ne im se povredi bilo koj od igracite, se shtedea, ne gledam nikakva osnova da se glorificira ova remi, pretposledni vo grupa so 20 primeni gola vo 8 natprevari, vo situacija koga Albanija odi na EP, Srbija odi na EP, Slovenija odi na EP, Grcija igra baraz, Bosna mislam preku Liga na Nacii seuste ima sansa, bukvalno 0 osnova imame za bilo kakva radost, a i ne ni e prv pat da im izigrame x na ovie, 2 pati toa sme go napravile na nivni teren.

Kako i da e, ne e problem kaj nas Bobi, ama on e del od sistem koj go unistuva vo bukvalna smisla fudbalot vo ovaa zemja, marionetka e na edna uzasna fudbalska koruptivna federacija i kako takov e del od ova crnilo veke, a ne sivilo, koe vladee vo fudbalska Makedonija.

Takva steta ni se nanesuva sto ednostavno zelbata da gledam fudbal na bilo koe nivo vo Makedonija mene konkretno mi e celosno zemena, bev samo so Italija na tribini i prv pat vo zivotov da prosvedocam eden kolektiven navivacki uzas kade navivacite nemaa zelba da navivaat, da se derat, ne postoi veke nikakva euforija, samo nemo sledime kako pred oci ni se unistuva uste edna sportska granka. Momentalno tapkame na dnoto i vo rakomet, i vo fudbal i vo kosarka, i sto e najtragicno, ne postoi nikakov plan za da ovie raboti se opravat, a sto e uste potragicno, nam kako narod ko da ni e seedno i otrpnavme veke, cekame univerzumot da ni gi opravi rabotite.

Nikad toa nema da se desi, na 200 polinja imame digresija i nasata idnina ne e ubava, dali sportski ili nesportski plan, osudeni sme na propast, ali eve ako nekade postoi nekakva sansa za nekakov incidenten uspeh, toa e fudbalov, i toa samo ako ni se poklopat asalno kockite so lesni natprevari i slicno ko sto primer bese slucaj so grupata na Albanija ili Srbija ili koga se plasiravme na EP preku Liga na Nacii.

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.861
Поени од реакции
9.917

Kajgana Shop

На врв Bottom