Македонска ватерполо репрезентација

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.232
Се паднавме во група со САД, Романија и домаќинот Италија. Екстемно тешка група за нас. САД се покажаа како одличен тим на Олимпијадата а Италија е домаќин. Ке биде тешко но кога од Европско првенство Б влеговме во првите 8 во Европа и се квалификувавме на СП веќе се е можно.
 
Член од
22 април 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
Znaci vaka. Jas igram za juniorska vaterpolo reprezentacija i treniram so seniorska reprezentacija. Sega ke vi objasnam malce za grupata vo koja se naogame za SP vo rim. SAD ne se silen protivnik bidejki tie vo momentot ne se vo poln sostav. Minatata godina koga SAD ja pobedi srbija bese iznenaduvanje no nikoj ne znaese deka golamanot (sefik) i najdobriot igrac (sapic) ne igraa na mecot poradi tepacka... Voljata za pobeda na srbija bese nula i zatoa se sluci taa katastrofa......
Za romanija nema sto da zboram posto tie gi imame pobedeno veke...

Za italija mozam da kazam deka se solidna ekipa i plus igraat na domasen teren sto znaci deka imaat prednos no drug fakt e toa deka igracite koj igraat za MKD igraat vo italija. Znaci poveketo igraci sto igraat za MKD treniraat i igraat vo italija sto znaci isto taka imame nekoja prednost..

Ostanuva da vidime i da navivame..


Inace nie sega od 1 do 3 maj ideme vo Ukraina na klalifikacii za evropsko i ovaa godina sakame da se plasirame i da bideme prvata juniorska ekipa koja se plasirala na evropsko. Sansite se ogromni bidejki ukraina ja imame tepano 14:7. So romanija imame igrano i ja imame pobedeno i toa nie igravme so '91 godiste a oni so '89 sto znaci deka imame sansi..
za Slovacka mozam da kazam deka se dobra ekipa no mislam deka imame sansi i so niv. za da se plasirame morame da bideme ili prvo ili vtoro. Ako gi pobedine ukraina i romanija so slovacka nema potreba da pobedime......

Se nadevam deka posle 3 maj site ke se raduvate na pobedata a nie ke se potrudime odlicno da ja pokazeme makedonija na evropskoto vo Grcija vo septemvri
...pozdrav
 
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Е браво се надевам дека во индина ќе имаме многу повеќе играчи тимови и услови за тренирање. Фалат базени и инфраструктура во земјава да се развие повеќе.
За групата можам да кажам дека САД може да го поминеме Романија е тука некаде според квалитетот иако изгуби лани од нас сега е прашање што ќе биде а Италија мислам дека е пресилна за нас. Но со тие две победи имаме 2. место.
 

The_Dzo

FIELD MARSHAL
Член од
3 февруари 2007
Мислења
256
Поени од реакции
2
koj me negirase pred edno 3-4 meseci da vidam dali ke me negira sega.Kade se vodenite sportovi vo makedonija, kade se sportistite , kade se uslovite, dali nekoj znae kolku klubovi ima i kolku deca se otkazaa.Dali nekoj barem sega moze da uvidi kakva greska se napravi so kupuvanje na reprezentacija.Dali sega nekoj moze da gi isplati dolgovite. da se organizira federacija da se organiziraat natprevari.Ajde kazete i ako citate po vesnici i ne ja znaete i drugata strana slobodno ke vi objasnam. Kako za pocetok nema federacija , so samoto toa nema domasno prvenstvo a sleduva i deka nema reprezentacija. Kako vtoro kako moze da ima reprezenacija a nigde da nema izbor na selektor izbor na igraci.
 
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Кога се игра оваа година? И дали можеби некој знае дали имаме некоја смена во нашата репрезентација.
 
А

Ајсшутер

Гостин
Незнаев каде точно да прашам па ајде тука.
Ме интересира што треба за тренирање ватерполо колку пати неделно тренинзи, кои клубови вршат упис на нови членови и сл ?
 
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Има лига јас како што знам има 4 екипи од Скопје. Обиди се во пливачка федерација еве Џену прашај ја сигурно знае :)
 
Член од
22 април 2009
Мислења
8
Поени од реакции
0
Vtornik vo 19 casot bazen mladost.....MKD:CRO......Cekame podrska...
Селекторот Стеван Нонковиќ повика 18 ватерполисти за овој прв дуел: Далибор Перчиниќ, Бојан Јаневски, Дарко Недановски - голмани; Ненад Петровиќ, Срѓан Аксетиевиќ, Димитар Димовски, Анастас Белев - бекови; Даниел Бениќ, Стефан Лошковски, Игор Милановиќ - центри; Владимир Крецковиќ, Еди Бркиќ, Димитар Стојчев, Кристијан Манасков, Иван Вуксановиќ, Владимир Латковиќ, Мартин Пулејковски, Марион Синадиновски - надворешни играчи.
 
Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Абе денес со гејците играме еееј :vozbud: шо е штама темава
 

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.224
Поени од реакции
16.183
Смо забраеле.
Ама сепак, не би било интересно ако не би ни напраеле нешто грците нели?
Еве на граница како се испонашале со нашите ватерполисти.

За натпреваров мислим дека ќе биде тешко, зашто копилињава имаат подобри играчи. Но гледајќи го натпреварот со Хрватска и изјавите од пред некој ден на Нонковиќ зашто да не ги изненадиме у сред грција!
 
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ватерполистите вечерва против Русија

Македонската ватерполо репрезентација вечерва ги продолжува настапите во Светската лига.
Противник на нашите ватерполисти во третото коло ќе биде селекцијата на Русија, оваа репрезентација во првите две кола има два порази од Хрватска и Грција.
Во слична ситуација се и македонските репрезенативци, кои токму вечерва ќе се обидат да ја забележат премиерната победа во Светската лига.
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.550
Поени од реакции
69.527
Се надевам на победа денеска. На исто рамниште сме со Русите, но сепак сметам дека ќе се радуваме на трите бода. Пријавени за мечов се: Перчиниќ, Јаневским Недановски, петровиќ, Димовски, Белев, Бениќ, Арсовски, Милановиќ, Кречковиќ, Бркиќ, Крстоношиќ, Босанчиќ и Стојчев. Ме радува фактот дека конечно и младите македонци добиваат шанса да ги заменат искусните странци кои се носиетели на играта и сметам дека ако продолжи да се работи вака, за некоја година ќе имаме доста респектабилен тим. БРАВО!!!
 

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.278
Поени од реакции
17.958
Од колку саат играме народе????И пренос ќе има ли некаде????
 

Kajgana Shop

На врв Bottom