Македонска ватерполо репрезентација

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Канада-Македонија 11:10. На крајот завршивме на 6то место.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Ватерполово беше тотален промашај, немаме услови за тоа, далеку подобро ќе беше тие пари да се користат за индивидуални пливачи (да ги пратат на колеџ на пример), за маратонци, па и во спортовите во кои имаме некој талент (кошарка и ракомет). Убаво беше додека траеше, иако таа репрезентација со странци не ми правеше никаков мерак.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па целта беше преку таа репрезентација со натурализирани играчи, да се потикне развој на ватерполото во Македонија. Почна нешто и Работнички ама недоволно... Сега веќе овој спорт кај нас е повторно непознат.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Па тоа ми беше муабетот, за да дадеме резултати во ватерполо не беше потребна само една екипа, туку барем десет по државава, а прашање дали има и три базени кои се активни во текот на цела година. Подобро ќе беше да се финансираат 20-30 млади пливачи, можеби ќе постигнеа некаков резултат.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па тоа ми беше муабетот, за да дадеме резултати во ватерполо не беше потребна само една екипа, туку барем десет по државава, а прашање дали има и три базени кои се активни во текот на цела година. Подобро ќе беше да се финансираат 20-30 млади пливачи, можеби ќе постигнеа некаков резултат.
Се радувавме на успесите и со репрезентацијата каква таква нели 3-4 првенства фативме за ред од 2006 кога пројдовме Б дивизија. И голема штета е што не остана да функционира овој спорт макар бил и со натурализирани играчи.

Kajgana Shop

На врв Bottom