Nemoj be,moze seriozno da te svati na dusa ke go nosisда, продавај и бегај подалеку од берза.
Само храна, маски, лекови и оружје. Си гледал думсдау преперс?Поврзаноста со берзата е тешка психоза, а што ако стварно оболи и умре пола популација демек со акции не можеш да купуваш а со кеш можеш? При најапокалиптични сценарија ќе преживеат само оние во планински изолирани села со сопствени бавчи и сточни животни . Што ти вредат 100 илјади евра или долари ако нема кој да ти продаде основни нсмирници ? Исто е и со злато баш напротив со помала популација веројатно цената ќе им паѓа. Да се вратиме во реалноста ова ќе помине и како свински грип, птичји грип и слично, а будалите ќе продаваат сега пред дивидендите со огромен дисконт. Не знам како успеа короната да ја поврзат со берзите, ама секоја чест
Едно не ми е баш јасно зошто Алк и Репл паѓаат? Баш е ова за нив како порачано.Денес потоп без корона, а тек утре со потврдена корона што ке се деси, можам да замислам. Кла-ни-ца.
ваљда дека се преценети?Едно не ми е баш јасно зошто Алк и Репл паѓаат? Баш е ова за нив како порачано.
Ако паѓа нека паѓа...туку што им беше логиката. Еве Корона дојде еве најлошо сценарио...мртви...болни...економија во слободен пад. И поради економијата ми е? Што не падна во 2016 негативен раст имавме?
Но како и да е...ваљда не купуваат брашно, цигари и алкохол резерви за крај на светот со парите од берзата?
Сега приметија дека МПТ и АЛК се п/б над 2.0...не е многу скапа мсе има некои скапи акции ама најголем дел се ОК.ваљда дека се преценети?![]()
Друже не биди наивен, купуваа новопечени "инвеститори" кои навлечени од постарите волци се фатија во стапица...појма немаат ни и од п/б ни и од п/е ...купија еФтини акции, им порасна портфолио 15-20% и фатија залет, почетничка среќа, си помислија леле колку лесно се прават пари, може и некое кредитче се зеде за да се докупи. Старите волци им продаваа, овие купуваа....сега на прв пад одма им се приметува неискуството, наивноста, стравот и одма продаваат, по иста или пониска цена од набавна, битно да не се у загуба ( или мала прифатлива загуба). Особено тие што купија АЛК ( дивиденда 1-2%??? ), па и КМБ, на крилата на Чифлиганец. Макпетрол е чисто шпекулативна во моментот со гама, ако ја биде ке отиде над 80 ако не ја биде ке си се врати на 50-60к. НЛБ од 13к отиде на 19к ЗАШТО??? Полош резултат има банката од лани, ке има помала дивиденда, а отиде 40% горе. Ајде сега назад на 15к. Едина шанса на берзава и е ЕУ датум. Нато веќе е вкалкулирано во цените. Кога официјално ке влеземе, волците ке искористат и тој ден ке ДОПРОДАДАТ на +5% и после пак назад.Сега приметија дека МПТ и АЛК се п/б над 2.0...не е многу скапа мсе има некои скапи акции ама најголем дел се ОК.
мммм ке има уште една мала пажња за Кутревски, и оваа година да лапне миљонче. Ја да сум на негово место, пак би си исплатил, чисто да покажам колку сум јак и дека никој ништо не ми можеАко некој купува намирници да се подготви за кризата, топло ги препорачувам цигарите, сувомеснатите и млечните производи, како и смрзнатиот зеленчук од Пекабеско:
Какви биле инвеститорите незнам ама 1. Ова ти се валидни коментари за кои и јас зборував.Друже не биди наивен, купуваа новопечени "инвеститори" кои навлечени од постарите волци се фатија во стапица...појма немаат ни и од п/б ни и од п/е ...купија еФтини акции, им порасна портфолио 15-20% и фатија залет, почетничка среќа, си помислија леле колку лесно се прават пари, може и некое кредитче се зеде за да се докупи. Старите волци им продаваа, овие купуваа....сега на прв пад одма им се приметува неискуството, наивноста, стравот и одма продаваат, по иста или пониска цена од набавна, битно да не се у загуба ( или мала прифатлива загуба). Особено тие што купија АЛК ( дивиденда 1-2%??? ), па и КМБ, на крилата на Чифлиганец. Макпетрол е чисто шпекулативна во моментот со гама, ако ја биде ке отиде над 80 ако не ја биде ке си се врати на 50-60к. НЛБ од 13к отиде на 19к ЗАШТО??? Полош резултат има банката од лани, ке има помала дивиденда, а отиде 40% горе. Ајде сега назад на 15к. Едина шанса на берзава и е ЕУ датум. Нато веќе е вкалкулирано во цените. Кога официјално ке влеземе, волците ке искористат и тој ден ке ДОПРОДАДАТ на +5% и после пак назад.
Автоматски споено мислење:
мммм ке има уште една мала пажња за Кутревски, и оваа година да лапне миљонче. Ја да сум на негово место, пак би си исплатил, чисто да покажам колку сум јак и дека никој ништо не ми може))