Nemoj be,moze seriozno da te svati na dusa ke go nosisда, продавај и бегај подалеку од берза.
Само храна, маски, лекови и оружје. Си гледал думсдау преперс?Поврзаноста со берзата е тешка психоза, а што ако стварно оболи и умре пола популација демек со акции не можеш да купуваш а со кеш можеш? При најапокалиптични сценарија ќе преживеат само оние во планински изолирани села со сопствени бавчи и сточни животни . Што ти вредат 100 илјади евра или долари ако нема кој да ти продаде основни нсмирници ? Исто е и со злато баш напротив со помала популација веројатно цената ќе им паѓа. Да се вратиме во реалноста ова ќе помине и како свински грип, птичји грип и слично, а будалите ќе продаваат сега пред дивидендите со огромен дисконт. Не знам како успеа короната да ја поврзат со берзите, ама секоја чест
Едно не ми е баш јасно зошто Алк и Репл паѓаат? Баш е ова за нив како порачано.Денес потоп без корона, а тек утре со потврдена корона што ке се деси, можам да замислам. Кла-ни-ца.
ваљда дека се преценети?Едно не ми е баш јасно зошто Алк и Репл паѓаат? Баш е ова за нив како порачано.
Ако паѓа нека паѓа...туку што им беше логиката. Еве Корона дојде еве најлошо сценарио...мртви...болни...економија во слободен пад. И поради економијата ми е? Што не падна во 2016 негативен раст имавме?
Но како и да е...ваљда не купуваат брашно, цигари и алкохол резерви за крај на светот со парите од берзата?
Сега приметија дека МПТ и АЛК се п/б над 2.0...не е многу скапа мсе има некои скапи акции ама најголем дел се ОК.ваљда дека се преценети?
Друже не биди наивен, купуваа новопечени "инвеститори" кои навлечени од постарите волци се фатија во стапица...појма немаат ни и од п/б ни и од п/е ...купија еФтини акции, им порасна портфолио 15-20% и фатија залет, почетничка среќа, си помислија леле колку лесно се прават пари, може и некое кредитче се зеде за да се докупи. Старите волци им продаваа, овие купуваа....сега на прв пад одма им се приметува неискуството, наивноста, стравот и одма продаваат, по иста или пониска цена од набавна, битно да не се у загуба ( или мала прифатлива загуба). Особено тие што купија АЛК ( дивиденда 1-2%??? ), па и КМБ, на крилата на Чифлиганец. Макпетрол е чисто шпекулативна во моментот со гама, ако ја биде ке отиде над 80 ако не ја биде ке си се врати на 50-60к. НЛБ од 13к отиде на 19к ЗАШТО??? Полош резултат има банката од лани, ке има помала дивиденда, а отиде 40% горе. Ајде сега назад на 15к. Едина шанса на берзава и е ЕУ датум. Нато веќе е вкалкулирано во цените. Кога официјално ке влеземе, волците ке искористат и тој ден ке ДОПРОДАДАТ на +5% и после пак назад.Сега приметија дека МПТ и АЛК се п/б над 2.0...не е многу скапа мсе има некои скапи акции ама најголем дел се ОК.
мммм ке има уште една мала пажња за Кутревски, и оваа година да лапне миљонче. Ја да сум на негово место, пак би си исплатил, чисто да покажам колку сум јак и дека никој ништо не ми може ))Ако некој купува намирници да се подготви за кризата, топло ги препорачувам цигарите, сувомеснатите и млечните производи, како и смрзнатиот зеленчук од Пекабеско:
Какви биле инвеститорите незнам ама 1. Ова ти се валидни коментари за кои и јас зборував.Друже не биди наивен, купуваа новопечени "инвеститори" кои навлечени од постарите волци се фатија во стапица...појма немаат ни и од п/б ни и од п/е ...купија еФтини акции, им порасна портфолио 15-20% и фатија залет, почетничка среќа, си помислија леле колку лесно се прават пари, може и некое кредитче се зеде за да се докупи. Старите волци им продаваа, овие купуваа....сега на прв пад одма им се приметува неискуството, наивноста, стравот и одма продаваат, по иста или пониска цена од набавна, битно да не се у загуба ( или мала прифатлива загуба). Особено тие што купија АЛК ( дивиденда 1-2%??? ), па и КМБ, на крилата на Чифлиганец. Макпетрол е чисто шпекулативна во моментот со гама, ако ја биде ке отиде над 80 ако не ја биде ке си се врати на 50-60к. НЛБ од 13к отиде на 19к ЗАШТО??? Полош резултат има банката од лани, ке има помала дивиденда, а отиде 40% горе. Ајде сега назад на 15к. Едина шанса на берзава и е ЕУ датум. Нато веќе е вкалкулирано во цените. Кога официјално ке влеземе, волците ке искористат и тој ден ке ДОПРОДАДАТ на +5% и после пак назад.
Автоматски споено мислење:
мммм ке има уште една мала пажња за Кутревски, и оваа година да лапне миљонче. Ја да сум на негово место, пак би си исплатил, чисто да покажам колку сум јак и дека никој ништо не ми може ))