- Член од
- 5 април 2012
- Мислења
- 8.152
- Поени од реакции
- 8.946
Јас купувамБреј колку си влијателен, одма ја дигна цената на ТТК![]()
![](http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji3.png)
Јас купувамБреј колку си влијателен, одма ја дигна цената на ТТК![]()
Ако не е тајна, може да споделиш преку кој брокер ќе влегуваш на странска берза?Распродадено 80% од портфолиото на Македонска Берза, според мене сериозен раст пред избори тешко дека ќе има на МСЕ.
НЛБ влез на 10 000, продадено на 16 000
Алкалоид влез на 6600, продадено на 11 000
Ќе се пробам малце на странски пазар, ако ништо друго барем изборот е огромен и можноста за манипулација на цените помала.
За почеток влез во Jinko Solar, Encana Corporation, Deutche Bank, Societe General i Twitter.
Не е никаква тајна. Не правев некоја анализа за чии брокерски услуги се најдобри моментално ако ти е тоа прашањето.Ако не е тајна, може да споделиш преку кој брокер ќе влегуваш на странска берза?
BlagodaramЕден совет, направи си портфолио од 3-5 акции (НЛБ една од нив), да го намалиш ризикот да зависиш само од резултатите на една компанија.
За дел од тие што ме интересираa ова беше календарот:Koga se isplaka devidenda vo koj mesec i dali e za site firmi isto vreme ili koja koga saka kako se pravilata
Темата ги нервира некои од форумашите во смисла на себичниот неодговорен наш менталитет "нас не не интересира или полошо не не тангира", не земајќи го во предвид невидениот пример за криминал на балканот, што тоа значи за бизнисот, правната држава, сигурноста и МСЕ.Ovoj premier e OK ne e ko grujo ili zajko ama se gleda deka e makedonce I nema mu*a I tuka da objaviToplifikacija AD Skoplje u STEČAJ - Page 12 - Moj Novac -> Forumi
Toplifikacija AD Skoplje u STEČAJ Makedonijawww.mojnovac.net
Ruskovska!??!?!?
Sefe jas nemozam da si go najdam postot mozda go delitnale .... Ama ako go procitas malku podobro ke vidis deka se misli na nikot"premier" od mojnovac koj verojatno e OK coveceAko ti e ok premierot zemi si go doma
Pa koj premier oprosti 10 miliona danok na dobivka na TE-TO ??? Za vaka glup narod i mnogu ni se vakvi premieri !!!
Slucajno premierot da ne ti ja kaci cenata na akcijata sto tolku se raduvash ?
Slavi go 4ti juli kako den na nezavisnosta so yoa 2-3000 evra sto si karil na berza i gledam i bozik ke go menjash za iste 2-3000 ako treba
Najsmeshno e sto posle istiot toj narod saka nekoj da tuzi za korupcija i kriminal najverojatno od pricina sto on ne lapnal dovolno za tri zivota
Gi zalam akcionerite na Toplifikacija sto mora sevo ova da go gledaat a najmnogu onie sto pak i pokraj svojata tazna prikazna se verni na svojata partija![]()
Не ја исплаќаат шаблонски. Банките главно ја исплаќаат кратко после пресек. Додека други има што можат еден ден пред истек на рокот за исплаќање да ја пуштат. Зависи од фирма до фирма и од момент до момент.За дел од тие што ме интересираa ова беше календарот:
april 22 replek
maj 2 ttk
maj 7 kmb
maj 22 alkaloid
juni 30 nlb
juli 8 mp
sept 13 grnt
Да, ќе си вложиш во една компанија и при тоа ќе имаш трансакциски трошоци од 600-800 денари.Поздрав до сите!
Немам никакво искуство со берза, но би сакал да почнам да учам и да инвестирам.
Некој да сподели добра книга за учење ?
Би сакал дa прочитам малку повеќе пред да инвестирам.
Исто, дали 1000 евра се добар почеток за инвестицирање ?