Македонска берза

Член од
14 март 2007
Мислења
19
Поени од реакции
0
Колеги инвеститори јас сум збунет дали некој знае зосто расти КЈУБИ што се случува таму. Дали е добро да се инвестира таму или не. Ме интересиира во последно време и Фруктал добро работеле лани имаат големи инвестиции за годинава а и на берза почнаа да се тргуваат. Казвајте некое мислење дали да инвестирам во овиее акции или не. За Метропол кледам дека погодив и сметам дека таму кај со се власите таму се и парите па ке расти таја акција до 1500 а можи и појќе.

Чекам коментари

Член од
30 март 2007
Мислења
10
Поени од реакции
0
Gumba напиша:
Колеги инвеститори јас сум збунет дали некој знае зосто расти КЈУБИ што се случува таму. Дали е добро да се инвестира таму или не. Ме интересиира во последно време и Фруктал добро работеле лани имаат големи инвестиции за годинава а и на берза почнаа да се тргуваат. Казвајте некое мислење дали да инвестирам во овиее акции или не. За Метропол кледам дека погодив и сметам дека таму кај со се власите таму се и парите па ке расти таја акција до 1500 а можи и појќе.

Чекам коментари
Kologa Gumba,
Kjubi i super akcija,seuste eftina,ocekuvam da odi do 15.000 za najveke 4-5 maseci.
Drugi jaki-dobri akcii : Fersped,Makosped,Granit(site ke rastat znacajno za nekolku meseci),Alkaloid (sigurna akcija-sega malku stagnira,no za 2 meseci ke raste do 10.000 d.).
Mital isto taka, Indiec gazda, najjak vo svetot vo proizvodstvo na celik.
Treba da se zemat akcii na poveke mesta,ne site jajca vo edna kosnica !!
Treba i da se ima strplenje,da se ceka,
pozdrav,Karamika :helou: :helou:

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
Мислам дека следниве 4-5 месеци ке следува огромен скок на акцијата на Македонски телекомуникации. Премногу е потценета моментално. Ве молам за мислење?

Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
Ја само да кажам дека денес темата во Чуму ќе биде Македонска Берза. :helou:

Ме викаа за во публика бидејќи првиот месец победив на студентска берза (али тоа беше октомври 2005 :pos2:), а за гледање исто нема да можам пошто сум на фудбал, ама кој сака нека гледа сигурно ќе има добра дискусија. Ќе биде присутен и директорот на Македонска Берза, Иван Штериев. toae:

Член од
30 март 2007
Мислења
10
Поени од реакции
0
bingo напиша:
Мислам дека следниве 4-5 месеци ке следува огромен скок на акцијата на Македонски телекомуникации. Премногу е потценета моментално. Ве молам за мислење?
Kolega bingo,
Go delam Vaseto mislenje za Mak. telekomunikacii, realno bi trebalo da porasne mnogu.
Edino malku sumnja mi vnesuva sto drzavata nasa ima golem del vo Mak.tel. Toa vnasuva malku sumnja !!!
karamika

P.S. Ima i drugi odlicni akcii,na primer:
MITAL, MAKOSPED, KJUBI,FERSPED,ZPKO-Pelagonija,GRANIT.
Vo bilo koja od ovie da se vlozi ima sigurna zarabotka min. 60 do 80%.
:helou: :helou: :helou:

Член од
14 март 2006
Мислења
13
Поени од реакции
1
ima mnogu firmi kade moze da se investira megutoa kako fizicko lice na makedonskata berza si mnogu ogranicen...
gledam deka ima golem interes za ova, pa na site bi im go preporacal FOREX pazarot na valuti, granicite za vlez se mnoooogu pomali i pootvoren e... i da vezbame tamu i da docekame da se sredi nasava berza..
uspeh na site

Член од
14 март 2007
Мислења
19
Поени од реакции
0
Колеги инвеститори на берза се случува чудо. После Чуму акциите растат лудо, претходно ја анлализирав ФрукталМАК (КОНЗ) ама после чуму и коментарот на сите излагачи дека очекуваат раст на прехранбента индустрија почна да раси со 18% мислам дека е време да се купува нешто во таа компанија. Чекам ваши мислења.

Ме интересира и Раде Кончар која исто така расти а и Макстил кавајте со да се прави.

Член од
27 јануари 2007
Мислења
156
Поени од реакции
0
karamika напиша:
MITAL, MAKOSPED, KJUBI,FERSPED,ZPKO-Pelagonija,GRANIT.
Vo bilo koja od ovie da se vlozi ima sigurna zarabotka min. 60 do 80%.
Па тоа е мала заработка, во ТАТ имаше 20% месечна заработка :vozbud: нели?

Во чуму нешто спомнаа као дека ја процнувале вредноста на фирмата во Македонија врз основа на вредноста на слична таква фирма во западните држави (sic!). Тоа ти е како да проценуваш дека Zastava прави 10 000 автомобили годишно а и некоја фабрика на Мерцедес во Hessen прави исто 10 000 автомобили годишно па следствено на тоа фабриката на застава има иста вредност со фабриката на мерцедес. Оф оф, и тоа ми биле професори.
Ниту југо=мерцедес, ниту хеинз кечап=витаминка кечап ниту пазарот во Косово = пазарот во Велика Британија, ниту платата на сметководителотво РМ = платата на сметковдителот во Франција.

Сите фабрики кај нас имаат толку застарена технологија што на куче да му ја фрлиш нема да ја јаде
Бај д веј. Се сеќавате ли на времето како гувернерот на НБМ па и министрите во владата ја фалеа ТАТ како тоа прекрасно работела? Пред некој ден на чуму имав deja vu :)

Берза на акции е права ствар, но во некоја вистинска држава, држава што функционира како што треба.

Член од
27 јануари 2007
Мислења
156
Поени од реакции
0
karamika напиша:
Kolega bingo,
Go delam Vaseto mislenje za Mak. telekomunikacii, realno bi trebalo da porasne mnogu.
Edino malku sumnja mi vnesuva sto drzavata nasa ima golem del vo Mak.tel. Toa vnasuva malku sumnja !!!
karamika
Зошто да порасне?
Фиксна телефонија нема да постои за 15 години. Тоа ќе стане како телеграфот. Интернетот ќе го тераат и други компании (кабелски телевизии, он нет и други)
Мобилната телфонија ќе стане проклето ефтина и ќе ја истисне фиксната во голем дел. Веќе тоа го прави.

Не, телеком ќе тоне. (И фала богу за ова :) )

Член од
14 март 2007
Мислења
19
Поени од реакции
0
mihailo напиша:
Blagodaram "Misticen",
Cenam dobri informacii ( i insajderski ),samo ako se tocni !!!
Sega nesto novo:
Se suska deka EBN ke gi kupi KABLI od Negotino !!!
Ako e tocno, treba mn. da raste kabli,
molam komentari, ajde kolegi,sto e, imate valjda mislenja !!!

mihailokara :helou: :helou: :nenene: :zlo: :smir: :smir:

Kolega eve ja KABLI krena mu dojde denot izgleda vo pravo bese aktivno se trguvase denes i skoro da ja dostigna nominalnata cena ama kako sto odi mozi da zamini dva do tri pati nad nominalna. Cekam komentari

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Како се движат акциите на Телеком lately?

Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
TpH_Bo_OkO напиша:
Како се движат акциите на Телеком lately?
денеска 730 до 750

Последна куповна 740, а продажна е 750. toae:

Daniela

Мијаааууу....гррр...
Член од
14 јули 2005
Мислења
302
Поени од реакции
3
Kako da najdam broker?
Treba da se javam u nekoja brokerska kuka ili ima nekoj drug nacin?
Mene mi e malku sumnjivo ako treba da odam i da mu gi dadam parite nekomu kogo ke go vidam prv pat u zivot. Toa kao tat-mat mi izgleda, osobeno sto se se nekoi somnicavi faci tie brokerite(ova e moja predrasuda ne me fakajte za zbor).

Член од
20 март 2007
Мислења
28
Поени од реакции
0
Jas imam broker od Altavista (stojan) mozes nego da go kontaktieas ako sakas kr ti pratam tel i e-mail adresa

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
Можеш слободна да отидеш во која сакаш брокерска куќа. Ќе те прими брокер, ќе раговарате,можеш да го прашаш за што сакаш, и ако сакаш да инвестираш ќе потпишеш договор со таа брокерска куќа. А парите ти не им ги даваш нив на рака туку се уплаќаат на жиро сметка.

Kajgana Shop

На врв Bottom