Македонска берза

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Може некој да објави од трејдер бид аск, особено ме занима мпт и охб?

Член од
16 мај 2014
Мислења
462
Поени од реакции
370

Attachments

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Ако денот по утрото се познава тогаш да не очукаме поголем зелен бран деновиве.

Бошко сигурно сега со мерак го пишува постот :)

Иако генерално е добар ден (барем за мене) ни од далеку не е како еуфоричните денови кога се потпишуваше договорот па тука би би кажал таа приказна (нато) е прочитана,впиена и искалкулирана. Потребно е нешто повеќе, потребно е раст на БДП, добри годишни ФИ ако сакаме поголем раст. Вака од 3,5 до 4к максимум по мби 10, а и тоа не е малку

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Може некој да пише колку до сега има истргувано КМБ , има интерес да оди нагоре уште денес ?

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Знае некој дали се наплаќа mTrader во Комерцијална?

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Бошко сигурно сега со мерак го пишува постот :)
Си бркам јас работа...
Зар мислеше дека ќе погрешам со НАТО ??? Бевте доста забавни и смешни..
Кај мене нема навивање, емоција, политика, партија . . . Све е математика, логика, искуство . . . И кога некој добронамерно споделува знаење и искуство, а други само тролаат останува времето да покаже, а оној првиот ќе се откаже од добронамерно трошење време . . . Времето е тоа што ќе ги направи смешни . . .Троловите немаат доблест да признаат грешка и секогаш продолжуваат со инаетење . . . .
Само не гледам некој денес да се пријави и да признае . . . наивни бевме, извинете што згрешивме во проценките, извинете ако Ве наведовме на грешни размислувања . . .
Имаше фраери како Кире си платија за своето незнаење (купуваа КМБ на 5600 ден. наместо на 5000 ден.) . Негови пари, негова загуба.. Лошо е само што други наведува, но и тие други имаат мозок па нека го вклучат . . .
Имаше и други полоши од него, пумпаа очекувања, а не извадија ни денар од џеб . . . но ретко кој од нив профитираше бидејќи пикот кратко траеше . . . .
Имаше и политички полтрони кои пумпаа очекувања ама нив не би ги коментирал . . . нешто се тивки во последно време . . . За нив секој збор на месијата е свето писмо...
Значи НАТО балонот не помина . . . Ајде повеќе среќа во Јуни 2019 кога ќе добиеме датум за преговори со ЕУ бидејќи лани не го добивме, а не убедуваа дека сме добиле :D:D:D:D:D...

Ајде да видиме што ќе се случи со реалните параметри и Хари Потер инвестирањето . . . . Утре е почеток . . . Јас уште лани на 2700 ден. храбро се обложив на КМБ, на сметка на СТБ . . . па да видиме колку ќе испаднам смешен . . .

https://www.seinet.com.mk/Default.aspx?lang=MK&docID=44643

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Си бркам јас работа...
Зар мислеше дека ќе погрешам со НАТО ??? Бевте доста забавни и смешни..
Кај мене нема навивање, емоција, политика, партија . . . Све е математика, логика, искуство . . . И кога некој добронамерно споделува знаење и искуство, а други само тролаат останува времето да покаже, а оној првиот ќе се откаже од добронамерно трошење време . . . Времето е тоа што ќе ги направи смешни . . .Троловите немаат доблест да признаат грешка и секогаш продолжуваат со инаетење . . . .
Само не гледам некој денес да се пријави и да признае . . . наивни бевме, извинете што згрешивме во проценките, извинете ако Ве наведовме на грешни размислувања . . .
Имаше фраери како Кире си платија за своето незнаење (купуваа КМБ на 5600 ден. наместо на 5000 ден.) . Негови пари, негова загуба.. Лошо е само што други наведува, но и тие други имаат мозок па нека го вклучат . . .
Имаше и други полоши од него, пумпаа очекувања, а не извадија ни денар од џеб . . . но ретко кој од нив профитираше бидејќи пикот кратко траеше . . . .
Имаше и политички полтрони кои пумпаа очекувања ама нив не би ги коментирал . . . нешто се тивки во последно време . . . За нив секој збор на месијата е свето писмо...
Значи НАТО балонот не помина . . . Ајде повеќе среќа во Јуни 2019 кога ќе добиеме датум за преговори со ЕУ бидејќи лани не го добивме, а не убедуваа дека сме добиле :D:D:D:D:D...

Ајде да видиме што ќе се случи со реалните параметри и Хари Потер инвестирањето . . . . Утре е почеток . . . Јас уште лани на 2700 ден. храбро се обложив на КМБ, на сметка на СТБ . . . па да видиме колку ќе испаднам смешен . . .

https://www.seinet.com.mk/Default.aspx?lang=MK&docID=44643
Јас сум реален и ке признаам дека згрешив, очекував повеќе од Нато еуфоријата околу берза , не очекував како 2008 бидејки тоа беше невозможно но очекував барем 50 % од 2008 .

Пример Макстил бил тогаш 800 сега да биде 400 , Гранит беше 2.800 сега да дојде 1.500 .. Нато дојде но сепак тие акции останаа исти , ќарив само на КМБ што ја купив лани на 3.200 во Јануари .

Неможам да кажам дека КМБ се качи ради Нато туку веројатно ради нејзиниот профит оваа година и плус на Чифлиганец кој се истури на 3.700 и билдаше акции ..

Нови играчи слабо гледам , промет на берза слабо , се надевам 2019 ке биде подобра со ветувањата на Сдсм , избори мислам дека не се потребни нека се фатат за работа !

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Bole jaka ovaa KMB ama sepak TNB gi gazi kako mali deca :)
Ja ne znam so koi oci pred akcioneri ke iskoci upraven na KMB ako TNB opne 1500 dividenda a ovie slucajno potflat ?
Da ne ispadne i na najrrkordnata godina vo postoenje na KMB da se drznat da ne spodelat so obicna raja ?

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.179
Поени од реакции
3.427
Не гледаме на грав за да знаеме кој колку ќе даде, ама
за ТНБ образложив зошто не очекувам да даде 1500, очекувам да биде 600-700, СТБ можно е ИЧ да биде, ТТК ваљда ќе ја соголат повторно, ОХБ стандардно малку, УНИ изгледа пак ништо, СБТ ќе почека да се оправи ЗПКО (уствари мош ќе дадат нешто да платат некој кредит, ама по и се исплаќа да си земат кредит место дивиденда) и славната КМБ мислам дека ќе иде до 250.

Тоа се моите прогнози, па ќе видеме за 2-3 месеци.

Kajgana Shop

На врв Bottom