TNB ke bide i slabo ako podelat 1500 posto dolzat za prosla godina ama posto ti si obrazlozil eve nema da se raspravam ke ostavam na vremeto da presudi koj bil vo greskaНе гледаме на грав за да знаеме кој колку ќе даде, ама
за ТНБ образложив зошто не очекувам да даде 1500, очекувам да биде 600-700, СТБ можно е ИЧ да биде, ТТК ваљда ќе ја соголат повторно, ОХБ стандардно малку, УНИ изгледа пак ништо, СБТ ќе почека да се оправи ЗПКО (уствари мош ќе дадат нешто да платат некој кредит, ама по и се исплаќа да си земат кредит место дивиденда) и славната КМБ мислам дека ќе иде до 250.
Тоа се моите прогнози, па ќе видеме за 2-3 месеци.
На 08.03.2019 излегува кв 4 БДП раст и годишен раст за 2018та. Бројките не се феноменални @Prof. Josef тешко да бидат над 3.0%ММФ предвидува 2% раст на БДП за 2018 и преку 50% долг.
Moja pretpostavka 370 den. Bruto dividenda?Deneska komercijalna kje imame li info kolku akcii se istrguvani nekako gledam deka trgna nakaj 5400 ama sea otide na 5350 mislenje nekoj dobivka moja prognoza okolu 30 milioni evra dobivka drugi mislenja? Denes posle 3 kje vidime
2 мин ти требаат за да сватиш дека не ја бидува работата, ќе споредиш наскоро со ТНБ, СТБ и ОХБ и ќе ја видиш разликата.neceli 50min vi trebaa za detalno da analizirate Konsolidiran izvestaj, akciski plan za 2019 (29 strani) pa i proekcija za dobivkata vo 2019!
Никој не направил сериозна анализа ама веруваме дека комерцијална самата направила сериозна анализа пред да дава проекции за 2019-та или си ги вадат процентиве од џеб?neceli 50min vi trebaa za detalno da analizirate Konsolidiran izvestaj, akciski plan za 2019 (29 strani) pa i proekcija za dobivkata vo 2019!
Така е колега, до сега не се феноменални бројките, пошто феноменално е над 5, па дури и 8%. Како и да е, има дополнителни позитивни движења во т.н. високофреквентни податоци на НБРМ, плус цените на извозните производи во октомври и ноември биле пониски од лани, тоа ќе го намали БДП дефлаторот, што дополнително ќе гизголеми бројките за сите 3 претходни квартали, а четвртиот секако ќе е над 3%На 08.03.2019 излегува кв 4 БДП раст и годишен раст за 2018та. Бројките не се феноменални @Prof. Josef тешко да бидат над 3.0%