Македонска берза

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Со здравје да си ги трошиш, уште повеќе да си заработуваш.
Инаку многу мислиш, ама ако, не е на одмет тоа. :P
Секој си има своја точка на топење :)

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Овој брод го напуштаат и најгласните и најверните подржувачи на НАТО :D:D. . .
@Kire Ultras, па јас мислев докупуваш, а ти почна со распродажба . . .
Па при толку паламудење за НАТО и ЕУ, при толку верба во ЗАЕВ срамота е ова што го правиш . . . Ист си бил како Заев, вчера едно, денес друго :D . . . Само својот г 'з го гледаш . . . а што е со оние што те читаат и што ти поверувале . . .

[Навреди избришани од админ]

И ако немаше вакви ликови јас никогаш немаше да излезев од кал, а камо ли да заработев нешто и за тоа јавно им благодарам . .

p.s.
Кире честитки за заработените пари и браво за транспарентноста . . . .

Последно уредено од модератор:
  • Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Se mislev dali voopshto ama shto e mnogu mnogu e. Proceduralno.
Brane te molam nekoja sankcija oti 99.9% od sodzinata na komentarite na odreden lik se etiketiranje, omalovazuvanje, provokacija, vulgarnosti, primitivizam, a za spinovite poznata rabota. Covekot ili tie pozadi ne mozat da se civiliziraat takva e matricata ama greota za forumov i nivoto.

Член од
9 мај 2017
Мислења
352
Поени од реакции
635
Денес гледам слично како вчера, „стравот“ трае од 10:00 до кај 12:15 часот, потоа се се враќа во нормала.
Пошто никогаш не сум, а и нема да лупетарам чии/колку акции имам, само ќе напоменам дека во овие, демек, турбулентни времиња останувам преку 90% во акции, а и тој малку кеш кој стои на страна осеќам дека врло веома брзо ќе го претопам во акции.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.765
Поени од реакции
6.555
Овој брод го напуштаат и најгласните и најверните подржувачи на НАТО :D:D. . .
@Kire Ultras, па јас мислев докупуваш, а ти почна со распродажба . . .
Па при толку паламудење за НАТО и ЕУ, при толку верба во ЗАЕВ срамота е ова што го правиш . . . Ист си бил како Заев, вчера едно, денес друго :D . . . Само својот г 'з го гледаш . . . а што е со оние што те читаат и што ти поверувале . . .

[Навреди избришани од админ]

И ако немаше вакви ликови јас никогаш немаше да излезев од кал, а камо ли да заработев нешто и за тоа јавно им благодарам . .

p.s.
Кире честитки за заработените пари и браво за транспарентноста . . . .
Се смени ситуацијата , Вмро изигра педерски и тактички бојкот за да нема цензус за да пропадне договорот !

Сега 99 % нема да гласаат за уставни измени и ке се оди на нови избори и нова криза , неможам да знам какви математики има Заев и дали ке успее да победи со голема разлика за да има 80 пратеници за да успее влезот во Нато и ЕУ , затоа решив да си го земам ќарот и да се повлечам .

Ја влегов на берза ради ЕУ и Нато не бегам од тој муабет , моментално со нови избори тоа се комплицира и затоа си ги вадам парите .

Јас посакувам овде секој да ќари , да поминеше референдумот берзата ке рипнеше уште тоа е факт , но сега не искочи така и не ризикувам повеќе , сепак со пари играме а не со мастики :) ..

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Се смени ситуацијата , Вмро изигра педерски и тактички бојкот за да нема цензус за да пропадне договорот !

Сега 99 % нема да гласаат за уставни измени и ке се оди на нови избори и нова криза , неможам да знам какви математики има Заев и дали ке успее да победи со голема разлика за да има 80 пратеници за да успее влезот во Нато и ЕУ , затоа решив да си го земам ќарот и да се повлечам .

Ја влегов на берза ради ЕУ и Нато не бегам од тој муабет , моментално со нови избори тоа се комплицира и затоа си ги вадам парите .

Јас посакувам овде секој да ќари , да поминеше референдумот берзата ке рипнеше уште тоа е факт , но сега не искочи така и не ризикувам повеќе , сепак со пари играме а не со мастики :) ..
Kirca dobronamerno ja bi ti preporacal se da prodadesh od akcii i zaboravi go forumov.
Ubavo sto si zemal nekoja paricka so zdravje da si gi troshish i batali berza. Imas sekoj vikend utakmici pustaj po nekoe livce ;)

Член од
5 јуни 2017
Мислења
126
Поени од реакции
90
Не е берзава за тие со тенки нерви дефинитивно.Еве јас не продавам. Чекам да паднат "убавите" акции да докупам ама такво нешто за сега нема колку што гледам.Молам ако има некој да сподели BID/ASK за МТУР.

Член од
10 септември 2011
Мислења
40
Поени од реакции
40
Не е берзава за тие со тенки нерви дефинитивно.Еве јас не продавам. Чекам да паднат "убавите" акции да докупам ама такво нешто за сега нема колку што гледам.Молам ако има некој да сподели BID/ASK за МТУР.
MTUR 4600/4950

B

Bafra

Гостин

Држи вода муабетов за движење на цени и изборите. Сега ме интересира од каде знаеш дека ќе има избори, а не дека пратенициве во парламент нема да изгласаат .... Сигурно извори или лично мислење....

Член од
2 април 2017
Мислења
186
Поени од реакции
154
Lesno e koga igras so 1000evra,so poveke e poinaku.Ako padne dogovorot i vo sobranie,a ke padne posto Micko se izjasni deka se slusa voljata na narodot berzata se vraka na 1800 poeni.Ako pomine dogovorot odi plafon posto ke vlezat i stranski investitori.E sega sekoj so svoja glava.Ako padne gubis mnogu oti ke nrma kupci,ako pomine dogovorot kupuvas drugiot den malku poskapo...

Последно уредено:

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Lesno e koga igras so 1000evra.Ako padne dogovorot i vo sobranie,a ke padne posto Micko rece deka se slusa voljata na narodot berzata se vraka na 1800 poeni.Ako pomine dogovorot odi plafon posto ke vlezat i stranski investitori.E sega sekoj so svoja glava.Ako padne gubis mnogu,ako pomine dogovorot kupuvas drugiot den malku poskapo...
Прво. 2006-07 немаше договор а акциите беа со цена до плафон.
Второ договорот е завршена работа, ќе помине во собрание. Ако не помине во ова собрание, на избори во нов состав ќе помине во собрание. ТРЕТО И НАЈБИТНО: Билансите на компаниите, пр. Комерцијална влага во Албанија, шири бизнис, прави солидна добивка како очекувате дека ќе падне? Бевме надвор и од нато и еу и особено изолирани одпретходната власт па нлб и стб дробеа исто и прилепска и пкб...

Член од
2 април 2017
Мислења
186
Поени од реакции
154
Ceasar sto drugo da ti kazam osven deka ak si tolku siguren deka ke pomine vlozuvaj. :)
Ostavi ja 2007 godina togas broker proneveri 50 milijardi evra i vlozi na berzite na balkanot.
Vtoro,velis ako ne ovaa garnirura drugata ke smeni.Mozebi no novi izbori znacat pad na berzata.Treto otvori i pogledni deka voopsto nema strqnski investitori na berzava i deka prometot od mesec do mesec e vo minus.

Последно уредено:
Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Ja sega proveruvav vo ucebnici i nikade ne najdov deka nato i eu se preduslov za profitabilno rabotenje :)
Se isplasiv da ne ne sum bil u skolo koga ja predavale taa lekcija posto 600 iljadi ne e zabeancija ??
Zalno e sto nema seuste prav medium za ekonomija inaku ovie ceni odamna ke bea na realno nivo a ne kako porano mizi butaj na sila i so prevara !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom