Од каде берзата е показател на економијата, МБИ 10 е од 10-те најликвидни компании, а 10-те моментални компании (значи не се истите пред 10 години и сега) растураат во профитот и вредноста на акцијата расте, со тоа и индексот,Не плукам се што напишав е факт. Омраза немам спрема никого. Цела берза е показател за економијата , а тапа беше 10 години така да тоа е. Ама не разбираме ние ништо што не ги обожаваме Грујо и Мијалков.
Па баш зашто нашава берза не е показател на економијата, што се расфрлате со статистики некои...Од каде берзата е показател на економијата, МБИ 10 е од 10-те најликвидни компании, а 10-те моментални компании (значи не се истите пред 10 години и сега) растураат во профитот и вредноста на акцијата расте, со тоа и индексот,
5 се банки со поголем профит од лани, пополани (на пример комерцијална беше 1800 денари/сега над 5000 се врти, и профит од само 100 милиони годишно, сега за пола година 12 пати повеќе), алкалоид (напумпана како и 2008), телеком (се врти околу некоја реална цена), македонијатурист (пред неколку години требаше да ја има оваа цена), макпетрол (зголемување на профитот за 300%, дали многу крадат додека се на власт или претходно краделе незнам) и гранит го објаснивме погоре.
има на ЈуТјубот убав коментар, вреди и за кај нас...
Поздрав од 3тата најбрзорастечка економија во Европа:
МБИ10 пак се ближи до 3.500
Па и не купуваат многу, ја би рекол дека повеќе ја дуваат цената, пошто до сега поминати се само 66 акции.Менаџерите во Алкалоид купуваат толку многу?
Кај мене пред месец и кусур ми легна од Гранит .[DOUBLEPOST=1538127239][/DOUBLEPOST]Гранит денеска ли исплаќа дивиденда ?
Сега проверив поточно на 18.07 е исплатена.Кај мене пред месец и кусур ми легна од Гранит .
Svaka cast majstore, moze ne me razbra, no imam golema pocit za tebe i tvoite potezi, prepoznavas nekoi akcii koi voopsto ne se na radar vo momentot za potoa da se pokazat kako poln pogodok - pkb uni stbp i red drugi, se nadevam deka i ading ke bide del od taa prikazna i ti posakuvam srekja... a jas, kako i Bole, gradeznicive mozebi od naredna godina, ama godinava icПа нормално дека ќе си купам дел пред да објавам. Сигурно нема да ги отворам очите на некому, па после тек да се тепам да купам акции. Искрено долго време ми беше во фокус, но немаше соодветно поголема количина на продажна страна.
Тврдам дека се ова што е напишано од мене во овие 6 точки е точно. Некои од нив ептен лесно се проверуваат на веб страната на mse и на cdhv. Слободно искорегирај ме, ако нешто од напишаново не е точно.
Сепак моето купување тука не е завршно. Намерата ми е уште 500 - 1.000 акции за да заокружам убава цифра.
И да дојде до јавна понуда, ако не морам (во случај да купат над 95%) јас не би ги продал акциите.
Според поуптени од мене луѓе од таа индустријата, компанија од обем на Saint-Gobain би можело од ADING уште во првата година да направи профит колку иницјалната цифра што ја преговарале за превземање.
Освен тебе Samsung сите други што ми пишуваа во inbox погрешија со анализираната компанија. Се надевам дека некој во блиска иднина же го следи овој пример на промовирање на акција од компанија како инвестициска можност преку „квискотека“