Кај сибе Зоки куќо стара ??? Што мака те натера??
Те чекав јас 7 месеци . . . Нешто ми се изгуби. . . Па сега одеднаш се враќаш . . .
Која ти е мисијата сега ??? Гледам нападот е координиран ?? И на берза КМБ падна до 5050 денари
. Да не треба да се докупат неколку проценти по 5000 денари ??? Да не е слаба понудата ???
1. Не си ме читал, па така не знаеш дека јас не оправдувам скок на берза поради НАТО. Прочитај убаво што сум пишувал само пази некој сарказам да не цитираш.
2. КМБ не порасна поради НАТО . . . . . . . Други фактори се во игра . . . Никоја акција не порасна поради нато, дури ни СТИЛ . . . КМБ ќе стигне 7200 денари за година,2,3 тоа е моја проценка, а јас немам попаметна идеја што со парите, па се кладам на КМБ и очекувам 15% поврат на инвестиција годишно,несакам повеќе. Во банка даваат 1% камата така да јас може само да докупам ако падне
.
3. На 35 милиони ЕУР профит колку што ти си пишал КМБ природно ќе си стигне над 100 еур немора никој да ја продава . . . .
4. Дивидендата ќе биде добра . . . . Има тука доста гладни усти . . . И 300 денари е полна капа . . .
5. За продажба на КМБ веќе не одлучува само Хари. Се собраа многу искусни играчи тука . . . 110 еур оваа година е супер цена. Другата година ќе биде поскапа од 110 евра, верувај.
6. Банката ќе тргне по профитабилен пат. Резервациите завршуваат оваа година, а има доста имот за наплата така да ќе има сериозен прилив во „останати приходи“.
7. Кога пишуваше искрено пред 7 месеци кога тврдеше дека банката работи топ и ќе има профит на 2 милијарни денари или денес кога тврдиш дека профитот на банката е нула.
p.s.
Зоки,
е сега дури знам дека КМБ има добра иднина, да не се секирам
.
Постот твој има логика. Доста од тоа што го зборуваш има вистина.
Но не ми се бендисува тоа што имаш скриени цели и тоа што одработуваш . . .
А насоката што ја даваш е погрешна . . . ајде баш да видиме колку ќе биде цената за 7/8 месеци и дали ќе остане 5200 денари. Јас типувам над 100 евра без проблем.
Што стана со твојот поранешен профил, па сега нов отвори ???
7 лајкови за вака нарачан пост . . . Браво . . . Викам јас многу форумаши не ја разбираат берзата . . . Додуша голем дел од нив го испуштија возот КМБ па сега им е криво . . . .
ТНБ е добра шанса. Јас викам и ТНБ и КМБ. Не само едното . . .
Подоле се твоите поранешни постови . . . Исто така нарачани.
Дивиденда беше 180 денари, а не 230 денари . . .
Витаминка е купец не Чеза !!!
Блоковите поминаа на 3850 денари, а не на 50/57 ЕУР . . .