Македонска берза

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Изгледа снемало акции од Стил :) што е работава нема тргување, бид аск да пише некој што знае

Член од
27 јули 2017
Мислења
54
Поени од реакции
37
Изгледа снемало акции од Стил :) што е работава нема тргување, бид аск да пише некој што знае[
Изгледа снемало акции од Стил :) што е работава нема тргување, бид аск да пише некој што знае
снема купци 2дена гледам ни ми врви налогот

L

Löwe

Гостин
Гледаш тоа е финтата Зедд: кога се валуира банка мора да се земат некои просечни вредности, наместо некоја мултиплицирана вредност од најуспешниот квартал во историјата на таа банка.

А ако одиме по таа логика, КМБ веќе станува преценета.

Таа банка има лоша историја на проблематични кредити, некои потенцијални влошувања од голем калибар во блиска иднина (ТПЛФ), судски спор пред меѓународен суд кој се води против банката...плус статус кво во менаџментот кој ја дотера банката до тоа дереџе.

Не значи дека не може да оди уште погоре на крилата на НАТО еуфоријата. Само колку погоре? 25-30% погоре тешко да оди. А толку ќе одат и ТНБ и СТБ догодина ова време со гаранција.

Може не е лошо да се размислува за прешалтување :cautious:
Може повеќе детали за спорот на Кб да опишеш ако знаеш?

B

Bafra

Гостин
Дали ако изгубат, може да се осети кај оние што имаат штедни влогови во КБ, според тебе?
НЕ.

Нема да го изгубат спорот, зашто Владата е највиновна за било што со ФЕНИ.
Ти повеќе секирај се од вредноста на денарот (инфлации,девалвации), а ако ти се во евра, свиркај уште некоја година

Член од
5 јуни 2017
Мислења
126
Поени од реакции
90
Гледаш тоа е финтата Зедд: кога се валуира банка мора да се земат некои просечни вредности, наместо некоја мултиплицирана вредност од најуспешниот квартал во историјата на таа банка.

А ако одиме по таа логика, КМБ веќе станува преценета.

Таа банка има лоша историја на проблематични кредити, некои потенцијални влошувања од голем калибар во блиска иднина (ТПЛФ), судски спор пред меѓународен суд кој се води против банката...плус статус кво во менаџментот кој ја дотера банката до тоа дереџе.

Не значи дека не може да оди уште погоре на крилата на НАТО еуфоријата. Само колку погоре? 25-30% погоре тешко да оди. А толку ќе одат и ТНБ и СТБ догодина ова време со гаранција.

Може не е лошо да се размислува за прешалтување :cautious:
Не заборавај дека судски спор пред мегународен суд има и Стопанска. И тоа против истиот правен субјект што го има и КМБ
http://www.seinet.com.mk/Default.aspx?docID=43062

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Sekoj kako saka moze da si gleda na prikaznata no ocigledno e deka berzata poleka no sigurno ke si dojde na 4000 !!! Za imeto se raboti !!

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Докога ќе вози оваа ЕУНАТО траекторија. До референдум? Септември/Октомври. Според планот е НАТО во јули и ЕУ во јуни (или обратно) после згасува или оди перпету мобиле? Се купува дека расте! Фати ли залет? Ќе правиме ли пак меур?

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Докога ќе вози оваа ЕУНАТО траекторија. До референдум? Септември/Октомври. Според планот е НАТО во јули и ЕУ во јуни (или обратно) после згасува или оди перпету мобиле? Се купува дека расте! Фати ли залет? Ќе правиме ли пак меур?
Јас мислам дека не растат тие акции што веќе се преценети (благо, но сепак се) како телеком, стб, тнб. Инаку по мене мби 10 да е 4.000 не е некој меур и сигурно во периодов ќе отиде. Веќе над 6-7к може да збориме за меур. Иако јас би одел компанија по компанија не би генерализирал. Овој раст го влечат пред се кбм и макпетрол, гранит и алкалоид (до негде)

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Јас мислам дека не растат тие акции што веќе се преценети (благо, но сепак се) како телеком, стб, тнб. Инаку по мене мби 10 да е 4.000 не е некој меур и сигурно во периодов ќе отиде. Веќе над 6-7к може да збориме за меур. Иако јас би одел компанија по компанија не би генерализирал. Овој раст го влечат пред се кбм и макпетрол, гранит и алкалоид (до негде)
Со оглед каква е Светската Макроекономска политика највеќе за 12-24 месеци ќе оди се надоле. А со залетов на МСЕ и завршување на бизнис циклус мислам дека ќе има уште еден меур на МСЕ. Мислам дека се поклопија работите и дома и во странство. Може не е прескапа МСЕ ама може да стане. Дури и п/е да е окулу 10 не значи дека нешто нема да падне зошто профитите нема да растат безконечно. Мислам дека полека се појавува шпекулантски момент на МСЕ.

Kajgana Shop

На врв Bottom