Изгледа снемало акции од Стил што е работава нема тргување, бид аск да пише некој што знае[
снема купци 2дена гледам ни ми врви налоготИзгледа снемало акции од Стил што е работава нема тргување, бид аск да пише некој што знае
Може повеќе детали за спорот на Кб да опишеш ако знаеш?Гледаш тоа е финтата Зедд: кога се валуира банка мора да се земат некои просечни вредности, наместо некоја мултиплицирана вредност од најуспешниот квартал во историјата на таа банка.
А ако одиме по таа логика, КМБ веќе станува преценета.
Таа банка има лоша историја на проблематични кредити, некои потенцијални влошувања од голем калибар во блиска иднина (ТПЛФ), судски спор пред меѓународен суд кој се води против банката...плус статус кво во менаџментот кој ја дотера банката до тоа дереџе.
Не значи дека не може да оди уште погоре на крилата на НАТО еуфоријата. Само колку погоре? 25-30% погоре тешко да оди. А толку ќе одат и ТНБ и СТБ догодина ова време со гаранција.
Може не е лошо да се размислува за прешалтување
http://www.seinet.com.mk/Default.aspx?docID=43068Може повеќе детали за спорот на Кб да опишеш ако знаеш?
Мислам дека ова се смешки, криминалците тужат затоа што не им дозволија да ја пропаднат фирмата.
НЕ.Дали ако изгубат, може да се осети кај оние што имаат штедни влогови во КБ, според тебе?
300 000 evra e smesna cifra realno za banka kako KB
Losh copy paste na cifrata vo denari.Лош ти е курсот, ти фалат две нули
Не заборавај дека судски спор пред мегународен суд има и Стопанска. И тоа против истиот правен субјект што го има и КМБГледаш тоа е финтата Зедд: кога се валуира банка мора да се земат некои просечни вредности, наместо некоја мултиплицирана вредност од најуспешниот квартал во историјата на таа банка.
А ако одиме по таа логика, КМБ веќе станува преценета.
Таа банка има лоша историја на проблематични кредити, некои потенцијални влошувања од голем калибар во блиска иднина (ТПЛФ), судски спор пред меѓународен суд кој се води против банката...плус статус кво во менаџментот кој ја дотера банката до тоа дереџе.
Не значи дека не може да оди уште погоре на крилата на НАТО еуфоријата. Само колку погоре? 25-30% погоре тешко да оди. А толку ќе одат и ТНБ и СТБ догодина ова време со гаранција.
Може не е лошо да се размислува за прешалтување
Prodavash, po koja cena ako ne e tajna ?снема купци 2дена гледам ни ми врви налогот
Јас мислам дека не растат тие акции што веќе се преценети (благо, но сепак се) како телеком, стб, тнб. Инаку по мене мби 10 да е 4.000 не е некој меур и сигурно во периодов ќе отиде. Веќе над 6-7к може да збориме за меур. Иако јас би одел компанија по компанија не би генерализирал. Овој раст го влечат пред се кбм и макпетрол, гранит и алкалоид (до негде)Докога ќе вози оваа ЕУНАТО траекторија. До референдум? Септември/Октомври. Според планот е НАТО во јули и ЕУ во јуни (или обратно) после згасува или оди перпету мобиле? Се купува дека расте! Фати ли залет? Ќе правиме ли пак меур?
Со оглед каква е Светската Макроекономска политика највеќе за 12-24 месеци ќе оди се надоле. А со залетов на МСЕ и завршување на бизнис циклус мислам дека ќе има уште еден меур на МСЕ. Мислам дека се поклопија работите и дома и во странство. Може не е прескапа МСЕ ама може да стане. Дури и п/е да е окулу 10 не значи дека нешто нема да падне зошто профитите нема да растат безконечно. Мислам дека полека се појавува шпекулантски момент на МСЕ.Јас мислам дека не растат тие акции што веќе се преценети (благо, но сепак се) како телеком, стб, тнб. Инаку по мене мби 10 да е 4.000 не е некој меур и сигурно во периодов ќе отиде. Веќе над 6-7к може да збориме за меур. Иако јас би одел компанија по компанија не би генерализирал. Овој раст го влечат пред се кбм и макпетрол, гранит и алкалоид (до негде)