- Член од
- 30 март 2018
- Мислења
- 1.459
- Поени од реакции
- 1.886
Во нормална држава, луѓе со ваков неморал и катастрофални инвестициски резултати не би можеле да прелажат никого да им довери ни денарче на управување. Јас да сум на нивно место, од срам би се вовлекол во глувчешка дупка, а не да се промовирам по медиуми!Мала анегдота за Крсте Шајновски (газда на Фактор, инвеститор на сМСЕ и бивш брокер во Еуроброкер) . . . . Дечкото имаше 2-3% од Бетон(одличен удел), акцијата ја промовираше и препорачуваше, кога стигна Бетон на 50.000+ денари велеше дека вреди 100.000 денари. ги чуваше своите акции до последно и не убедуваше дека никогаш нема да ги продаде под 1500 еур . . .
Кога фати економската криза 2007/08 и кога акциите на Бетон вртоглаво паднаа, ги продаде по многу пониска цена од онаа во која се крстеше и за која не убедуваше . . . претпоставувам дека се договори со Минчо некаде околу 15.000 денари . . . многукратно помалку од онаа цена за која не убедуваше дека ќе стигнат . . . И јас бев малоумен и му поверував па си купив Бетон на 25000, а после и на 50000+, а кога ја научив лекцијата и на 3000 денари . . . Тој ги откачи на околу 15.000 денари, а јас си дремев до лани . . . . Но никој не ми беше крив, бев глуп, нов, наивен . . .
Толку беше неговиот збор. под маса скришум продаде, а останатите извисивме .
Другиот газда на фактор Александар Манев (бивш директор на Илирика фондови, познат берзански стручњак од ТВ екраните . . . ) ги сотре оние што имаа купени удели во неговите фондови . . . Луѓето и ден денес после 10 години се во загуба 40% . . . јас на клоци би го избацил од фотеља така да ми менаџира фирма/фонд . . .
Лазе Камчев е исто експерт од тоа време . . . Се што кажале од 2008 година наваму, све се случило обратно, побарајте некое интервју по интернет и ќе видите дека се е обратно . . . .
Резултати на Лазе Камчев и Александар Манев, како фонд менаџери се толку мизерни што е срамота да коментираат временска прогноза, а не берзанска информација, но фотељи не даваат . . .
П.С. Бошко, честито стан! Мора некој денар и у реалната економија да се пушти