Tebe Gnusi (na galeno
) ne e lesno covek da te razbere. Posto struktura na recenica ne ti e jaka strana. Ama aj pak jas da prasham, a koja e razlikata da gi kupis akciite of Kameni Most i da gi kupis od toj, Mutavxiev, zaedno so drugar mu, i da postanes dominanten?
Ustvari, ko ke vidis, mnogu e i polesno, posto ne moras da se mucis so vtoriot najgolem akcioner, koj se vika VLADA NA RM.
Ete gledas, toa e najgolemiot zajeb u taa tvoja UNI, sto ja podu tuka na forumov, posto eeeeej izrabotele EDNA godina dobro (iako nemaat adekvatnost na kapital zaklucno 31.12.2017 ama toa takvi sitnici poznavac kako tebe sigurno gi vkalkuliral), a toa e losa akcionerska struktura. Dvajca Blgarski investi drzat 75% of akciite, i mozat sve da iznesat na miljon nacini i uvo da ne gi zaboli, dodeka ti i lepo drustvo of uste 400 i kusur nadobudni investitori racunate p/e i p/b. I sanjate dividenda koja ke dojde mozda nekad, a mozda nikad.
Inaku za tvoe info, jas sum eden of retkite sto imaa 2011ta kupeno SKP na 25K, iako po nekoja slicna logika glavniot akcioner ete ne moral da gi otkupi site akcii, ama ispadna po zakon moral, a koga investitorot e nekoj of tipot Heineken sigurno nema da se zaebava so 5% sitni akcioneri.
Isto mozes da go prashash Dekis kako pominav so USJE (a i toj samiot po moja sugestija) koga slicni muabeti se vrtea za glavniot akcioner, Titan Holding, kako ke gi iznesel parite itn.
Taka da dishi dlaboko, opushti se, jas ti posakuvam sve najdobro, i da mi go pozdravis Mutafxiev na sledno sobranie...prashaj samo koga ke ja podelat dobivkata so vas ostanatite...posto eve ovie od TEL se utepaa dividendi zemanje...glupite