Македонска берза

Член од
9 мај 2017
Мислења
352
Поени од реакции
635
@Prof. Josef не те разбрав баш па дообјасни...
Данокот ти е 5% на продажната цена ...
Основица за плаќање на промет на недвижнини е пазарната цена која ја одредува комисија во Град Скопје. Потоа врз основа на тоа во која општина живееш, данокот според закон е 2-4%, и во преку 95% од општините (кои имаат слобода да дефинираат стапка во рамките на законските 2-4%) е 3%, со сигурност знам дека во Карпош е 3,5%.

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
може bid/ask за KMB, TNB, TETE, STB и PKB?
Фала

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Masala Toplifikacija 1900 kom. pominaa ke bide interesno do akcionersko
Зашто интересно .... БЕГ без дозвола/лиценца ли остана, Хари да не ќе им прости долговите ....
И јас сметав дека има шанси за топлификација арно ама јбг друже тито.

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Па судејки по потезите негови последниве неколку гооодини - ништо да не те чуди друже.

Зашто интересно .... БЕГ без дозвола/лиценца ли остана, Хари да не ќе им прости долговите ....

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
мислам дека пред секое собрание е интересно таму.. виси секогаш фотелата на Хаџи Мишев.. па ова е сега билдање позиции

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Кога имало количина на продажба на 3.000 денари?
провери тргување 2008 до крај 2015. ако не се лажам помег 2700 и 4000 доста време одеше, серка ги фати луѓето дека ке ја извадат од задолж. котација самите газди.

Член од
23 јуни 2017
Мислења
592
Поени од реакции
1.102
Denes raskinav definitivno so kmb posle povekje od dve godini macna vrska. Prodadov se sto imav, dosta e... toa sto izlegov so dobivka e rezultat na bezobrazno niskata vlezna cena (1700-1800). casata ja preli objavata na rz uslugi od vcera (ja ima na seinet)... koj saka da bide gazda na oprema vo когенеративната гасна централа КОГЕЛ СЕВЕР neka prodolzi so kmb, jas vekje ne...

Член од
15 мај 2017
Мислења
17
Поени од реакции
3
@dekis
Izlez na cena 2900+ mi se cini deka kratkorocno e OK, no prasanje e sto sega? Kade so parite?
KMB e seuste edna od najeftini akcii na mse i ima potencijal za rast, ama treba da se ceka (verojatno uste dolgo..).

B

Bafra

Гостин
Denes raskinav definitivno so kmb posle povekje od dve godini macna vrska. Prodadov se sto imav, dosta e... toa sto izlegov so dobivka e rezultat na bezobrazno niskata vlezna cena (1700-1800). casata ja preli objavata na rz uslugi od vcera (ja ima na seinet)... koj saka da bide gazda na oprema vo когенеративната гасна централа КОГЕЛ СЕВЕР neka prodolzi so kmb, jas vekje ne...
Па Когелот веќе си има газда :D
Како и да е со убаво да си ја трошиш заработката и дел да реинвестираш (y)

Член од
23 јуни 2017
Мислења
592
Поени од реакции
1.102
@dekis
Izlez na cena 2900+ mi se cini deka kratkorocno e OK, no prasanje e sto sega? Kade so parite?
KMB e seuste edna od najeftini akcii na mse i ima potencijal za rast, ama treba da se ceka (verojatno uste dolgo..).
Ima pricina druze zoshto e eftina... katastrofalno rabotat... a dolgo moze da bide I 5godini.... kje ostarime do togash :)[DOUBLEPOST=1505298468][/DOUBLEPOST]
Па Когелот веќе си има газда :D
Како и да е со убаво да си ја трошиш заработката и дел да реинвестираш (y)
Reinvestirano do 10.05h ;-)

Kajgana Shop

На врв Bottom