Чисто за перспектива МПТ има 130 бензински ( без гасовод, складишта,телевизија итн )[DOUBLEPOST=1504133944][/DOUBLEPOST]Ова одкако не им успеа да го купат Макпетрол?
Кој за што мисли дека се разбира... секој со свои пари игра.Искрено незнам зашто не дебатирате повеќе на таа тема или ве плаши варијабилноста. Мислам дека е смешно да разговарате за Мк кога има многу поатрактивни решенија.
Okta ima super rast na prihodi kako za vaka golem biznis I vo vreme na pad na cenite na naftenite derivati... kje bide interesna akcija koga kje proraboti naftovodot (kako produktovod za dizel) koj e kompletno podgotven da bide staven vo funkcija, no gi nema potrebnite dozvoli... a gi nema zoshto vladata saka da se ispazari za pobaruvanjata spored dogovorot za privatizacija koi gi ima Okta poradi zadolzitelniot otkup na mazut od Vladata ... kje bide do godina interesno, slushajte go stariot...![]()
Очигледно е недостатокот на кеш во берзата. Иако има акции на продажба, на најголемиот број играчи им се врзани средствата, а нови ликови уште немаат влезено. Очекувам до средината на септември корекција мала, па после тоа пак мал пораст. Главното раздвижување би било после октомври. А до тогаш може ќе ги нема тие количини на продажбаоваа пкб ја пратам ми стана интересна како се тргува ја кифлат со месеци брате прават блокови со по 2 акции , а кога беше на помала цена некоја стратегија пацерска никаква да сум продавач ке се тргнам или друга варијанта е дека студенти купуваат што чекаат од стипендија да им стигне.
неможам да разберам ова процентите што ти се доле на х оската што значење имаат.
Финансиски приходи не се само приходи од камата, може купувале нешто во долари па сега имаат големи курсни разлики.Гранит повеќе профит направил како лихвар отколку оперативна добивка. Али севкупно нешто подобри се од лани.
исто е и кај бетон мада се опрајле малце од онаа катастрофа ке видиме на крај колку, прилепска од 100м добивка само 70-80 се од дејност пиво и сокови другото од камата права лихва сто викаш, јазк фирма што чека од камата која е помала од повратокот на капитал кој го има наместо кај себе да инвестира у банка ги става.Гранит повеќе профит направил како лихвар отколку оперативна добивка. Али севкупно нешто подобри се од лани.
Не е можно ова дај боже да е вистинито, тука нбг пишува дека е договоренна продажба на стб и албанска испостава за 500м евра Па албанската испостава има 25м е капитал стопанска околу 255. Не е можно стопанска да се продаде за 470м. тоа е 1650 денари по акциија 150 денари повеке од мојата оптимистичка прогноза да не имаат некој друг ассет за продавање у СЕЕ ?Прегледај го приврзокот 176526
Ova e od poligodishniot izveshtaj na nbg (go ima na nivniot web).... a oznaceniot del od slikata se odnesuva potocno na stb I nbg albanija... alo maksimusssss
P.s. ako ova ne e najava za divestment ne znam sto e![]()
na strana 4:Не е можно ова дај боже да е вистинито, тука нбг пишува дека е договоренна продажба на стб и албанска испостава за 500м евра Па албанската испостава има 25м е капитал стопанска околу 255. Не е можно стопанска да се продаде за 470м. тоа е 1650 денари по акциија 150 денари повеке од мојата оптимистичка прогноза да не имаат некој друг ассет за продавање у СЕЕ ?
Дај линк од каде е ова и не ми викај не го давам за мене го чувам да не се мачам сега касно да барам низ кокошарникот нивни.
Каде најде информација дека албанската е 25м, на нив ни берзата не им работи за да проверам.Па албанската испостава има 25м е капитал стопанска околу 255.
Da ne vlozile vo bitkoini?Финансиски приходи не се само приходи од камата, може купувале нешто во долари па сега имаат големи курсни разлики.
Faktor uste nisto ne napisal za ova.секоја чест баш со денешен датум си го фатил. друг ассет нема сега пребројував остануваат само мк и ал . по документот излага дека трансакцијата за стб ке биде околу п/б 1.81.