Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
ЗПКО да не најдоа злато во нивите

Не на нивите . . . Имаат злато во центар на Скопје . . . Се вика Комплекс Александрија, бивша ФАС 11 Октомври . . . Многу хектари се тоа градежно земјиште . . .
Имаат млекара Здравје која вреди 15/20 милиони евра . . .
Пелагонија Енерџи е нивното најголемо злато, вреди 20 милиони евра и годишен профит од 3-4 милиони евра . . . Најмодерни фарми и молзалишта . . .
Вие комуњарите не успеавте да ја преземете со сила, сега се стабилизираа и можат да дишат . . .
Ги нема веќе оние комуњарски постови со Фатиме и Ката во први борбени линии . . .
А нема ни обвинение за Империја. Се тоа беше политички притисок и борба за да го превземат тоа Злато . . .
Толку плукање удривте порано по економските политики на Грујо, што сега ми паѓа жал кога ве гледам скриени како ќутите..
Толку сте неспособни вие комуњарите што ни вакцини од Кина не можете да набавите, а Грујо прв од цел Балкан потпиша со нивната Ексим банка финансирање за автопатите . . .
Сега можете да го гледате што Вучич прави, да завидувате и да цмиздрите, а Вучич на времето каскаше две скалила по Грујо . . . .
Во време на Грујо бевме на врв по економски раст во Европа, а сега сме последни...
Ама вие комуњарите сте навијачи . . . Ни читате, ни пак нешто работите . . . Само етикетирате, плукате и завидувате . . .
И знам секој подржувач на економските политики на Грујо е и ваш непријател . . .
Фали уште проф. Џозеф да постира како економијата само што не тргнала, ама сега после пописот ќе тргне :D :D :D . . .

Има нешто што не го знаеме. Едно време @bosko007 имаше акции и цврсто веруваше дека оваа акција вреди многу повеќе од 2000-2500 што се тргуваше тогаш мислам. Но мислам дека излезе од таму....добар познавач беше за ова компанија, па можеби знае нешто повеќе

ЗК Пелагонија вреди многу и покрај тоа што е презадолжена, но без проблем ги сервисираа кредитите додека комуњариве не им се закачија на врат.... book и е 14.000 денари, па сега ти види дали има потенцијал . . . Акции уште таму имам.
Не ја следам веќе неколку години. Ме нервираат зошто немаат менаџмент и им паѓаат приходи.
Но можат да ја шитнат во секое време.
Тие продажби, огласи секогаш им се фиктивни и ништо до сега не шитнаа . . .
Можно е да има некои сопственички преструктуирања . . .
Се што и треба на ЗПКО е добар менаџмент друго се си имаат . . .

Deneska kompletno izlegov od GRNT.Dosta bese.Rolercosterot izgleda ke pocne da se spusta.
Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:
Извештај за промена на сопственост на член на Управен одбор
Согласно член 34, став 1, алинеја 7 од Правилата за котација на Македонската Берза за хартии од вредност АД Скопје, известуваме дека Претседателот на Управниот одбор Г-дин Страшо Милковски, се стекна со 12,781 обични акции од издавачот Гранит АД Скопје.
????

Kaj GRNT sve mi se cini ima nesto sto ne go znaeme. A go znaat insajderi, pa si sobiraat. Ne mislam na nekoj proekti i sl, ami na dogovor za nekoja ubava dividenda. Realno firmata ima pari za delenje, a izgleda ubavo si naplakaat od drzavnive proekti.

Kaj bankite, ECB trgna nekoi od limitite, ama pak ima ogranicuvanja. Nesto okolu 20% od dobivka plus uslov za adekvatnost na kapital. Znaejki gi nashive kolku se ”kreativni”, verojatno ke napravat eden dobar copy-paste :D

Jas posle dve porcii pishman adzija kaj TNB ne bi stavil raka vo ogan deka ke podelat kako sto sakaat, ama vie si znaete.

Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:
Извештај за промена на сопственост на член на Управен одбор
Согласно член 34, став 1, алинеја 7 од Правилата за котација на Македонската Берза за хартии од вредност АД Скопје, известуваме дека Претседателот на Управниот одбор Г-дин Страшо Милковски, се стекна со 12,781 обични акции од издавачот Гранит АД Скопје.
????
Ova info ti e od pred nekoj den .....na kratki stazi grnt moze I down ....na sredna staza treba da ide up od denesni ceni

Od mnogu vozbuda nikoj ne spomna deka doshlo pak nad 5000 indeksni MSE :)
Znaci dojdovme na tockata kaj sto zastanavme i se oseka prelevanje na pari na MSE na ovie kamati i ukradenite ne se mali taka da ocekivam ekslozija do prolet !!!

Namerno ne spomna deka go pustija mostot kaj posta :)
Sega koga ke ja prodadat ke postignat podovra cena na pazarot sto znaci razmisluvaat cisto ekonomski :)

Dali nekoj znae do kade se stigna so prefrlanjeto na parite na smetka na MPT?Mislam na onie 31 mil. evra od NER?

Slucajno ili ne veke se na smetka vo komercijalna banka samo se ceka transferot preku komercijalna broker barem taka se rashiri infornacija ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom