Македонска Хип Хоп енциклопедија

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Трн ДА спирт со гласчето ги заеба само имаше и една лоша работа што немаше доволна подршка на самиот Храм:) али тоа е тоа

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Заради тој спирт не го поштував Храмот, Спирт е шит!

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
абе остајте го на стрна СРАМОТ НА ХИП ХОПОТ пошо стварно беше срам и е бледа копија на оригиналниот Tempe Of HIP HOPж. спирт сакал да напраи нешо и да го поцитуваат ама безуспешно

rustyblades

Stiff Upper Lip
Член од
19 февруари 2007
Мислења
611
Поени од реакции
35
Da be da kinga. Za decata so si nemaat poim od hiphop, a se vlecat po ulici kako creva. Detska radost mislam deka ja izdava. Za vozrast od 6-13 godini, a moze i za onie 13+ so mentalni narusuvanja so si mislat deka se znaat...

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
hoody напиша:
Da be da kinga. Za decata so si nemaat poim od hiphop, a se vlecat po ulici kako creva. Detska radost mislam deka ja izdava. Za vozrast od 6-13 godini, a moze i za onie 13+ so mentalni narusuvanja so si mislat deka se znaat...
ja procita? vaka so kritikuvas, ili intuicija neso?

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
koj e toj be da prai enciklopedija ne znae sto e hip hop,ima luge vo makedonija koj mozat da napraat nesto bolje od enciklopedija

Член од
30 април 2007
Мислења
4
Поени од реакции
0
Баш сакав да ја купам, ама од каде???? А на саемот не бев!

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
паа не била лоша идеата за оваа книга... само што ја не читам книги... така да кога би ја напраиле во филм верзија... е тек тогаш би било нешто ... перфектно :vozbud:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
паа не била лоша идеата за оваа книга... само што ја не читам книги... така да кога би ја напраиле во филм верзија... е тек тогаш би било нешто ... перфектно :vozbud:
Ima eden ton filmovi za hip-hopot..samo treba da se interesirash.
A, i, chitanjeto knigi ne e nekoja losha stvar..:smir:

F

FallenHypaspist

Гостин
Хммм...што има толку за рапот да се научи,а да не може да се најде на нет...ај да е некој поим,нација,кулура или нешто за кое би вредело да се ствара енциклопедија,мене лично не ми прави мерак идејава
Па има доста да се чита...иначе хип-хопот повеќе го гледам како култура него како музика....тоа е и проблемот што се добива кога се расправам со многубројните неначитани раперски фанатици.....Така да мислам добра е идејата со книгата...земете начитајте се и то..

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Ima eden ton filmovi za hip-hopot..samo treba da se interesirash.
A, i, chitanjeto knigi ne e nekoja losha stvar..:smir:
абе сум гледал доста хип-хоп филмови... тоа веруј ми се интересирам... алиии мислев енциклопедијава што е пишано... значи наважно што тие мислат дека е ... за културата... да го претстават преку слика... филм :smir:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
абе сум гледал доста хип-хоп филмови... тоа веруј ми се интересирам... алиии мислев енциклопедијава што е пишано... значи наважно што тие мислат дека е ... за културата... да го претстават преку слика... филм :smir:
Само собрани информации се од нет, од библиотеки и сл. и ставени во енциклопедијава како факти . Неможе да напраиш филм освен ако не е документарец , а документарец не верувам дека би се нафатил да гледаш ако несакаш да читаш книга. :helou:

Како и да е , ја немам прочитано книгата ,меѓутоа тие кој што сами себеси се прокламираат како рапери / хип-хопери и сл. боље нека фатат да прочитаат.
Скоро сите рапери што ги знам знаат многу малце за хип-хоп културата.
Мислат дека ТуПак е првиот рапер , Ноториус Б.И.Г е бог на Хип-Хопот и Лудакрис е „Њу Вејв рапер“ (је рајт , такво нешо демек постои ) .

Kajgana Shop

На врв Bottom