Македонска Хип Хоп енциклопедија

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Трн ДА спирт со гласчето ги заеба само имаше и една лоша работа што немаше доволна подршка на самиот Храм:) али тоа е тоа

абе остајте го на стрна СРАМОТ НА ХИП ХОПОТ пошо стварно беше срам и е бледа копија на оригиналниот Tempe Of HIP HOPж. спирт сакал да напраи нешо и да го поцитуваат ама безуспешно

Da be da kinga. Za decata so si nemaat poim od hiphop, a se vlecat po ulici kako creva. Detska radost mislam deka ja izdava. Za vozrast od 6-13 godini, a moze i za onie 13+ so mentalni narusuvanja so si mislat deka se znaat...

hoody напиша:
Da be da kinga. Za decata so si nemaat poim od hiphop, a se vlecat po ulici kako creva. Detska radost mislam deka ja izdava. Za vozrast od 6-13 godini, a moze i za onie 13+ so mentalni narusuvanja so si mislat deka se znaat...
ja procita? vaka so kritikuvas, ili intuicija neso?

koj e toj be da prai enciklopedija ne znae sto e hip hop,ima luge vo makedonija koj mozat da napraat nesto bolje od enciklopedija

Баш сакав да ја купам, ама од каде???? А на саемот не бев!

паа не била лоша идеата за оваа книга... само што ја не читам книги... така да кога би ја напраиле во филм верзија... е тек тогаш би било нешто ... перфектно :vozbud:

паа не била лоша идеата за оваа книга... само што ја не читам книги... така да кога би ја напраиле во филм верзија... е тек тогаш би било нешто ... перфектно :vozbud:

Ima eden ton filmovi za hip-hopot..samo treba da se interesirash.
A, i, chitanjeto knigi ne e nekoja losha stvar..:smir:

Хммм...што има толку за рапот да се научи,а да не може да се најде на нет...ај да е некој поим,нација,кулура или нешто за кое би вредело да се ствара енциклопедија,мене лично не ми прави мерак идејава

Па има доста да се чита...иначе хип-хопот повеќе го гледам како култура него како музика....тоа е и проблемот што се добива кога се расправам со многубројните неначитани раперски фанатици.....Така да мислам добра е идејата со книгата...земете начитајте се и то..

Ima eden ton filmovi za hip-hopot..samo treba da se interesirash.
A, i, chitanjeto knigi ne e nekoja losha stvar..:smir:

абе сум гледал доста хип-хоп филмови... тоа веруј ми се интересирам... алиии мислев енциклопедијава што е пишано... значи наважно што тие мислат дека е ... за културата... да го претстават преку слика... филм :smir:

абе сум гледал доста хип-хоп филмови... тоа веруј ми се интересирам... алиии мислев енциклопедијава што е пишано... значи наважно што тие мислат дека е ... за културата... да го претстават преку слика... филм :smir:

Само собрани информации се од нет, од библиотеки и сл. и ставени во енциклопедијава како факти . Неможе да напраиш филм освен ако не е документарец , а документарец не верувам дека би се нафатил да гледаш ако несакаш да читаш книга. :helou:

Како и да е , ја немам прочитано книгата ,меѓутоа тие кој што сами себеси се прокламираат како рапери / хип-хопери и сл. боље нека фатат да прочитаат.
Скоро сите рапери што ги знам знаат многу малце за хип-хоп културата.
Мислат дека ТуПак е првиот рапер , Ноториус Б.И.Г е бог на Хип-Хопот и Лудакрис е „Њу Вејв рапер“ (је рајт , такво нешо демек постои ) .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom