Македонската кошарка!

Член од
27 јуни 2007
Мислења
278
Поени од реакции
1
Dobro e da gi pobedime dvete utakmici so B Selecijata na Srbiaj kolko tolku ke se podigne samodoverbata kaj igracite... Koj prv pat go oblekle dresot na Makedonskata Reprezentacija
Абе ајде молам ви се ... покажете малко патриотизам ... победа си е победа па макар била и против Бурунди ... НАПРЕД НАШИ

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
Без разлика кого си тепал победа си е победа така????Само напред наши!!!

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Ајде тие што биле на кошарка денеска бо Јане Сандански со Србија нека пишат еден извештај впечатоци

Сапун

. . .
Член од
10 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
4
ne bev no mislam deka povtorno sme gi pobedile so mala razlika :baeh:

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Makdonija pobedi so 85:80 najdobri: Zlatko Gocevski 12 poeni -Toni Grncarov 11 - Eftim Bogoev 11

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Makdonija pobedi so 85:80 najdobri: Zlatko Gocevski 12 poeni -Toni Grncarov 11 - Eftim Bogoev 11
Сега ке излезам, после ке го кажам моето видување за натпреварот, ама баш ме интересира од каде бе најдобри тие? Ја гледаше утакмицата или на памет збориш по статистика?

Сапун

. . .
Член од
10 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
4
18.07.2007 :: Втора победа над Србија

Македонската сениорска кошаркарска репрезентација забележа втора победа над универзитетската репрезентација на Србија. Нашиот најдобар национален тим славеше со 85:81 во Скопје, иако на двомечот против Србија не настапија Врбица Стефанов, Гечевски, Антиќ, Димитровски, Ѓуров, Ристе Стефанов, Чековски...

Македонија одигра феноменално во првите 20 минути од средбата. Избраниците на Арсиќ одиграа максимално во одбраната, додека во нападот демонстрираа рационалност и ефикасност. По неполни 15 минути игра резултатот беше 44:14 за Македонија, со игра, каква што треба да прикажеме во квалификациските натпревари за ЕП во Шпанија.

Во вториот дел Арсиќ им даде шанса на сите кошаркари со кои располага, со исклучок на Соколов, а Србите го искористија тоа, и се вратија комплетно во игра. Во самиот финиш намалија на негатива од 1 поен (74:75), но не искористија неколку напади, и нашите кошаркари успеаја да стигнат до победата.

Сите кошаркари кои настапија, со исклучок на Тачи, се запишаа во листата на стрелците. Златко Гоцевски постигна 12 поени, Грнчаров и Богоев по 11, а Петровски уфрли 10 поени.

- Одигравме одлично прво полувреме. Знаев дека нема да имаме толку висок процент на реализација во текот на целиот меч, но ми е мило што победивме. Сметам дека имаме квалитет да победиме во групата и да играме на квалификацискиот турнир во Шпанија. - изјави селекторот Јовица Арсиќ.

МАКЕДОНИЈА - СРБИЈА 85:81
Резултат по четвртини: 30:10; 21:22; 18:26; 16:23.

МАКЕДОНИЈА: Богоев 11, Соколов, Караџовски 8, Хаџибулиќ 6, Петровски 10, Тачи, Тасовски 8, Гоцевски 12, Грнчаров 11, Аврамовски 6, Ѓуроски 5, Самарџиски 8.
Селектор: Јовица Арсиќ.

СРБИЈА: Симоновиќ 9, Величковиќ 9, Мијајловиќ 2, Дувњак 2, Милошевиќ 6, Шљиванчанин, Алексиќ 9, Ивановиќ 10, Мишановиќ, Ракиќ 14, Миќиќ 9, Витковац 11.
Селектор: Александар Кесар.

Следната пријателска средба на македонската репрезентација е на 22 јули против Израел во Софија.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Hey Radical zosto ne veruvase .. Ne veruvase oti blesna Strumickiot tandem Bogoev-Grncarov zatoa ne veruvase ?

Сапун

. . .
Член од
10 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
4
Најдобар тандем СТРУМИЧКИ
Богоев Грнчаров и Тасовски :tapp:

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
LoL tandem a 3 igraci .. ? A za toa koj ke bidat najdobar tandem vo Strumica ke vidime.. Lani toa najdobro go prikazaa Eftim Bogoev i Zlatko Gocevski pregu nivnata odlicna igra PICK AND ROLL

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Hey Radical zosto ne veruvase .. Ne veruvase oti blesna Strumickiot tandem Bogoev-Grncarov zatoa ne veruvase ?
Сине, ја гледав утакмицата во живо. Поените ама баш ништо не значеа, зашто Гоцевски беше мизерен, имаше 15 изгубени топки, под кош слабо скокаше, слаб во одбраната.

Богоев, даде 11 коша, имаше и 4-5 добри влеза од кои направи и асистенција, но од 25 разлика, кога почнаа да играат пресинг србите, Богоев, Петровски и Караџовски заедно изгубија околу 20 топки. Богоев едно време и се криеше, несакајќи да ја земе топката да ја пренесе, да не ја изгуби при водење, како што му се случи на 3-4 наврати претходно. Во одбрана, и него и Петровски ги поминуваа како сталки, како да нема играч.

Грне, е Грне беше на ниво и во одбрана и во напад.

СПоред мене, покрај Грне, добри беа и Самарџиски и Аврамовски кои кога беа во игра, србите неможеа да помислат да се приближат кон кошот. После тоа кога ги одмараше нив, Гоцевски и Ѓуровски беа немоќни под кош, а бековите, Петрвоски, Богоев, Караџовски, па Тачи и Хаџибулиќ (двајцата убедливо најслаби, кои заедно со Соколов скоро сигурно ке летаат од репрезентацијата) беа мизерни во одбраната и неможеа да се снајдат против пресингот.

Од овие 12 што играа, треба да се изберат околу седум играчи што ке останат, според мене тоа се:

Самарџиски
Тасов
Богоев
Грнчаров
Гоцевски
Ѓуровски

и уште еден, дали Аврамовски, дали Петровски или можеби ниту еден, којзнае.

Поранешниот селектор Мајнучо Давитков наиде на топло добредојде во салата Јане Сандански :bip:

И поздрав голем до мочаната ни милиција која и на ваква пријателска утакмица не пропушти да демонстрира сила. Тука најдоа да тренираат строгост, нека отидат во Сингелиќ да се курчат така, све да им е*ам нивно!!!

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Сине, ја гледав утакмицата во живо. Поените ама баш ништо не значеа, зашто Гоцевски беше мизерен, имаше 15 изгубени топки, под кош слабо скокаше, слаб во одбраната.

Богоев, даде 11 коша, имаше и 4-5 добри влеза од кои направи и асистенција, но од 25 разлика, кога почнаа да играат пресинг србите, Богоев, Петровски и Караџовски заедно изгубија околу 20 топки. Богоев едно време и се криеше, несакајќи да ја земе топката да ја пренесе, да не ја изгуби при водење, како што му се случи на 3-4 наврати претходно. Во одбрана, и него и Петровски ги поминуваа како сталки, како да нема играч.

Грне, е Грне беше на ниво и во одбрана и во напад.

СПоред мене, покрај Грне, добри беа и Самарџиски и Аврамовски кои кога беа во игра, србите неможеа да помислат да се приближат кон кошот. После тоа кога ги одмараше нив, Гоцевски и Ѓуровски беа немоќни под кош, а бековите, Петрвоски, Богоев, Караџовски, па Тачи и Хаџибулиќ (двајцата убедливо најслаби, кои заедно со Соколов скоро сигурно ке летаат од репрезентацијата) беа мизерни во одбраната и неможеа да се снајдат против пресингот.

Од овие 12 што играа, треба да се изберат околу седум играчи што ке останат, според мене тоа се:

Самарџиски
Тасов
Богоев
Грнчаров
Гоцевски
Ѓуровски

и уште еден, дали Аврамовски, дали Петровски или можеби ниту еден, којзнае.

Поранешниот селектор Мајнучо Давитков наиде на топло добредојде во салата Јане Сандански :bip:

И поздрав голем до мочаната ни милиција која и на ваква пријателска утакмица не пропушти да демонстрира сила. Тука најдоа да тренираат строгост, нека отидат во Сингелиќ да се курчат така, све да им е*ам нивно!!!
E Radical ti si navivac na Family Aerodrom ... ?

Kajgana Shop

На врв Bottom