Македониja воведува визи за над 140 држави

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Ништо пак Грците ќе си влегуваат нормално, само наместо лична карта сега со пасошчето. Албанците нешто слично, србите ретко не посетуваат... да не зборам за Бугарите. Тоа е грото, други туристи/посетители слабо.
Нема да профитираме којзнае колку од новово правило... засега.
Изгледа не си бил на лето во Охрид да видиш колку Срби идат.А и сега за нова г. имаше многу.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Изгледа не си бил на лето во Охрид да видиш колку Срби идат.А и сега за нова г. имаше многу.

Имаш право, летово беше пуно од Срби. А, тек ова лето што ни следува, оној кажал на братучедот, на тетката, на комшијата, на другарчето..

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Два викенда по 1000 туристи... многу богами. И пет илјади нека се.
Имаше недели и со по 10 000 премини на граничните премини со Грција. Џабе се јачате, исто гето нова рампа.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Србите не се некои добри туристи. Носат паштети од дома, не трошат пари, а се курчат, море гит со нив и таквите.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Црвен е за влез, а плав за излез. Како беа ЧИКИШ и другиот незнам. АБЦ абе не ме свати ти. Ти викам дека во последново соопштение (врати се на прва страна, најгоре види) Турција е дел од земјите што не им треба виза за Македонија.

Тоа за плаќањето мислев за земји како Србија, албанија, косово, Афрички земји, земји од блиски исток, дали они ќе треба да плаќаат?
За Турциja на влизане црвен а за излизане черен.ЧИКИШ и ГЕРИШ.:wink:

5ko

Член од
20 октомври 2007
Мислења
122
Поени од реакции
3
У ствари и нема некои поголеми промени во визниот режим само прашина се крена со влегување во сила на новиот закон за движење и престој на странци, разлика е во некои нови обрсци и во издавањето на визите за Албанија не се издаваат повеќе на патните премини, другото е скоро исто грците со некаква одлука некој период влегуваа со лични карти но тој период заврши а и до сега за сите останати на кои им треба виза за влез во Македонија освен на албанците визи им се издаваше само во Амбасди на РМ а не на Гранични премини само што тоа беше регулирано со некаква инструкција а сега е со закон. Значи скоро се е исто само формата е различна.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Vladata ne mozese da izdrzi pred albanskite pritisoci za vizite, pa popustija . Portparolot na MNR izjavi deka albanskite gragjani ke mozat vizite da gi dobijat na granicen premin . Znaci se po staro.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Ќе видиме,ќе видиме...
Иначе ако ме прашвиш мене јас сум за укинување на визите..од двете страни.

Член од
18 ноември 2005
Мислења
271
Поени од реакции
4
Vladata ne mozese da izdrzi pred albanskite pritisoci za vizite, pa popustija . Portparolot na MNR izjavi deka albanskite gragjani ke mozat vizite da gi dobijat na granicen premin . Znaci se po staro.
Ne e deka vladata nemozese da izdrzi na GOLEMIOT pritisok nego cela rabota e vsusnost pritisok od makedonska strana za ukinuvanje na davackite za albanski vizi za Makedoncite. Poznato e deka makedonskite Albanci ne plakjaat za viza za vlez vo Albanija a Makedoncite plakjaat. Albancite se tie sto treebaat da popustat a ne nie. Razmisli malku.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Epa Albanija ne gi ukina tie davacki, znaci nisto ne se promeni ?

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Србите не се некои добри туристи. Носат паштети од дома, не трошат пари, а се курчат, море гит со нив и таквите.
za mene vaka so nemam nikakvi dopirni tocki so zarabotka od turisti...super se i srbinkive i bugarkive...zakon...:vozbud::zver::zlo:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
mora da vovedime ke vlezeme vo nato a togas ke ni dadat olesnuvanje vo vizniot rezim a kaj nas se dobivase drzavjanstvo koj i da pobarase taka od kaj nas cel iran i cela afrika ke mozese da prejde vo eu plus sega i sad ezagrizen za svojata bezbednost zasto se poveke teroristi ima vo eu jas ja podrzuvam vladata taka treba ic da ne se mislat

Член од
13 септември 2008
Мислења
24
Поени од реакции
2
Sto znam, mislam deka vizite se edno od najlosite raboti sto covekot gi izmislil. Vizata za mene e parce hartija so koe mozes da se dvizis slobodno na odredeno vreme i na odredeno mesto. Mnogu odvratna rabota. Nitu moze da se podobri ekonomija, nitu moze da spreci da vlezat kriminalci i teroristi.

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Sto znam, mislam deka vizite se edno od najlosite raboti sto covekot gi izmislil. Vizata za mene e parce hartija so koe mozes da se dvizis slobodno na odredeno vreme i na odredeno mesto. Mnogu odvratna rabota. Nitu moze da se podobri ekonomija, nitu moze da spreci da vlezat kriminalci i teroristi.
Визите се најпаметна работа...Неможе мене во држава да ми влага кој сака кога сака...Само што кај нас визниот систем е за нигде тоа е друго!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Всушност практиката на ЕУ покажува дека тие криминалци и терористи најмногу но и најлесно ги добиваат визите,посебно кога е Западен Балкан во прашање,да се надеваме дека Македонија ќе прави поголема контрола при издавањето на визите и нема да ја повторува истата грешка на некои ЕУ земји.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom