Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Koja e taa tacna?
Daj kazi kako na tacna nie dobivame, a drugi narodi so decenii se borat?
Jas pa mislev deka Kosovarite se borele, bile masakrirani, ubivani, silovani, predmet na upostoshuvanje na zatvorenici-siluvaci-narkomani-shizofrenicari itn...
Nemoj so ovakvi komentari, te smetav za popameten od drugive...
Јас пак мислев дека малку повеќе се разбираш од историја и геополитика :wink:. Ако не ви ја прифаќам агендата значи глуп сум, нели?

Од кога трае вашата оружена борба за независност на Косово, можеш да ја кажеш годината? Пред говорот на говедото М. немаше никаква оружена борба.

Освен тоа се што спомна дека било правено врз вас и вие истото го правевте врз Србите, тука не сметам дека им останавте покуси.

Како и вративте на Македонија за 300 000 бегалци ич и да не спомнувам.

Ете затоа велам инстант независност и барем треба да сте свесни за тоа.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
i toe ne ke bide amerika poleka propagja rusija stanuva se pomokna sekoja otstapka na rusite vo vrska so kosovo ke ja pravi se pomokna kako domino efekt taa ke moze da gi pripoi osetija i apxazija vo koi ima nafta kolku za period od 20 g za cel svet toa na amerika i e povazno da ne gi dobie ovie pokraini

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
i toe ne ke bide amerika poleka propagja rusija stanuva se pomokna sekoja otstapka na rusite vo vrska so kosovo ke ja pravi se pomokna kako domino efekt taa ke moze da gi pripoi osetija i apxazija vo koi ima nafta kolku za period od 20 g za cel svet toa na amerika i e povazno da ne gi dobie ovie pokraini
Rusija, Rusija, Rusija :):) Aman, edinstveno Rusija e pomeshana vo celava rabota za da ne izgubi nejzini teritorii vo doj domino efekt shto go spomnuvash, nishto drugo. Ne deka Rusija umre po Srbija :)

A dodusha, kaj i da e, kje se prodadat i Rusite pak...as usual.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
a kosovo e otsekogas neodvoiv del od srbija toa i zakonite vo OOH ne go davat setetese rezuluzija 1644

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
I te kako, samo shto ne bea samo albancite zalozhnici na toa scenario, i makedonskite semejstva imaat crno videno od necija druga filozofija i zamisla.
:pos2: Abe Ramize...Lesno ti e, koga se drugi ti se krivi. Duri i koga 'tvoite' kolat i pukaat.:pos2:
Samo, podiskutiraj za toa so nekoj branitel. Mozebi ke go ubedish da prosti na nekoj od 'izmanipuliranite' teroristi.
Ili so nekoj od 'borcite'. Objasni im za shto se borele. Ne znaat siromashkite...:smir:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
dosta za ova neka mu ja mislat tie tamu vazno e nie mirno i spokojno da ziveemeCELTIKS

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ок бе дете,Русија сега крена глава и одма сите словени:Русијааа па Русијаааа.Каде е таа Русија кога ви терба помош за името?
Каде е таа Русија кога ви треба помош за националниот идентитет?
За црквата?
Секогаш е против вас,т.е. за Србите,Бугарите,Грците.
Ама не сепак за вас РУСИЈАААА.
Америка ви призна име,ама сепак РУСИЈАААА,жими таквото со таа русија,се знае кој го врти светот како сака.
русија пред САД е високо детуле,ништо повеќе.
Русијааааа.:tapp:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Rusija, Rusija, Rusija :):) Aman, edinstveno Rusija e pomeshana vo celava rabota za da ne izgubi nejzini teritorii vo doj domino efekt shto go spomnuvash, nishto drugo. Ne deka Rusija umre po Srbija :)

A dodusha, kaj i da e, kje se prodadat i Rusite pak...as usual.
Ете и Римз го пиша истото :helou: .

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
:pos2: Abe Ramize...Lesno ti e, koga se drugi ti se krivi. Duri i koga 'tvoite' kolat i pukaat.:pos2:
Samo, podiskutiraj za toa so nekoj branitel. Mozebi ke go ubedish da prosti na nekoj od 'izmanipuliranite' teroristi.
Ili so nekoj od 'borcite'. Objasni im za shto se borele. Ne znaat siromashkite...:smir:
Izgleda pogreshno go svati mojot post, aj procitaj go tvojot prethodno, pa mojot, i pak taka edno 2-3 pati, kje svatish podobro.

Krivi sme samite, shto dolgo vreme igrame po tugjo, a celo vreme mislime deka sme patrioti :).

A btw, ne moram ja nikogo da ubedam da prosti nishto...jas so tie shto si go imam, si go imam. Ne moram so drugi :) Tie drugite koj i da se, albanci ili makedonci, so pamet vo glava neka si gi reshat problemite :)

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Освен тоа се што спомна дека било правено врз вас и вие истото го правевте врз Србите, тука не сметам дека им останавте покуси.
Decko, slushaj, bez gluposti, bez arogancija, bez politika, bez pristrasnost...
Prepocitaj se vo citatov, i posle pak citiraj me na drug post.

Pokusi na Srbite, hmmm... pa mislam deka cel Balkan im e pokus...
Shteta, navistina, koga ja bi imal sila... navistina bi ja oblekol dushata i bi ja prehranil mnogu mnogu dobro...
Da gi mrazam Srbite. Zoshto?
Imam licni motivi, semejni...
Mi bila silovana bratuceda, bila silovana i nejzinata kjerka vo isto vreme...
Ne znam, nema shto da se komentira.

Molba do tebe. Stavi se vo situacija na nejzin sin, nejzin brat... nejzin blizok, i potoa sudi dali nekogash nekoj ke ti ostane pokuso...

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
a itaa si prai nekoi filmovi so nas ama koi se ne znam dali stvarno se krie uranium kaj nas na galicica i pod dvete ezera tie samo ispituvame vaka taka i na kraj op ko ke go zemat nie ke gi vidime

F i l i p

·٠•● DoN FiLiP ●•٠·˙
Член од
23 декември 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Da si cekame da si vlezeme u nato...pa ako vlezeme i ke gi priznaeme

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.465
Поени од реакции
5.881
За пред која војна мислиш , ако не ти е тешко да постираш за бројот на Албанците во косово и западна Македонија во 50/60 тите години , некој документ од официјален попис .
The last 1991 population census registered 194,190 Serbs (9.9% of the population), 20,365 Montenegrins (1.04% of the total population) and 66,189 Muslims (3.4% of the total populace). Modern estimates of Serbs (excluding part of Muslims that became identified as Bosniaks) vary from the lowest (120,000) to the highest (150,000).

ZA makedonija.
The Albanian population has grown constantly since 1953. According to the official census data (held on every 10 years), they comprised 13% of the total population in 1961, 17% in 1971, 19.7% in 1981, 21% in 1991[1], and 25.4% in 2002.
Nigde ne gledam 250 iljadi albanci od kosovo, se gleda deka zgolemuvanjeto na albancite e normalno, bez nekoj golem skok. Dzabe vi e . Ne drzi voda toa. I jas sum na toa deka albanci ima 30% , odnosno 600 iljadi. Samo da se gleda prirodniot porast na etnickite zaednici , toa ke ti stane jasno.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom