Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
eve koja drzava pomogna vo priznavanje na ovoj mutant drzava
[media]http://video.google.com/videoplay?docid=7160790539111319889&q=zeitgeist++part+2&total=967&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0[/media]
[media]http://video.google.com/videoplay?docid=497251819335380093&q=zeitgeist++part+3&total=945&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0[/media]
Не е битно кој помогнал во еден ваков флагрантено непрекршлив чин,јас само тоа го кажувам од правна страна кој аргументи би можеле да ги искористат Православните народи на кој им е одземена територија поради нивната неслога и инфантилност,па сами нека си го бараат чарето доколку навистина сакаат да го најдат.Македонија беше и сеуште е "грдото пајче" за Русија,Србија,Бугарија,Романија,а најмногу за Грција која никако не сака да прифати еден народ на Православна страна како братски и да му помогне во стремежот за рамноправност.Токму затоа ни Србија нема што да бара кај Македонците поддршка како од сите Православни народи во однос на Косовското признавање.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Можете колку сакате да плукате по Албанците и да викате дека се глупи но како што гледате,на крај испаѓаат најпаметни и најитри.На време си се свртија накај Американците им ги напунија џеповите и нормално ќе им вратат.Србите мислеа ќе можат со Америка али тоа им се враќа.Сами си се криви.И не мислам дека Кина или Русија ќе направат нешто иако се ку***т. Ние како Македонци иаме попаметни работи за да се грижиме.
Јас мислам дека Америка ги користи нив како пиони на Балканов да прават немири каде што ќе сакаат Американците се со цел да си ги остварат нивните интереси.
А западна Македонија нема теоретски шанси да се отцепи.
И да гугне некој за тоа, во нашиот народ постоеле, постојат и ќе постојат комити кои нема да седат мирно.
Македонија секогаш излегувала победник, така ќе биде и овојпат.
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.508
Поени од реакции
58.926
Постојат закони друже сердаре...и си ги почитуваме, не викај дека не. Според законот за употребата на знамињата, во општините со албанско население, може да се користи знаме албанско, затоа и вчера се користеше баш тоа знаме...согласно законите на Р. Македонија.

За пукање и такви работи јас не знам, слушнав, имаше гласини, ама МВР официјално излезе и си кажа дека никаде не сретнале луѓе кои го прекршуваат јавниот ред и мир. Па сеа...дали на нив да им верувам, или тебе во Битола што нит кур видел нит кур мирисал?
Законот за употреба на знамиња ви дозволува да ги истакнете пред општините на јарбол и на одредени празници, а не каде ќе ви текне и кога ќе ви текне. Вие закон не почитувате да не редам сега примери...

За пукање нема што да му веруваш или не веруваш на колегата, имаше снимка на ТВ од пред споменикот на Скендербег. На очите ваљда можеш да им веруваш.

Или по она старото: “ја незнам ништа...“
 

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Мислам дека темава се исрцпе веќе и нема што да се коментира. Косово си доби каква таква независност, на некои од нас тоа им смета на некои не, вчера се славеше со пукање, не треба да брзаме со признавање на Косово и готово. Нема веќе што да се коментира според мене.
 
Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
otide temava kaj so ne treba.e ne daj boze vaka da pocne i po cela drzava kako ke im olesnite na razuznavacite od srbija i grcija nemate pojma.cccc
 

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
ako go priznat bugarite kosovo iskreno najavuvam postapka za osamostojuvanje na pirinska makedonija po principot na kosovo
 
Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
:pos2: :pos2:

Prosto danetise veruva:pos2: citam i nemozam da veruvam Slovenecka firma nudi kosovski jaglen:pos2: aferim ashkolsunnnnnnnn sto bi rekol dedoti :tapp: Odlicen biznis podobar zdravjeeee kosovo bas biznis destinacaijaa sega ko ke najdodeeee zapadot dave exploatiraaaaaaa abe edno cudoooo ke cvetate od biznis.:pos2: Vie ste moderni robovi na zapadot. Imate i dodaten danok dai go plakjate na amerika do krajot na zivotot . Sekoj Albanec e dolzen da odvojuva sredstva za debelite pedofili americki i evropskite pederi.:pos2:

Врти сучи, се околу парите е...

Косово реално нема фабрики тој јаглен да го одработува...ќе си го продаде, ќе си земе парите, ќе си изградат нивна фабрика, и ќе си тера даље...

и се друго

Додатен данок сите плаќаме...Косово ако плаќа на Америка, барем се виде резултат од тоа. Ние во Скопје што плаќаме на Трифуна, видовме нешто? Па не би рекол....

Ашколсун, така се прави бизнис.
 

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
ке гледаш кој е експлоатиран некој ден кога ке си ги земеш парталите.

ние сме над 7 милјони во балкан, а над 10 милјони во свет.

вас колку ве има бе?

не знам што се правите толку против кога ако не дене, утре и македонија ке го признае косово и после вие можете да молчете за увјек.гледам има умни македонци на форумот кој коментираат убо ама ти си за на кеса:kesa: и за вканта.

кај ви е белата мечка сега(русија)?да не спие во пештера??? лол:tapp:
more glavco eden botu eden ima na balkanov uste 4 makedonii i edna e po svetot se nase duplo od vas
 

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Косово како и да е ќе остане Ватикан за криминалот во секоја можна форма. Држава со мртов странски капитал, со неспроведување на закон. Шупак на светот. За жал од тој шупак нас ќе ни смрди овде.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.595
Поени од реакции
82.293
На срештата на в'ншните министри на Европејкија С'јуз, в'ншнијат минист'р на Република Б'лгарија Ивајло Калфин е зајавил решението на Б'лгарија, да признае Република Косово, както и е помолил косовските власти да осигурјат сигурността на б'лгарите в е новата д'ржава. Б'лгарија ште признае Република Косово до часове.
Баш ние мислевме да го искористиме признавањето за подобрување на правата на Горанските Македонци, кога оно види тие да ти биле Бугари. Па да идеме да ги прашаме, што се и кој јазик го зборат?
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Инаку Авганистан(производител на хероин бр.1 во светот)е првата земја што го призна Косово.Кој знае дали тоа беше знак за добрата трговска размена,заедничките интереси или муслиманите си купија едно државче во Европа со помош на САД,кој за пари би ти ја симнале и месечината(добро сега за малку повеќе пари).
 
Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Zname srpsko , heroi makedonci ,zemja ilirska , vera izmeshana nepoznata . sekako koga se nema identitet go zemas tugjiot ? Imate li neshto vashe sto kese falite? A DA IMATE IMATE go imate motherland azerbejgjan.go home:smir: od vakva naucna gledna tocka moze slobodno da kaze paraziti ili najdobro go kazaaaa kriminogengen .:toe:
 
Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
lele koga ke se svestat Francuzite,Belgijancite ,Italijancite i mnogu drugi evropski gazolizci sto napravile so priznavanjeto (Sad i Britanija ne gi spomenuvam :wink: ) ke pagaat vladi ..ke pagaat indeksi na berzi ..ke letaat glavi ...
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.595
Поени од реакции
82.293
A za ova ke go prashah BLAGOJA MINCHEV . Dedo ili tatko na sekretarot na sdsm GORAN MINCHEV. Potocno so odluka na togsanoto sobranie nekade na kraj od 60setite godni Albancite vo makedonija se preimenuvaaa vo ALBANCI . ova e ziva vistina i postojat dokumenti imas i zivi svedoci . GJAUR ILI KAUR E TURSKI ZBOR. Nas ne vikat so pogrdno ime isto taka, se vika SHKOV .
Ме влечеш за јазик...

За сето ова i don't give a shit. Како сакаат така ќе ги викам, попрецизно - не го гледам македонскиот интерес во тоа што ќе ги викам Албанци. А тие погрдни имиња што ги имаат за нас, тие се погрдни само во нивните глави, а не во нашите. Во реалноста/секојдневието кур го боли Македонецот за каур, ѓаур или шков.
Од наш македонски аспект, сето тоа околу ова - кој кого како нарекува, треба да е залудно губење енергија. Ние имаме со нив други круцијални нерешени проблеми, кои ќе ги надминеме само со наша меѓусебна сплотеност.
Не ни треба сплотеност во викање Албанци и трескање глупости по форуми. Треба сплотеност во, на пример, заедничко кршење нос на серковци кои се курчат по улица и аутобуси, а не како пички да се гледа сеир и слични други примери. По овие прашања треба да сме начисто што сакаме и како ќе се поставиме, пред се во секојдневниот живот. Ако сметаме дека Албанците во големо мнозинство се лицемери со (не)скриени задни намери, тогаш кажи ми како и зошто , на пример, опстојуваат албанските продавачи/дуќани? Од само Албанци муштерии? Каде е свеста на Македонците и на овој микроплан кој е лесно достапен за лично моделирање. Примери од секојдневието и места за докажување (а за кои не трба да си припадник на елитна единица) има милион.
Постојат многу одлуки на локално/секојдневно ниво во врска со битните прашања кои стојат помеѓу нас и нив и нашата поставеност во врска со тоа.Тоа се некои од вистинските причини за вложување енергија. А не просеравње празни бесполезни навреди од типот: -Вие сте племе and stuff.
И не ми е гајле они што пишуваат (навредувале и сл.). Многу повеќе ме боли кога некој наш е на такво безмозочно ниво.
 

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Им ја честитам независноста на сите Косовски Албанци, е сега, нека си се носат со својата државичка, заебана, исто колку и нашата, како и сите други скоро на Балканов. Со здравје да си се носиме заедно и да се надеваме дека еднаш и на Балканците ќе им се посреќи. Ај ирлија нека е.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom