Е, значи овој Мане, сељачиште едно, не е свесен колку ми иде на нерви! Дозволува се` и сешто да се појави на нет, па иди после кажи што е точно, а што не е. Смачено ми е да читам глупости од „експерти“ кои прочитале една книга, а заклучокот го украле од некој друг.
Да не знае човек од каде да почне...
Прво, ние не сме Илири, ниту пак Кирилицата има било каква врска со Илирите!
Второ, треба да се каже за во кој регион зборува, секој јазик си има дијалекти, тоа не е од сега измислено. Во старогрчкиот јазик нема 2500 илирски зборови, бидејќи местоположбата на двете говорни подрачја е поделена од Македонија, па поради фактот што македонскиот јазик е различен од илирскиот и од старогрчкиот, оваа теза на „екпертов“ му паѓа во вода. А, посмешно е што кај ниту една книга од историска граматика на старогрчкиот јазик, се` едно кој ја напишал не постои ваква паралела. Ниту германската, ниту руската, ниту пак француската школа немаат објавено вакво нешто. Ова е негова измислена работа!
Потоа многу ме интересира за какви илирски Дорци станува збор? Тоа е исто `ко да зборуваме за македонски Абориџини (мислам на австралиските Абориџини). Леле, не можам да поверувам дека го прочитав делов со лувитскиот јазик и со илирските Дорци, па уште и дека БАШ ТОА е доказ дека македонските племиња први ја населиле територијава. Да не испадне дека Дорците дошле од зад Карпатите, ама ние не сме знаеле.
Уште и вицкаст се прави... Ние знаеме многу повеќе работи, кои си ги кажуваме како што треба!