Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Не го гибај него...Грујо во Брисел, Грујо во Вашингтон, Грујо во Москва, Грујо на Марс, Грујо Белград....Топ темата и најважната на Латас е таа...Во државата ништо не чини, се пука, ограбува на секој чекор, Грујо решавал некои работи од ГОООЛЕМА важност -,-...Го нема во неговат земја а Латас нека почне од утре да носи розева кошула како што ни е ситоацијата во државата и да јаде мед дури зборува на вести како што ни е животот сладок....
Taka e i koga kje dojde cicko Brance na vlast sve kje oprai so negovoto carobno stapce !!! :pos:
Dodeka ima ovci kje ima i volna !!!
Dali VMRO-ovci, dali SDSM-ovci, SEEDNO !!!
Denes e Murto, utre e Kurto, zadutre pak e Murto, a pozadutre pak e Kurto .... :tapp:

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.747
Поени од реакции
4.515
Доволно си силен да оформиш организација? Доволно си силен да ги издржиш сите фарбања дека си опозиција и заканите од фамилијата на премиерот? Ако немаш храброст, тогаш отвори ги очите и смести се во групата што мрчат на кајгана. Сепак убава идеја имаш
Планирам за 4 години .
Сега не сум силен (т.е прво факултет да завршам)
Знам сега уште на зборови е работава ама нели се согласуваш дека многу работи мора да се сменат?
Најголем проблем кај нас во Македонија е свеста на народот.
Тоа е првото нешто што мора да се среди пред да се почне револуција.
Немаат надеж ниту волја да сменат нешто.
Кукаат дека власта не чини ама јас велам народот не чини тој е оној кој и дозволува на власта да прави што сака.
До кога Македонците ќе мислат дека власт е во рацете на владата дека народот е немоќен .Држава треба да се плаши од народот ,а не народот од државата.
Оној што ништо не превзема за да го спречи злото е исто онолку виновен како и оној кој го предизвикува.
Сега да не филозофирам.
Не е поентата јас да одам против власта целта е сите да одиме против неправдата.
Ако се успее да се разбуди свеста кај народот што е првиот и натежок чекор се наредно е мед и млеко.

Едно време мислев дека нема единство кај Македонскиот народ ама се излажав секогаш кога ќе погледнам клипчиња од македонската репрезентација на плоштад.
И од фалангата на трибините знам дека можеме само заедно ќе успееме.

Како што сите навивавме за Македонија така можеме и да протестираме за Македонија.
(Пак почнав со филозофирање:tapp:)

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Планирам за 4 години .
Знам сега уште на зборови е работава ама нели се согласуваш дека многу работи мора да се сменат?
Кукаат дека власта не чини ама јас велам народот не чини тој е оној кој и дозволува на власта да прави што сака.
До кога Македонците ќе мислат дека власт е во рацете на владата дека народот е немоќен .Држава треба да се плаши од народот ,а не народот од државата.
Оној што ништо не превзема за да го спречи злото е исто онолку виновен како и оној кој го предизвикува.
Сега да не филозофирам.
Не е поентата јас да одам против власта целта е сите да одиме против неправдата.
Ако се успее да се разбуди свеста кај народот што е првиот и натежок чекор се наредно е мед и млеко.

Едно време мислев дека нема единство кај Македонскиот народ ама се излажав секогаш кога ќе погледнам клипчиња од македонската репрезентација на плоштад.

Како што сите навивавме за Македонија така можеме и да протестираме за Македонија.
A moze da ni kazes tvojata idna revolucionerna organizacija, koja ideologija kje ja nosi ?!!!
Samo te molam nemoj sega da trubis za Marx, Lenin, Stalin, Mao, Kim, Castro, Che-Guevara ili pak za Hitler, Gebels, Musolini, Pavelic, Franco, Pinoche i.t.n.
Ako vekje pravis/pravite nesto, neka bide nesto novo i pomoderno, a ne so vekje videni, pominati i preziveani sranja od minatiot vek(Fasizam/Nacizam i Socijalizam/Komunizam...) !

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.835
Поени од реакции
1.591
Типично Македонче знаете зашто еве да кажеме ќе се собереме на протести арно ама новинариве ќе направат филм со следна содржина : Партиски активисти се собра на протести против одлуката... Или ајде нема да има такви некој филмови да речеме ќе ги скокнат следно сценарио ќе се соберат и Албанциве да протестират за ви текнува за Кале како беше? На крај Македонциве ќе буидат казнети странциве ќе јадат бурек дека немаме демократија и непочитуваме права на малцинства , а Албанците ќе си добијат тоа што сакаат! Како што вели народната Сложни попопви и во петок мрсат ! Така работава е со нас кај нас нема слога затоа они се држат! Еве земете коа запалија знаме во Струга дали Дуи или Дпа или нз која друга албансак партија искочи да обвини дека се партиски припадници на едни или други? Дали странциве јадеа бурек за тоа? Не никако

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Дај бе нека се најде некој маж од овие што ги гласавте веќе не знам која година по ред, што се чукаат в гради, нека каже Стоп или нека одобри, да знаеме до каде ќе туркаме вака, до кога мак.народ ќе биде понижуван, барем да си го ладиме и ние да се привикнеме, да не ни биде ништо ново тоа што ќе следи.

smihajlo

Член од
11 август 2010
Мислења
3.747
Поени од реакции
4.515
A moze da ni kazes tvojata idna revolucionerna organizacija, koja ideologija kje ja nosi ?!!!
Samo te molam nemoj sega da trubis za Marx, Lenin, Stalin, Mao, Kim, Castro, Che-Guevara ili pak za Hitler, Gebels, Musolini, Pavelic, Franco, Pinoche i.t.n.
Ako vekje pravis/pravite nesto, neka bide nesto novo i pomoderno, a ne so vekje videni, pominati i preziveani sranja od minatiot vek(Fasizam/Nacizam i Socijalizam/Komunizam...) !
Не можам да ти кажам пошто немам никаков план направено.
Ама како што пишав во прошлиот пост приоритет е да се разбуди свеста на народот.
Зарем не се согласуваш дека Македонија спиеше доволно?
Зарем не е време да се разбудиме од бајката во која сме влезени?
Во Македонија не чинат една милијарда работи од мали до големи, а никој ама баш никој не прави ништо.
Ниту од опозицијата која треба ако не друго барем да ја искористи ситуацијата во нивна полза да плука по владата ништо не прави.
Нема потреба да ти објаснувам сигурно и сам знаеш муабетите на тв им се како првооделенци да се караат критики и дебата 0%.
Ако имаш ти идеја пиши ми по пп секоја помош е добредојдена планирам и тема за идеи да отворам да го издвоиме она што е најдобро.
Јас знам што треба да се прави(сите знаеме) ама факт е дека сум млад и имам 0% искуство што е витално во ваква кауза ама проблемот е што нема никој не да излезе на протест туку и воопшто никој не се залага за промени.
Можеби сум млад и за многу работи сум наивен.
Ама за едно сум сигурен верувај ми и сите да ја изгубат волјата јас нема да престанам да се борам за Македонија.
Еве малце философија.(пак:pos:)
Со една свеќа можеш да запалиш илјада свеќи и таа пак нема да се намали.
Така и среќата не се намалува ако ја делиш.
Истото важи и за се останато.

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Планирам за 4 години .
Сега да не филозофирам.

Може у три кратки црти да ми ја објасниш твојата визија?Револуција е тежок збор..
Не мора да завршиш факултет...Доволно е да направиш една работа што ќе го стави твоето лице пред сите камери што постојат у земјава..На пример,качи се на влада со автомат и почни да бараш све што мислиш дека ќе направи промена..Нема шанси да не успее,мора да успее..СИТЕ ЌЕ СЕ ЅВЕРАТ!! О_О
Кога можеа така у 2001 странците,зошто да не можеме ние домаќините?Барем ќе имаме карактеристика и ние..А не вака,ни смрдиме ни мирисаме..Невидливи сме како нација..Замисли,се качува некој Македонец со шмајзер на сред кров,и цел свет пренесува у живо! О_О Па мајку му стара,ние сме го измислиле тоа срање!Тероризам!Киднапирање!Дигање пристаништа у воздух!Така се доаѓа до целта,многу многу лесно!И само така,НАСИЛСТВО!ПУКАЊЕ!ШЉАКАЊЕ!Отидов ја,да се качам на влада!

Ауу притисак 250 с'с 340!

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Taka e i koga kje dojde cicko Brance na vlast sve kje oprai so negovoto carobno stapce !!! :pos:
Dodeka ima ovci kje ima i volna !!!
Dali VMRO-ovci, dali SDSM-ovci, SEEDNO !!!
Denes e Murto, utre e Kurto, zadutre pak e Murto, a pozadutre pak e Kurto .... :tapp:
Сите се исти брат, трпиме ние, тие јадат :/

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
имаш ти возачка воопшто ???
мислиш тука сите се пубертетлии кои сонуваат за возачка??
мислиш тука сите се во саксија растени??
мислам дај ова е дури и под твое ниво, ама сепак ме плаши дека некој и ке ти поверува па ке зборува на друго место како го казниле и не му дале избор дали сака поени или да плати, и нормално ке испадни ептен глуп.
немој така тука и деца читаат!!

п.с и аман со тоа револуцијата, ке палеле ке жареле.
па не треба зборање многу, ете тука само на форумот сте доволно. земете соберете се и почните. можеби и другите ке ви се приклучат од кај знаете.
ако ништо друго ке се запознаете и ке пијате по едно кафе.
--- надополнето: 7 март 2012 во 20:35 ---

да оти кога нема никој полната линија не важи.
тоа што си се брзала тие олеснителна околност:facepalm:
требаше да им речиш дека и си пиела и брзаш за на инфузија, најверојатно тоа ке помогнеше.
уште и да им речеше дека полната линија ја виде, ама за жал нив не ги виде.

прашањето е кој ти дал возачка, и тој треба да се казни!
Добро бе сега ке се убедуваме или што е работава ?
На секој можен начин гледаат да ти ги земат парите какви казнени какви бакрачи жити очите ?
Не станува збор во темава за КАЗНАТА не ли ти е јасно тоа,мислам дај оди дозаврши некое вечерно греота си кога те чита човек ( ова нај озбилно ти го кажувам ) дали не можеш или не сакаш да сватиш ништо од тоа што се пишува по форумов не ми е јасно ?
Нема тема да не просереш бе човек се плеткаш во работи и дискусии кој се далеку над твоето интелектуално ниво ( можеби мислиш дека ти се восхитуват ) во најмала рака или толку ти сече, или толку ти се можностите да сватиш и разбереш, што е работава со тебе ?
Сериозно те прашувам не се зафркавам

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Со иселување на поголемиот дел Македонци од општина Чаир,им е дозволено бидеќи Македонците што останаа во општината станаа малцинство.
Најголеми виновници за овааа состојба се иселените Македонци,децентрализацијата што ја направи сдсм и рамковниот договор,а утре кога ќе ни се случи Косово пак ќе бараме дежурни виновници
--- надополнето: 7 март 2012 во 21:57 ---
^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^
Доволно причини досега видовме за бојкот на следниве избори.Пошто реално тешко изводливо е протести, ова и не е така лоша опција.Е сега ќе излезат неколку души и ќе станам ненормален според нив, ама нека.Можда ќе се замислат после бојкот...ако не пробаме нема да научиме.
Ако бојкотираш избори автоматски добиваш казна.
Не се секирај нашле они решение да се заштитат како волци

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ме мрзи да те читам.
Твоите идеи немаат врска со подобрување на животот во Македонија, ти би сакал да ја нема Македонија.
Зошто би разговарала со тебе?
--- надополнето: 7 март 2012 во 18:51 ---

А што фајде има од тоа што бил и поминал социјализмот? Зошто да има ,,социјалистички,, имиња, а не антички?
neka ima kakvi saka iminja, poentata e da se napravi nesto stvarno realno na delo a ne samo verbalno!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Ако бојкотираш избори автоматски добиваш казна.
Не се секирај нашле они решение да се заштитат како волци
Си се збунал нешто.Немаме ниту на едни избори досега 100% излезност ;)

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
повеќе пати од колку што памтам и затоа ке ти дадам еден совет.
финтата е да го направиш ама да не те фатат;)
ако те фатат се знае што следува. мислам откри од прва рака. и не ме држите за збор ама за полна линија нема казнени поени, не е тоа мал прекршок, потешко од тоа да згазниш само човек на пешачки.
и темата е како некој го казниле за паркирањеи дечкото се страмел од државата:tapp:.
мене само не ми е јасно како тоа полицаецот им се јавил на моб.
семејни пријатели се, многу прекршоци има правено па на памет ја знаат, на хаубата си го има телефонот напишано за во случај да треба да и се јават. мислам стварно од каде каде и се јавил полицаецот. мене кога ме бараат од полиција досега никогаш за арно не ме побарале.
и работата се сведва на тоа дека државата не чини оти некој направил прекршок и и наплатиле, што е сосем најнормална работа во секоја најнормална држава. како што споменав и порано и мене не ми се допаѓа законот за пушење, па сега каде што се можи го кршам, каде не не. како што реков финтата е да не те фатат.
Првото ако не свати дека на сите им е прекурчено од се дека не е само казната тогаш не знам што да ти кажам друго.
А за второто, кој пристоен човек го бараат во полиција и за што го бараат ?

smihajlo

Член од
11 август 2010
Мислења
3.747
Поени од реакции
4.515
Може у три кратки црти да ми ја објасниш твојата визија?Револуција е тежок збор..
Не мора да завршиш факултет...Доволно е да направиш една работа што ќе го стави твоето лице пред сите камери што постојат у земјава..На пример,качи се на влада со автомат и почни да бараш све што мислиш дека ќе направи промена..Нема шанси да не успее,мора да успее..СИТЕ ЌЕ СЕ ЅВЕРАТ!! О_О
Кога можеа така у 2001 странците,зошто да не можеме ние домаќините?Барем ќе имаме карактеристика и ние..А не вака,ни смрдиме ни мирисаме..Невидливи сме како нација..Замисли,се качува некој Македонец со шмајзер на сред кров,и цел свет пренесува у живо! О_О Па мајку му стара,ние сме го измислиле тоа срање!Тероризам!Киднапирање!Дигање пристаништа у воздух!Така се доаѓа до целта,многу многу лесно!И само така,НАСИЛСТВО!ПУКАЊЕ!ШЉАКАЊЕ!Отидов ја,да се качам на влада!

Ауу притисак 250 с'с 340!
Ахахахаха си ме изнасмеал.
И тоа е една опција сепак се разликува од моите идеали.
Јас мислам дека во „модерно“ време како ова во кое живееме ние е погрешно со насилство да се прави револуција.
Јас го гледам проблемот во Македонија во системот,
кај нас е нарушен балансот на силите.
Со други зборови власта е апсолутна нема никаква противтежа па оттука произлегуваат сите проблеми кои се во светот каде што нема баланс,рамнотежа така и кај нас поради таа нарушена рамнотежа идат се полоши и полоши времиња.

Не е целта само за нас да се среди работата.Може за четири години да се погоди најдобра можна влада и се да се среди.Ама што потоа?

Целта е да се направи систем кој ќе направи рамнотежа на силите.
Моментално во западниве држави имаат невладини организации кои стојат како противтежа и и парираат на власта па поради тоа имаат и така напредни држави,но според мене и тоа не е доволно и мора да се направи многу повеќе.
Системот да се менува и надградува за да има минимална шанса за експлоатација од поединци.
Факт е дека капитализмов и демократијата се при крај не се совршен систем т.е не постои совршен систем што не значи дека сегашниот не може да се надгради.

Јеб*га на темава со постовиве книга уште малце ќе напишам.

Мојата визија е (напредна) држава која нуди достоинствен живот за секој Македонец и секој кој се чуствува како чедо на Македонија каде и да е.

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Не можам да ти кажам пошто немам никаков план направено.
Ама како што пишав во прошлиот пост приоритет е да се разбуди свеста на народот.
Зарем не се согласуваш дека Македонија спиеше доволно?
Зарем не е време да се разбудиме од бајката во која сме влезени?
Во Македонија не чинат една милијарда работи од мали до големи, а никој ама баш никој не прави ништо.
Ниту од опозицијата која треба ако не друго барем да ја искористи ситуацијата во нивна полза да плука по владата ништо не прави.
Нема потреба да ти објаснувам сигурно и сам знаеш муабетите на тв им се како првооделенци да се караат критики и дебата 0%.
Ако имаш ти идеја пиши ми по пп секоја помош е добредојдена планирам и тема за идеи да отворам да го издвоиме она што е најдобро.
Јас знам што треба да се прави(сите знаеме) ама факт е дека сум млад и имам 0% искуство што е витално во ваква кауза ама проблемот е што нема никој не да излезе на протест туку и воопшто никој не се залага за промени.
Можеби сум млад и за многу работи сум наивен.
Ама за едно сум сигурен верувај ми и сите да ја изгубат волјата јас нема да престанам да се борам за Македонија.
Еве малце философија.(пак:pos:)
Со една свеќа можеш да запалиш илјада свеќи и таа пак нема да се намали.
Така и среќата не се намалува ако ја делиш.
Истото важи и за се останато.
Vo pravo si i jas imam slicni zamisli kako tvoite, megjutoa najbitno e da imas nekakov temel, a temelot e da imas verba vo nesto(ne zboram za religii), da imas cvrsti stavovi, planovi, celi, ideologija i sl. bez ovie raboti se kje ti/vi/ni bide popusto, samo pusti zelbi i nikomu nisto !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom