Не го гибај него...Грујо во Брисел, Грујо во Вашингтон, Грујо во Москва, Грујо на Марс, Грујо Белград....Топ темата и најважната на Латас е таа...Во државата ништо не чини, се пука, ограбува на секој чекор, Грујо решавал некои работи од ГОООЛЕМА важност -,-...Го нема во неговат земја а Латас нека почне од утре да носи розева кошула како што ни е ситоацијата во државата и да јаде мед дури зборува на вести како што ни е животот сладок....Од нас све може да биде,ама држава НЕ
Ако Грујо не реагира на ова,јас апсолутно повеќе нема да гласам за ВМРО-ДПМНЕ
Ако ова го направите, во Македонските градови треба да има барем едно училиште Слободан Милошевич, Генерал Ранкович, а може и две три со Аркан.Уште една доза засрамување за тие што се срамат од новите имиња на улиците и училиштата.
Бејта го укина решението на Шехтенски за општина Чаир
Mинистерот Бејта го укина решението на директорот на инспекторатот во неговото министерство. Ја уважи жалбата на Општина Чаир на решението на директорот Шехтански според кое одлуката за преименување на училиштата во Чаир, советот ја донел прекршувајќи го деловникот и без мислење на комитетот за односи меѓу заедниците.
Одлуката која е донесена во Општината никој не може да ја укинува, вели министерот Бејта.
“Усвоените одлуки на Советот на О.Чаир усвоени на 27.01. 2012 година целосно се во согласно законот за локална самоуправа, статутот на О.Чаир и деловникот за работа на О.Чаир. Овие одлуки ги има донесено советот на општината согласно законот. Така четирите училишта ќе носат нови имиња “Исмаиљ Ќемаљи”, “Хасан Приштина”, “Јашар Беј Шкупи” и “Имри Елези”, ” изјави Невзат Бејта, министер за локална самоуправа
Директорот на Државниот инспекторат за локална самоуправа Шехтански вели дека ја нема добиено одлука на министерот Бејта, ќе чека да види што пишува во решението.
“Жалбата вчера е пратена од О.Чаир, денеска е стигната и значи денеска веднаш има одлучено министерот.Не ми е јасно како има одлучено, за толку краток период. Ние во секој случај ќе си постапиме според нашите законски овластувања и ќе побараме од Уставниот суд да се произнесе итно со времена мерка да ја запре одлуката бидејќи е незаконска” изјави Ванчо Шехтански, дир. на Државниот инспекторат за локална самоуправа.
За денешното решение на министерот Бејта,од министерството за образование, велат извори на Алфа, ќе се произнесат откако ќе го добијат решението на Министерството за локална самоуправа.
Вероника Мароска Леова
http://vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&egId=6&eventId=47050
Па подобро да пишувам како сакам да се промени тоа негативното отколку да се уништи државата во која живеам.Епа оди пробај ти промени нешто, наместо вака лицемерно да тврдиш дека можеш да смениш нешто а всушност борбата твоја како и на членот што го цитираше се сведува само на пасивност.
Одма ќе се закануваат со војна, а САД и ЕУ ќе им дават подршка, а ние македонците ќе си го јадеме стапот како и секогаш..Уставен кога ќе им плесне една пресуда да си останат имињата на училиштата тек тогаш да ги видам !! Ова што го прават е класична дневна политика на Дуи уште Чаир им остана и Струга !! Мора да ги задржат ...
Тоа е муабетот, уште имаме ментална матрица на кротки јагниња. Се плашиме што ќе кажат грците, да не протестираат албанците, да не се налутат бугарите или србите...до кога? Па ти чим ретко сретнуваш националистички мислења на интернет каде што секој може анонимно да си каже што сака, што очекуваш во реалноста?Одма ќе се закануваат со војна, а САД и ЕУ ќе им дават подршка, а ние македонците ќе си го јадеме стапот како и секогаш..
Saber Rider добро бе брат биваше и ти на тема што нема врска со тоа спомениците да ги споменеш?
Да знам дека странците нема да се мешат,тогаш јас сум за војна, ама кој ќе дава гаранција дека тие нема да се мешат како во 2001..Saber Rider добро бе брат биваше и ти на тема што нема врска со тоа спомениците да ги споменеш?
--- надополнето: 7 март 2012 во 20:14 ---
Тоа е муабетот, уште имаме ментална матрица на кротки јагниња. Се плашиме што ќе кажат грците, да не протестираат албанците, да не се налутат бугарите или србите...до кога? Па ти чим ретко сретнуваш националистички мислења на интернет каде што секој може анонимно да си каже што сака, што очекуваш во реалноста?
Е ако не пробаме нема да знаеме Мојот став е и ние да бидеме дрски спрема сите, да реагираме на се и сешто. Тоа е клучот на успехот за балканските држави и народи.Да знам дека странците нема да се мешат,тогаш јас сум за војна, ама кој ќе дава гаранција дека тие нема да се мешат како во 2001..
Па подобро да пишувам како сакам да се промени тоа негативното отколку да се уништи државата во која живеам.
Јас велам треба народот да се обедини да направи нешто а не да се јаде гомна само.
Ќути барем на форум да правиме галама - ако дозволат да се сменат имињата на училиштата не гласам за ВМРО веќе и ако не реагира СДСМ ни за нив нема да гласам, а можно е да се собереме и на протест. Тоа е правилна реченица. А оваа твојава...им дава причина плус на нашиве да продолжат да прават отстапки.Дека ќе им ги усвојат, ќе им ги усвојат... Штом намислиле, ќе си остварат они, ни Грујо ни Бранко ни кој било да е на власт нема да ги сопре...