Тоа што ние Македонците си ја преставуваме нашата земја имаме право како што ние сакаме бидејки ете во Егејскиот дел на Македонија живеат Македонци мои роднини бидејки јас потекнува од таму и ти немаш право на тоа да велиш ние сакаме голема Македонија јас можам со факти тоа и да ти го докажам.Ти ете докажими дека твојот прадедо живеел во Скопје тогаш ќе можеш да тврдиш дека тука имало Албанци ,не го спорам фактот дека живееле Албанци во Скопје или во други делови на западна Македонија но фактот е дека вие се населивте на овие простори ај да не речам пред 100 години но во последниве 20 највеќе се населивте поготово после кризата во Косово која вие сами си ја предизвикавте заедно со тој улавиот Милошевич (иако не е добро да се збори лошо за мртов човек)а секако благодарејки на Киро Глигоров (повторно не треба да се збори лошо за умрен човек)кој ви ги даде држављанствата .А за тоа дека ве донеле Турците тоа можеш и да прочиташ и во Историјата која ти си ја изучувал во школо и тоа од оваа држава кој ти ги дава сите права слободно да се изразуваш читаш и учиш на свој мајчин јазик сигурен сум во светот дека ја нема никој таа слобода на изразување како вие Албанцита и другите националности кои живеете во Република Македонија сепак треба да сватите вие сте пред се држављани на оваа држава и треба законите да ги почитувате да плакате струја вода даноци како секој граѓанин на Република Македонија .Исто за таа што велиш ти голема Македонија кој е дел од Бугарија Пиринскиот дел ние како што си го викаме таму живеат Македонци како и во Мала Преспа сега во Република Албанија ние Македонците ниту една туга територија не сме освоиле ниту пак сакаме да освоиме туку сакаме само тоа што е наше да си биде наше.Зашто вие Албанците несакате да се изврши попис на населението и брате еднаш за секогаш да се дознае дека во Република Македонија живает пример 70 % Македонци 25 % Албанци и 5% останати па да се преброиме дали нас Македнците не има 70% и Вас Албанците ве има помалку од 20% ама вам тоа не ви одговара.Се правите големи верници алооо на еден од најголемите ако не и најголем ваш верски празник се прави нешто што во 21 век е незамисливо да се каменува воз .Мислам дека доволно кажав но го задржувам правото на репликаИ јас сум видел (и слушал) графити мртов шип... е добар шип... ама тоа не значи дека сите македонци го мислат тоа, а за мапи на големи држави вие сте шампиони, дури и на прославата на независноста на Мк имаше голема мапа 300м2...
За историјата ми беше зборот дека таму се најистакнатите историчари, а не што правеле тие....
А ти од која/и книга си го донесел заклучокот дека албанците се донесени од турците од Турција?????
Тоа што ние Македонците си ја преставуваме нашата земја имаме право како што ние сакаме бидејки ете во Егејскиот дел на Македонија живеат Македонци мои роднини бидејки јас потекнува од таму и ти немаш право на тоа да велиш ние сакаме голема Македонија јас можам со факти тоа и да ти го докажам.Ти ете докажими дека твојот прадедо живеел во Скопје тогаш ќе можеш да тврдиш дека тука имало Албанци ,не го спорам фактот дека живееле Албанци во Скопје или во други делови на западна Македонија но фактот е дека вие се населивте на овие простори ај да не речам пред 100 години но во последниве 20 највеќе се населивте поготово после кризата во Косово која вие сами си ја предизвикавте заедно со тој улавиот Милошевич (иако не е добро да се збори лошо за мртов човек)а секако благодарејки на Киро Глигоров (повторно не треба да се збори лошо за умрен човек)кој ви ги даде држављанствата .А за тоа дека ве донеле Турците тоа можеш и да прочиташ и во Историјата која ти си ја изучувал во школо и тоа од оваа држава кој ти ги дава сите права слободно да се изразуваш читаш и учиш на свој мајчин јазик сигурен сум во светот дека ја нема никој таа слобода на изразување како вие Албанцита и другите националности кои живеете во Република Македонија сепак треба да сватите вие сте пред се држављани на оваа држава и треба законите да ги почитувате да плакате струја вода даноци како секој граѓанин на Република Македонија .Исто за таа што велиш ти голема Македонија кој е дел од Бугарија Пиринскиот дел ние како што си го викаме таму живеат Македонци како и во Мала Преспа сега во Република Албанија ние Македонците ниту една туга територија не сме освоиле ниту пак сакаме да освоиме туку сакаме само тоа што е наше да си биде наше.Зашто вие Албанците несакате да се изврши попис на населението и брате еднаш за секогаш да се дознае дека во Република Македонија живает пример 70 % Македонци 25 % Албанци и 5% останати па да се преброиме дали нас Македнците не има 70% и Вас Албанците ве има помалку од 20% ама вам тоа не ви одговара.Се правите големи верници алооо на еден од најголемите ако не и најголем ваш верски празник се прави нешто што во 21 век е незамисливо да се каменува воз .Мислам дека доволно кажав но го задржувам правото на реплика
Една голема разлика моите се протерани од своето огниште а се дојдени во својата матична држава Македонија што е голема и битна разлика .Тоа дека умреле луге за твоите права хаххаха немој да не се продадеше телеком и господинот Љуп(б)чо или веќе како беше и господинот Џавери неможеа на никаков најлесен начин да си ги поделат парите и за кои права велиш дека сте ги немале кога и самиот Тачи на еден пратеник од Дуи му кажа на Македонски за да го разберел и тоа во самото собрание .Ние сме мирен народ воспитани во духот на Христијанството да се почитуваат другите луѓе што за вас е измислена именка да не ме сватите погрешно не за они прави Муслимани кои се воспитани исто како нас да не забегувам доволно еЕ па и јас потекнувам од Србија во регионот на Новисад, каде моите прадедовци биле ортодоксни,
ама денеска нема ниту еден албанец колку што знам таму, затоа што етничкото чистење функсионираше, ние останавме случајно во регионот кој сега спаѓа под Македонија , затоа што бевме протерани накај турција (демек сме биле турци)...
А од македонија албанци што се претерани сега се милиони во турција....
мене ми викаш дојденик од Косово а и самиот си дојденик од егејска македонија, кој сега дошол од надвор.....кој дошол од некаде
историјата што сум ја учел во школо кажуваше дека вие немате врска со македонците, на таа историја да му верувам?????????????
ДРжавата не ми ги даде правата, туку требаше да умрат луѓе за тоа, а и бевте притиснати од сите страни........и да се разбереме, или ќе се фалите дека ни дадовте права и сте праведна демократска нација , или ќе го поништите договорот кој го сруши суверенитет на државата, заземете страна....
Знам дека не сакате туѓа територија, и ние албанците не ја сакаме ни Атина, ни белград ни загреб....
Пописот не е поништен дека дуи го поништил, тоа го сторил груевски, затоа што бугарите ќе се запишат како бугари, србите како срби, македонските муслимани како торбеши, ромите како роми, и процентот на македонците нагло ќе падне....
не знам како си го здобил тој заклучок дека албанците се под 20%.......
Чекај , велиш турците ги донесоа албанците , па потоа пак се вратија во Азија , па пак во Европа каде војуваа со истите албанци кои тие ги донеле , па потоа пак донеле албанци , па пак војувале со албанци , па пак донеле , папак.А за тоа дека ве донеле Турците тоа можеш и да прочиташ и во Историјата
Има разни пописи во македонија , има општ попис на населението кој се одржува на 10 години (со многу прашања) ... и има други пописи кои се прават по посебни категории.Македонија живает пример 70 % Македонци 25 % Албанци и 5% останати па да се преброиме дали нас Македнците не има 70% и Вас Албанците ве има помалку од 20% ама вам тоа не ви одговара.
Границите на Балканот не се етнички. Балканот бил поделен на вилаети, кои не биле етнички. Никој не вели дека албанската мафија има светски ексклузивни права да тргува со органи. Ама на балканов за тоа им нема рамен.Другар, треба да читаш не само македонски книги за историја....обиди се со странски книги....
Како што знам во турско време не постоиле овие граници, туку балканот бил поделен на вилајети, Косово и дел од македонија спаѓал во еден вилајет...
Не знам каква разлика гледаш ти кај албанците? од косово да не се друга раса или што?
Немој да ми кажеш дека македнците никогаш не живееле во рурални средини, па нели пред 30 -40 почнавте масовно да го населувате скопје, македонските села денеска се празни а не албанските...
Колку пати треб ада повторам дека избеглиците се вратени, дали вреди да повторам?
И прашувам КАДЕ ЖИВЕАТ ТИЕ ИЗБЕГЛИЦИ?????????
- Каде си читал дека албанската мафија е една од највалканите мафии ВО ЦЕЛ СВЕТ?
- Каде си читал дека (САМО)албанската мафија тргува со органи
Те молам, една од највалканите мафии на светот а не се обидува да се прикрие, се прашувам како опстои јавно да прави криминал, брат тоа што се многу изложени на медиуми н екажува дека се највалкани туку се најслаби, најсилните мафии не можат да се забележат....
Не можат да бидат Илири само затоа што населувале дел од Илирија.Ако не се среди ова, се плашам дека во Македонија ќе се повтори ситуацијата од Косово и Метохија ( Јужна Србија ) и треба да се реагира на време. Заканата е реална и присутна. Зголемениот раст на Албанскиот национализам на Балканот носи само немири, немири и тоа не е добро. Моментално имаат население имаат подршка, им се може па се к*рчат. Највеќе ме чуди што бараат територии кој никогаш не биле нивни и се вадат на тоа дека биле Илири. Илирите живееле од Северна Албанија до горе Словенија, а тие ја прикажуваат Илирија демек Албанија, Епир, Косово и Метохија, Западна Македонија и мал дел од Црна Гора. Албанците не се Илири туку доселеници од Мала Азија од страна на Турците и тоа го има во Турските Тефтери на кој они се повикуваат цело време. Па да му е*ам мајата, сите знаеме што сакате и што барате. Вашата желба е не само Голема Албанија, туку Исламска дражава со Шеријатско уредување на Балканот, за вашите браќа од Африка ја исламизираат Европа, не со војна туку со население. Признајте што барате веќе еднаш или дај сите да се решиме..
Не можат да бидат ортодоксни, можат да бидат православни.Е па и јас потекнувам од Србија во регионот на Новисад, каде моите прадедовци биле ортодоксни,
Да умрат луѓе? Па ние Македонците со толкави жртви во историјата, денес требаше да бидеме господари на универзумот. Не е до жртвите, туку до спонзорите.ДРжавата не ми ги даде правата, туку требаше да умрат луѓе за тоа, а и бевте притиснати од сите страни........и да се разбереме, или ќе се фалите дека ни дадовте права и сте праведна демократска нација , или ќе го поништите договорот кој го сруши суверенитет на државата, заземете страна....
Знам дека не сакате туѓа територија, и ние албанците не ја сакаме ни Атина, ни белград ни загреб....
Пописот не е поништен дека дуи го поништил, тоа го сторил груевски, затоа што бугарите ќе се запишат како бугари, србите како срби, македонските муслимани како торбеши, ромите како роми, и процентот на македонците нагло ќе падне....
не знам како си го здобил тој заклучок дека албанците се под 20%.......
Да да моите не се протерани од своето огниште, тие се донесени од турците...Една голема разлика моите се протерани од своето огниште а се дојдени во својата матична држава Македонија што е голема и битна разлика .Тоа дека умреле луге за твоите права хаххаха немој да не се продадеше телеком и господинот Љуп(б)чо или веќе како беше и господинот Џавери неможеа на никаков најлесен начин да си ги поделат парите и за кои права велиш дека сте ги немале кога и самиот Тачи на еден пратеник од Дуи му кажа на Македонски за да го разберел и тоа во самото собрание .Ние сме мирен народ воспитани во духот на Христијанството да се почитуваат другите луѓе што за вас е измислена именка да не ме сватите погрешно не за они прави Муслимани кои се воспитани исто како нас да не забегувам доволно е
Каде пишува дека им нема рамен во балканот......Границите на Балканот не се етнички. Балканот бил поделен на вилаети, кои не биле етнички. Никој не вели дека албанската мафија има светски ексклузивни права да тргува со органи. Ама на балканов за тоа им нема рамен.
Не можат да бидат Илири само затоа што населувале дел од Илирија.
Људевит Гај е татко на Илирското движење во Хрватска. Се смета како Илир, дали тоа значи дека е Албанец/ш(ќ)иптар. Не. Тоа не им дава право на Ш(ќ)иптарите да имаат ексклузивност над Илирија.
Не можат да бидат ортодоксни, можат да бидат православни.
Да умрат луѓе? Па ние Македонците со толкави жртви во историјата, денес требаше да бидеме господари на универзумот. Не е до жртвите, туку до спонзорите.
Република Македонија? Во 1972? Ти не си одовде. Македонија е република од 8 септември 1991. пред тоа била југословенска република, позната како СР Македонија.Да да моите не се протерани од своето огниште, тие се донесени од турците...
Според уставот на РМ до 1972, република македонија е република на македонците, албанците и другите заедници, после 1972 е сменет знаеш во што....
и сега ако некој те протерува тебе и доаѓаш во македонија имаш право да го менуваш целосно составот на населението, ама кога албанец доаѓа во Македонија (со устав како до 1972) тој го нарушува составот на населениете, ќе ја уништи државата, нагло ќе го зголеми бројот на албанците што е апокалиптички............
пред 2001 во ниедна институција немаше повеќе од 2.5 % албанци, ни во јавна чистота и хигиена...
И кражбата на државните имоти и фабрики му спаѓа екслузивно на македонскиот народ..........сите фабрики кои биле гиганти на балканот сте ги краделе и сте ги уништиле....македонските политичари екслузивно.........
и во христијанството има прави и неправи верници...........
Каде пишува дека им нема рамен во балканот......
Ако не сме илири, кажи ти што сме?
Хрватите веќе знаат и прифатиле дека албанците се аутохтони на балканот,
a) Убијци xАко не сме илири, кажи ти што сме?
то не се балисти, туку борци за човекови права. барем така велат албанците/ш(ќ)иптари. Незнам што заслужил Џемо Хасан да добие улица. Можеби тоа што убивал македонци.....Може мајка тереза, александар Велики, но на службениот јазик на државата.Ај со среќа да си уживаме во придобивките на рамковниот договор
Телма: балисти и припадници на ОНА се предлагаат за нови улици во Гостивар
20 авг 2012 15:00
Балистот Џемо Хаса, неговите соработници, припадници на ОНА кои учествувале во конфликтот 2001 година, Мајка Тереза и Александар Велики, но напишани на албански јазик, Лека и Мад. Ова се дел од имињата од предлог листата за преименување на улиците во Гостивар, која треба да ја разгледува Владата на Македонија предложена од партиите на Aлбанците на последната седница на советот на општина Гостивар, јави телевизијата Телма.
Партиите од македонскиот политички блок, како што јави Телма,се против ваквиот предлог. Според нив, не е погоден политички момент за преименување, а за тоа немало ниаков конзесус ниту координација помеѓу советниците.
Во изјавата за Телма претседателот на советот на општина Гостивар Фадил Зендели, вели дека било крајно време процесот за преименување на улиците да почне:
„Преименувањето не е ново прашање, тоа се одолговлекува веќе три години. Се согласувам дека е чувствително, но ние мора да дискутираме на таа тема. Со постоечките имиња на улиците постои дисхармонија, во однос на реалната состојба која произлегува од етничката структура. Затоа одложувањето повеќе не може да се толерира“.
http://www.mkd.mk/52758/makedonija/telma-balisti-i-pripadnici-na-ona-novi-ulici-vo-gostivar/
Службен јазик на државата е македонскиот јазик како и јазикот кој се зборува од најмалку 20% од граѓаните , а тоа е албанскиот.то не се балисти, туку борци за човекови права. барем така велат албанците/ш(ќ)иптари. Незнам што заслужил Џемо Хасан да добие улица. Можеби тоа што убивал македонци.....Може мајка тереза, александар Велики, но на службениот јазик на државата.
Кој според прогресијата на настаните за неколку години ќе биде единствено албанскиот.то не се балисти, туку борци за човекови права. барем така велат албанците/ш(ќ)иптари. Незнам што заслужил Џемо Хасан да добие улица. Можеби тоа што убивал македонци.....Може мајка тереза, александар Велики, но на службениот јазик на државата.
А тука е значи проблемот. Вас јанѕа ве јади зошто и вие не сте дрпнале од колачот, а?И кражбата на државните имоти и фабрики му спаѓа екслузивно на македонскиот народ..........сите фабрики кои биле гиганти на балканот сте ги краделе и сте ги уништиле....македонските политичари екслузивно.........
Не е проблем јазикот на малцинството, туку личностите кои ќе добијат улица. Ајде ти, кажи ми за што е заслужен Џемо Хасан за улица?Службен јазик на државата е македонскиот јазик како и јазикот кој се зборува од најмалку 20% од граѓаните , а тоа е албанскиот.
Но и пред тоа имало имиња со албанско значање.
Основно училиште Љирија , Дрита , Дитурија..
Благодарение на народот кој молчи...Кој според прогресијата на настаните за неколку години ќе биде единствено албанскиот.
Абе затоа сега се тепаат за во државно.......ко бубрег во лој (да не велам сало, зашто ќе ме обвинат за ширење на албанофобија (шќипофобија)А тука е значи проблемот. Вас јанѕа ве јади зошто и вие не сте дрпнале од колачот, а?
Затоа сега по секоја цена сакате да ја уништите оваа држава...