Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.030
Аааа може ова да се десило, ако ги изнервирале нешто Припорчани тешко нив :icon_mrgr:
Нема заебанција со Припор :icon_mrgr:
Овие од Чифлик се утепани ебате, мада немора да значи дека биле баш од таму. Порано се жалеа Македонците од селата над Припор и Сопиште дека често се случува Рамковниве да ги закачкаат девојчињата во автобус во овој автобус.
Сега незнам кое точно село беше македонско, едното беше Света Петка другото не ми текнува.
Во Чифлик чисто сумљам дека има средношколци, тие обично уште од мали за бостанот се фаќаат.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
ФОРУМ МОДЕРАТОР АДМИНИСТРАТОР што и да е реагирај што е работата од кога стана ова АЛБАНСКИ ФОРУМ !?!??! бришење ОДМА на делот што е албански -.-

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
ФОРУМ МОДЕРАТОР АДМИНИСТРАТОР што и да е реагирај што е работата од кога стана ова АЛБАНСКИ ФОРУМ !?!??! бришење ОДМА на делот што е албански -.-
Не се нервирај,копираше дечкото само што е напишано,подоле имаш и на Македонски... :D

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Rreth 20 persona të maskuar rreth orë s 19.30 më shufra druri janë futur në autobisin numër 58 me të cilin janë transportuar nxënësit shqiptarë të fshatit Ciflik dhe kanë filluar ti rrahin pa kurfar arsye. 15 nxënësit shqiptarë kanë përfunduar në spitalin e qytetit me lëndime të rënda . Tre prej tyre kanë përfunduar në shok dhomë. MPB nuk është prononcuar sonte për Alsat M rreth kë tij incidenti . Prindë rit e fë mijë ve të rrahur të cilët i intervistoi sonte ekipi ynë dukshëm të shqetësuar kërkojnë nga autoritet mbrojtje për fëmijët e tyre dhe nxjerrjen e autorëve para organeve të drejtësisë. Për më tepër rreth këtij incidenti të rënd në edicionet e nesërme të lajmeve në Alsat M.

20-тина маскирани лица околу 19:30 со дрвени палки нападнале и истепале ученици од албанска националност од селото Чифлик.15 ученици завршиле во Градска Болница со поголеми повреди, од кои тројца на интензивна нега.МВР не даде изјава за Алсат М во врска со инцидентот. Родителите се загрижени за безбедноста на нивните деца и побараа од институциите наоѓање на сторителите.Повеќе информации во наредните вести на Алсат.
Е сега е поубо (y)
http://alsat-m.tv/index.php/lajme/vendi/119517.html

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Не се нервирај,копираше дечкото само што е напишано,подоле имаш и на Македонски... :D
не се нервирам и го видов и делот што е на македонски не ја бива вака и тука ли важи рамковниот -.-

P

Princ

Гостин
Pics or it didnt happend :pos: Чудно малце така масовна тепачка а само алсат информира за неа ,кај се толку македонски медиуми еден да се најдеше да извести ,ја барем не најдов таква вест?
Да не служи ова само за подгревање на планинциве :tapp:
Во 19:30-20 часот се има случено ова, другите редакции затвараат. Башка за ученици-Албанци се работи.
Утре ќе има повеќе информации и на другите медиуми.

П

Паспарту

Гостин
А од каде знаете дека биле албанци? Крајната станица на 58 (во овој случај) е Чифлик, инаку село блиску до Матка но од другата страна на езерото, автобусот поминува низ Кисела Вода, Припор, Сопиште, Горно и Долно Соње, населби со 100% македонско население. Од последна 24ка до Чифлик има 7-8 километри (ако не и повеќе), баш ме интересира како ги избегнале македонците во тепачката кои се возеле до претходно напишаните населби, а повредени се само албанци?

Не оправдувам никакви тепачки, посебно не врз лица кои не заслужиле со ништо да бидат тепани без оглед на националноста, но ова е навистина смешно.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Најверојатно со припорчани се имаат рчнато, а тоа е лош потег, и мене ме имаат здробено 2 3 пати.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.030
Koga se tepani makedonci odma makedosnkite mediumi informiraat a albanskite mediumi kjutat a koga se tepani albancite mak. mediumi ne sakat da ja podgrevaat situacijata pa zatoa kjutat :tapp:

P.S luge si poigruvame so nasata sudbina ova pocnuva kako igra a ke zavrsi poinaku sekako vo nasa steta bez razlika na nacionalnosta ili verata Podrav heroi forumdzi
Тоа е тоа, ќе страдаат невини, мада секој настан си е засебно.
Сигурен сум дека ова нема врска со случувањата низ градов, туку си е стар долг.
Да сакавме одмазда сигурно немаше овие да ги избереме за жртви ;)

Неспособноста на полицијата е главен фактор. Масда и они само примаат наресдби.
Неможе бе сред бел ден мене никој да не ми гарантира безбедност на другиов дел од Скопје. Неможе некој да си дозволи да коле со нож цело време и да минува неказнето. Затоа и има вакви работи...
Дур нема казни, никој не е безбеден...

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Е баш убаво направиле...сега ќе го јадат невини македонци, па пак невини албанци....па пак се ќе се врти во круг!

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Нема.
Стрина ми ќе потепаше еден лани на 8 март точно (памтам) :) Еден ,,буџа,, пред неа паркиран на тротоар, а таа со Матиз... И не ја казнија на крај, си ја истера правдата. Мајки, шајки, закани (ќе ве пријавам, ако казнувате казнете не и двајцата, ако не, ниту еден) и ја оставија на раат.
Некој Буџован и да го казнат што дека. Во Македонија има многу дебеловратци за кои не е проблем да плаќаат казни за кревање пајак фино лепо. И еднаш, и два пати и трипати.

Казна за Косијанер и за буџован иста? Која е смислата?

Зашто да не е процентуална казна? Еве, на пример - 20% од платата. Без разлика на висина.

Или пак тој што зема над 1.000 евра месечно него 30% од плата.

Да се направат казните исто како во Финска...

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
А од каде знаете дека биле албанци? Крајната станица на 58 (во овој случај) е Чифлик, инаку село блиску до Матка но од другата страна на езерото, автобусот поминува низ Кисела Вода, Припор, Сопиште, Горно и Долно Соње, населби со 100% македонско население. Од последна 24ка до Чифлик има 7-8 километри (ако не и повеќе), баш ме интересира како ги избегнале македонците во тепачката кои се возеле до претходно напишаните населби, а повредени се само албанци?
Албанци биле.

Ги знаат,како може да не препознаеш кој е шипо мафија ? многу слобода си зимаат,малку им е.Ги имам и јас во школо,знам што зборам.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
20-тина маскирани лица околу 19:30 со дрвени палки нападнале и истепале ученици од албанска националност од селото Чифлик.15 ученици завршиле во Градска Болница со поголеми повреди, од кои тројца на интензивна нега.МВР не даде изјава за Алсат М во врска со инцидентот. Родителите се загрижени за безбедноста на нивните деца и побараа од институциите наоѓање на сторителите.Повеќе информации во наредните вести на Алсат.
Е сега е поубо.

И дамката исчезнува :)

Се додека полицијата „превзема мерки“ вакви случаи ќе има се почесто, да не речам секој ден.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Порано имаше на алсат веб страната и мени на МКД јазик, сега нема.(n)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom