Вчера те прочитав но се задржав да ти реплицирам , но вреди да се кажат неколку збора иако и порано овие настани сме ги разјасниле.
Закачувањето може различно да се толкува ... демек Јаким беше закачен и возвратил.
Демек двајцата осомничени убијци од Тетово беа закачени од старецот и затоа го убиле.
Демек Јаким е во право за двојното убиство затоа што изел шлаканица пред ќерка си.
Демек Мусли е виновен затоа што тој и неговите 6 деца се тепани и малтретирани од соседите во Велес , и тој за разлика од Јаким , ќе биде крив за тебе ако ги убие сите 25 соседи кои го закачуваат во континуитет.
Демек ти си во право.
Да и за случајот со Јаким и со Мусли , треба да се знае кој закачувал и кој бил закачен ... за тебе секогаш македонците се закачувани , а за мене да речеме секогаш албанците.
Закачување може да биде и еден збор кој може да предизвика физичка пресметка а потоа и убиство.
Еве пример : Јаким пред ќерка си се закачува вербално со двајца млади соседи, кои му велат : дечко овдека цело соседство знае дека ние се паркираме , и порано ти рековме да не се паркираш ... А Јаким возвраќа : абе идете у пм кај сакам јас се паркирам , ако сакам и во вашиот двор , бегајте сега да не ве здробам .... тие двајцата на оваа возвраќаат со шлаканица , а овој со пиштол директно во телата.
Јас немам дилеми дека Јаким е виновен и дека ќе јаде затворска казна , се надевам доживотна.
Проблемот со овие “меѓуетнички“ инциденти го гледам и во различниот менталитет , македонците имаат навика вербално да упатат повише навреди, дерење ... а албанците реагираат поагресивно.
Еве денеска што причитав , кој кого закачуваше тука :
Хроника
Убиство во сервис за миење возила во Скопје
Во Скопје на улицата „Иво Лола Рибар-2“ во сервисот за миење возила „Монца“ сопственост на браќата С.С.(1948)и Бранко С.(1951), двајцата со стан на наведената адреса, вчера околу 09,20 часот, по предходна расправија околу сервисот, С.С. со нож му нанел неколку убоди во телото на неговиот брат Бранко
http://www.novamakedonija.com.mk/DetalNewsInstant.asp?vestInstant=7133