Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
od koi Десетмина од уапсените беа ослободени, откако судот утврдил дека немаат врска со петкратното убиство.za kakva grupa ti e zborot neli sudot utvrdil deka nemaat apsolutno nikakva vrska?
Па немале докази за сите бе брат и ги пуштиле не ми е јасно што ти е поентата ?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Им продал можеби за нив .. како и да е Монструм не е група туку е име на акцијата и со акцијата монструм се уапсија многу луѓе ... :) а се согласуваш ли дека е блага казна за кашикара калашникови и слични ствари дома само 6 години ?
Немаше врска со групата , исто како и првата група од 10 лица кои беа пуштени без никакво обвинение.
Но сепак беа прикажани како најголеми монструми , радикални исламисти , кои војувале во Авганистан итн.
Срамота за една држава која се повикува на демократија и на право.

Блага казна ти личи 6 години за калашников , 6 куршума и една кашикара.

Па во Прилеп кој маваше со бомби по куќите неколку години по ред. Колку ги казнија истите за поседување оружје и предизвикување општа опасност.

Немој бе ти на мене , по 9 години ги казнуваат за убиства со нелегално оружје, а потоа им ја намалуваат уште.

А тука само за поседување оружје , 6 години казна.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.847
Поени од реакции
21.652
od koi Десетмина од уапсените беа ослободени, откако судот утврдил дека немаат врска со петкратното убиство.za kakva grupa ti e zborot neli sudot utvrdil deka nemaat apsolutno nikakva vrska?
гледам слабо стоиш со IQ па да ти објаснам ...

Во акцијата монструм беа уапсени 20 албанци од кој 10 беа задржани заради директна инволвираност во случајот или нелегално поседување на оружје.Останатите 10 албанци кој беа ослободени беа приведени зашто директно или индиректно комуницирале со убијците и затоа се ставени на список на осомничени . Осомничени се се додека не се докаже дека се невини , а доколку се осомничени МВР има право да ги приведе и да ги сослуша за да може да дојде до заклучок дали се или не се инволвирани во случајот !!!

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Немаше врска со групата , исто како и првата група од 10 лица кои беа пуштени без никакво обвинение.
Но сепак беа прикажани како најголеми монструми , радикални исламисти , кои војувале во Авганистан итн.
Срамота за една држава која се повикува на демократија и на право.

Блага казна ти личи 6 години за калашников , 6 куршума и една кашикара.

Па во Прилеп кој маваше со бомби по куќите неколку години по ред. Колку ги казнија истите за поседување оружје и предизвикување општа опасност.

Немој бе ти на мене , по 9 години ги казнуваат за убиства со нелегално оружје, а потоа им ја намалуваат уште.

А тука само за поседување оружје , 6 години казна.
Бомба кашикара друже може дома да ти влезе цело 10члено семејство да ве убие ! и слушај ме ваму сеа беа прикажани како монструми радикални исламисти и беа пуштени значи не биле сите монструми за разлика од тие којшто не беа пуштени тие беа монструми ... патем МОНСТРУМ е едно обично име на акцијата ништо страшно ја не сфакаш што е толку вреѓање ко деца да сте ебате

S

Sagan

Гостин
Снима филмови гестапото на Јанкуловска, додека убијците шетаат на слобода.
Осудиле некој на 6 години за поседување оружје. Голем к*р!

Член од
13 јуни 2012
Мислења
172
Поени од реакции
26
Па немале докази за сите бе брат и ги пуштиле не ми е јасно што ти е поентата ?
epa ne e bas taka,znaci nevini lugje maltretirale. kade e pravdata tuka?

a na vas neznam koja e poentata da pritvorite lugje za ubistvo, a posle toa da izleze deka bil samo trgovec so orzuje.
SRAMOTA!!

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210

Во акцијата монструм беа уапсени 20 албанци од кој 10 беа задржани заради директна инволвираност во случајот или нелегално поседување на оружје.Останатите 10 албанци кој беа ослободени беа приведени зашто директно или индиректно комуницирале со убијците и затоа се ставени на список на осомничени . Осомничени се се додека не се докаже дека се невини , а доколку се осомничени МВР има право да ги приведе и да ги сослуша за да може да дојде до заклучок дали се или не се инволвирани во случајот !!!
Илјадници пати се случило полиција да уапси некој па после судот за 24 часа да го ослободи. Нема ништо чудно во тоа.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881

Во акцијата монструм беа уапсени 20 албанци од кој 10 беа задржани заради директна инволвираност во случајот или нелегално поседување на оружје. Зашто беа уапсени 20-те албанци , зашто директно или индиректно комуницирале со убијците и затоа се ставени на список на осомничени , Осомничени се се додека не се докаже дека се невини , а доколку се осомничени МВР има право да ги приведе и да ги сослуша !!!
За комуницирање да те носат како задњи криминалац на овој свет. ти се молам.

Како комуницирале , нели им ги прислушкувале телефоните ?

Ако знаеле дека се убијци , а не пријавиле , и за тоа постои казна за прикривање.

Но гледаме дека за нив нема никакво обвинение.

Објасни ми те молам тогаш , зошто беа прогласени за монструми и им влегоа 80 специјалци дома. Знаеш ли кога се влегува така ?
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 14:59 ---
Илјадници пати се случило полиција да уапси некој па после судот за 24 часа да го ослободи. Нема ништо чудно во тоа.
На кој начин уапсени ? во 3 сабајле , насилно , згазнувајќи ги на земја , носејќи ги спектакуларно пред медиуми.

И ти можеш еден ден на ист начин да бидеш однесен , затоа што несвесно си играл фудбал со некој кој дома има дрога.

И ете , си комуницирал со лицето и одма си монструм.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210

a na vas neznam koja e poentata da pritvorite lugje za ubistvo, a posle toa da izleze deka bil samo trgovec so orzuje.
SRAMOTA!!
Нормално е тоа. Во секој земја се случува. Апсењата во 70% од случаите не резултираат со казна. Комшијата ми го уапсија за примање мито па веднаш го ослободија.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940

SRAMOTA!!
Ајде и јас да ти повторам, бидејки ептен слабо стоиш со IQ.

Посебно обрни внимание на црвеното.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723

SRAMOTA!!
1. Јас не сум џандар и јас никого не сум апсел
2. Осомничени биле и кога се увидело дека нема доволно докази биле пуштени (најнормална работа во целиот свет каде го гледаш проблемот не разбирам Љубе Бошковски лежеше 6 години во хаг и после судот кажа дека е невин значи 6 години а ти се буниш за 1 вечер што седеле овие)
3. Он директно не бил уапсен за тоа он може ете бил уапсен дека он им го продал оружјето на убијците хммм шо мислиш ?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Ова е мала, никаква казна ама во Идризово овие 6 години ќе му ги направат како 60 и тоа колку толку ме потсмирува.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Ова е мала, никаква казна ама во Идризово овие 6 години ќе му ги направат како 60 и тоа колку толку ме потсмирува.
маа шо сакам у прилеп да ги стаат па не 60 туку 4523084209328 години ќе му се гледаат

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
На кој начин уапсени ? во 3 сабајле , насилно , згазнувајќи ги на земја , носејќи ги спектакуларно пред медиуми.

И ти можеш еден ден на ист начин да бидеш однесен , затоа што несвесно си играл фудбал со некој кој дома има дрога.

И ете , си комуницирал со лицето и одма си монструм.

А ти да не сакаш да им испратат им закажат апсење кога им одговара и почастат со тулумби и баклава? Незнам што сакаш? Осомничени за учество или дека имаат информации за тешко кривично дело. Ако не ги уапселе така никогаш нема да ги најдат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom