Епа тука се направи непотребен притисок со кој не можеа да се носат на овој турнир, тоа ми е поентата. Јас сакав да идеме на олимпијада и затоа сум разочаран. А треба да иамме памет и во дадените изјави да бидеме скромни, а ние на народот му вметнавме дека сме велесила ама еве не го повторивме успехот од европско. затоа треба секогаш да си скромен, ама затоа ние летнавме и ете сега пак одново треба да се издигнуваме.И што ако кажал Зоте така, кога реалностата е друга.
Тоа у еуфорија тој можи да кажи и златен олимписки медал ќе освоиме, и толку му треба на овој народ за да се напали и за да мисли дека сме најјаки у Свет.
Неуспех е ако Австрија не ја совладаме и не се пласираме на СП, тоа ќе е неуспех, 5то пласираната репрезентација на последното ЕП да не се пласира на СП..Епа тука се направи непотребен притисок со кој не можеа да се носат на овој турнир, тоа ми е поентата. Јас сакав да идеме на олимпијада и затоа сум разочаран. А треба да иамме памет и во дадените изјави да бидеме скромни, а ние на народот му вметнавме дека сме велесила ама еве не го повторивме успехот од европско. затоа треба секогаш да си скромен, ама затоа ние летнавме и ете сега пак одново треба да се издигнуваме.
Неуспех е ако Австрија не ја совладаме и не се пласираме на СП, тоа ќе е неуспех, 5то пласираната репрезентација на последното ЕП да не се пласира на СП..
А ова ако се погледни малце по реално и не е толку голема катастрофа ова што не сме на ОИ, тоа што ние сами си направивме така да сме фаворити и против Унгарија и Шведска никој не ни е крив.
Ама тој неможи да испадни пред јавноста и да речи немаме никакви шанси против тие репрезентации, џабе патот ќе ни е, џабе ќе се замараме.
Сигурно во некое интервју и самиот Лазаров го има ова истото напоменато што и јас го напишав, после неколку дена од кога испадна на плоштат и кога рече дека ќе се пласираме на ОИ.
Сите сакаме барем една од трите репрезентации кои имаа шанси да се пласираат на ОИ, ама не е баш така како ние што посакуваме.
Заеби ти пласман на ЕП, ние на ЕП игравме на домашен терен, и тогаш кога се игра на домашен терен не важат некои правила за тоа со која репрезентација играме... дали е моќна или не. Ако толку те интересира Шведска се сконцентрираа на овој турнир, бидејќи и второ место да завршеа на ЕП, пак ќе го играа овој турнир, со тој пласман ама баш ништо немаше да му се промени кај нив.Дечко шведска на кое место заврши на евроспк ово србија? а на кое заврши унгарија? Ако гледаме по тебе, и ракоемтарите пред д аодат дадоја изјава, поточно димовски дека ние сме фаворити.
како може да не е катастрофа што не сме на олимпијада?
Ок, во право си. Но прочитај анализа на екипа -Заеби ти пласман на ЕП, ние на ЕП игравме на домашен терен, и тогаш кога се игра на домашен терен не важат некои правила за тоа со која репрезентација играме... дали е моќна или не. Ако толку те интересира Шведска се сконцентрираа на овој турнир, бидејќи и второ место да завршеа на ЕП, пак ќе го играа овој турнир, со тој пласман ама баш ништо немаше да му се промени кај нив.
Ете ти ја реалната слика, ја виде моментално и вчера и денеска.
Толку.
јас колку што пратам спорт, обично една екипа губи другата победува, така да некој ке одпаднеше. во случајот ние. јбг се случува.Кажи ми ти сега дали вредеше ова да им се даде на ракометарите за 5 место? И дали со овој потег не се издигнаа до небо и се направи една победника еуфорија кој внесе притисок дека мора да одиме на олимпијада?
ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИВАНОВ ГИ ОДЛИКУВА РАКОМЕТАРИТЕ
Медали на градите на хероите
Репрезентативците добија Медал за заслуги за Македонија за освојување на петтото место на ЕП 2012 во Србија
http://vecer.com.mk/?ItemID=AE0065D820AEF34589C8492F173F15EA
Па тоа е приказната бе ние играме со еден класичен бек, и уште еден да го наречам полу тоа е Мојсо, играта е прочитана како селски буквар, пошто нашата ротација е сведена на минимум ние немаме нови комбинации решенија се игра она спорото на ти го дај ми го, ако Столе беше изненадување на Европско сега веќе тоа не е случај.Абе ни притисок ни изјави нит ништо ни е криво.НИ ЈА ПРОЧИТАА ИГРАТА! Нашиот селектор немаше одговор,немаше никаква ама баш никаква стратеѓија, затоа што имаме еден десен бек кој може да игра, лев бек немаме... тоа е приказната. На притисок можат да подлегнат 20 годишни играчи, не играчи од калибар на Киро.
Кажи жити се дали на овој турнир видовме дека тоа е возможно? Па која заслуга за 5 место ако после тоа не го оправдаш орденот?јас колку што пратам спорт, обично една екипа губи другата победува, така да некој ке одпаднеше. во случајот ние. јбг се случува.
притисокот секогаш треба да постои. па не одат таму на шопинг туку да победат. таман работа ако им е сеедно.
а за тоа што ги издигнаја си заслужија и тоа е факт.
немаме ние историја на светски прваци и 5 место беше голем успех, како и за кошаркарите 4.
барем јас колку што пратам. ако знаеш поинаку повели исправиме.
но тоа е сега минато. сега треба да се борат за прво , второ трето. видовме дека е возможно и изводливо.
издигнувањето и притисокот треба да им служи како мотивација и поттик дека не е невозможно, за да дадат се од себе.
а шојма врска цел муабет со ракометот со премиерот или опозицијата стварно појма немам. мислам дека не се за тука, ама на кој колку му делиле. таман работа спортот во партиските штабови да ни го креираат. е дури тогаш ни се еба мамата.