Време е за одмазда. Словенците еднаш не успеавме да ги поминеме на квалификации, али сега ќе го јадат и за тогаш. Верувам дека им е сменета поставата, (на ова Европско не успеав да ги гледам), но слушнав дека имаат ниски играчи со што се отвара можност за нашите бекови али и дека форсираат брз центар. Брзиот центар видовме со Данска успеваме да го скротиме али уморот си го прави своето. Верувам дека нашиве ќе смогнат сили да не израдуваат уште еднаш. Кире мора да биде најдобар стрелец на сите времиња пошо на првенството секако е. Наумче последниве утакмици ги изигра у грч некако ( рака на срце и доста ќотек изеде) али многу ќе ни треба и он да распали со Словенците. Миркуловски шо и да се каже за детево се е залудно ( ама баш се). Одамна не сум видел некој таков наш спортист кој гине за Македонија и го остава срцето на терен
Ако форсираат игра на крило ондах мораме да им вратиме со ист аршин. Иако требаше да бидеме меѓу првите 4 ( срце ме боли) 5-то место не е само за престиж туку за повисоки цели е. Олимпијадата не чека така да идеме на победа.
П.с Читам деновиве на нет изјави за пласманот и тој што најмалку треба тој прв се расфрла со успехот. Шундовски ,да да, господнот " Мажоретка " и неговата изјава " Oва е најголем успех на една македонска ракометна репрезентација ." Господине Шундовски успехот е на ракометарите, а не на вас. Друг пат ве молам ако сакате да присуствувате на натпреварите на нашата репрезентација коректно ( како и сите останати) да си аплицирате преку нет за карта и да се крстите дека владата ќе ве избере. Ако веќе сме осудени на вашето присуство тогаш се надевам дека ќе поработите на вашиот авторитет, на тактика и на вашата одговорност.
Еве неколку од изјавите на нашите херои:
- Неверојатни се. Со френетичното навивање тие н` носат во битките со подоброрангираните селекции. И по сите несреќни порази што н` снајдоа на ова ЕП, добивам над сто пораки дневно како поддршка на сите нас. Сите ни честитаат за борбеноста. Навивачите се реални и гледаат дека даваме с` од себе. Тоа е голем плус и напредок од онаа мртва точка на која бевме пред неколку години. Пред 5-6 години да загубевме ќе беше многу поинакво навивањето. Сега има голем напредок. Единствени сме во поразите и во победите. Мора да бидеме заедно. Ние немаме рејтинг како Данска, Шведска, Германија, ние мора да се држиме заедно. Можеби ни недостигаа нијанси за подобар резултат. За тие нијанси спортските познавачи велат дека се разлика помеѓу победа и пораз. Тоа се години искуство – вели
Борко Ристовски.
Вели дека засекогаш во меморијата ќе го чува нишкото искуство од натпреварот со Чешка.
- Мене секогаш ми остануваат во сеќавање некакви мечеви што значат пресврт. Тоа беше натпреварот со Чешка. Без таа победа немаше да бидеме во Белград. Поголем плус од тоа навивање тешко може да добие спортист. Салата во Ниш ечеше и тоа н` носеше – вели
Борко Ристовски.
ВАНЧО ДИМОВСKИ, Имаме импресивна публика
Нашите обожаватели се посебни. Мислам дека навивачите од други земји не би можеле такво нешто да изведат. Немам зборови да го опишам тоа чувство. Мислев дека арената во Белград ќе се урне. Само за нив вредеше да се изгине и да се добие натпреварот со Данска. Но, ете, се случи тоа што се случи. За жал, немавме ни малку среќа, па се случи пораз. Не спиевме од разочарување. Имаше и солзи. Жалам што не ја израдувавме нашата импресивна публика.
ДЕЈАН МАНАСKОВ, Вакво нешто не сум доживеал
Прекрасно и незаборавно е чувството да се игра пред ваква публика. Тоа дава таков поттик и елан што навистина те носи. Јас сум млад играч и вакво нешто не сум доживеал. Но мислам дека и постарите и поискусни од мене исто така немаат доживеано вакво навивање и ваква поддршка. И тие се пријатно изненадени.
ПЕТРЕ АНГЕЛОВ, Најдобри во Европа
Во сите коментари истакнуваме дека нашите навивачи се најдобри во Европа. Таа публика заслужуваше уште повеќе. Ние дадовме колку што можевме, но мислам дека спортската среќа ни го сврти грбот. Им должиме голема благодарност затоа што такво нешто ретко се доживува. Посебно ме импресионира што сите навиваа како да се еден, како извежбани. Тоа е незаборавно. Kако да си во Македонија.
Само напред!!! Македонија во срце ја носиме. Одиме на победа!!!