Македонија - Русија, (меч за третото место) 18.09.2011, 16:30 часот

Дали ќе победиме ?

• Да!

Гласови: 236 86,8%
  • Да!

Гласови: 36 13,2%

• Вкупно гласачи
    272
Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Значи вака ако анализираме од почеток најголем притисок да ја добиеме беше првата со Црна Гора бидејќи сите мислеа оти таа ќе решава за трето место. Откако изгубивме немавме притисок веќе и се потврдивме како аутсајдери игравме опуштено но тактички спремни и таа игра без притисок не донесе токму тука каде што сме. Само на таа прва утакмица бевме оптеретени дека мора да ги добиеме. Затоа и потфрливме.
Абе кој не е притиснат кога игра за медаљ?

В

Вори

Гостин
Ух,види.Тешко е да се одлучи кој беше најдобар наш играч првенствово.Илиевски,Антиќ,Војдан и Бо.Од нив треба да се избира.Сите беа одлични на посебен начин.Илиевски знаеме дека две-три утакмици ги реши.Неговото искуство беше пресудно.Перо си е Перо.Одличен беше во одбрана,прав капитен.За МекКелеб и не треба многу да се зборува.Прав ѕвер.Иначе денеска си купив канаринец и си го крстив Лестер.По него :D
A Војдан е идниот предводник на оваа генерација кошаркари.Ѕверка од дете.Сигурен сум дека ќе има одлична кариера.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
МВП ќе биде човек од финале поточно од победникот 90% Пау Гасол. Ама затоа БО заслужува да влезе во петорката заедно со Паркер иако се иста позиција можат и да менуваат 1 и 2.
Абе... не е битно кој ќе биде одбран. Сакам да му го направат ќејфот на Бо и да скандираат MVP...

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Идам Јуве да гледам, па се читаме на полувреме.
НАПРЕД МАКЕДОНИЈА.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Ај уш денеска, па нека си дојдат дома да ги пречекаме како што доликува. Мене ми е сеисто дали ќе победат или не, ама сакам да освојат медал, за нив, затоа што го заслужуваат тоа!

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Извинете за офф топик, но сакам да постирам еден коментар од фејсбук, како Србите не земаат за пример :icon_lol:

A kako Makedonci prate Mek Kejleba i Ilijevskog? Samardziski, Pero Antic, Stojanovski, Cekovski nisu neke igracine ali razmisljaju i imaju muda. Nasi igraci,em sto ne razmisljaju,em sto nemaju muda,to se vidi iz aviona i ne treba biti neki strucnjak da se to zakljuci. Ne krivim ja Tea posebno,svi su krivi,svi su losi(ovo je timski sport pa je i krivica kolektivna:gde je skok,gde su blokade,sto se mase ziceri,zasto nepromisljeni sutevi,dodavanja i driblinzi). Znam kako im je, bavio sam se ovim prelepim sportom jako uspesno duze od 10 godina, ali moraju da se trgnu i da veruju u sebe jer samo tako mogu da pobede!!!

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.381
Поени од реакции
328
"Osjećam se kao pravi Makedonac", rekao je za New York Times McCalebb i nastavio:
"Pretprošle sezone sam igrao za Partizan, momčad iz Srbije. Jedan dan su me nazvali iz Makedonije i pitali hoću li igrati za njih, za njihovu nacionalnu momčad. Iskreno, nisam imao niti jedno pitanje nakon toga. Samo sam rekao - može."
McCalebb je dodao:
"Za tri dana sam bio u njihovom nacionalnom savezu i u ruci sam držao putovnicu u kojoj sam potpisan kao Borče McCalebbovski. Kada sam tamo, onda sam u hotelu, a sada jednostavno uživam u toj momčadi. Ponavljam, osjećam se kao da sam stvarno dio te momčadi, dio njihovog zanosa i dio Makedonije", završio je košarkaš rodom iz New Orleansa koji nikada nije bio niti blizu NBA lige.
http://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/kosarka/junak-eurobasketa-otvorio-dusu-osjecam-se-kao-pravi-makedonac.html

I kako posle da ne go saka covek?! Bo Majstore,100 godini da ni zivees...

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Треба да се победи и овој натпревар....чисто да се круниса со медалче целокупната игра на ова првенство!! И да не се освои ништо страшно. Реков јас после победите над Хрватска и Грција дека на ова ЕП без разлика кој и да освои злато, МАКЕДОНИЈА ќе ја памтат сите - не како освојувач на медал, туку како морален победник !!!
Херои Македонски - ви преостана уште една битка....знам дека ќе оставите срце на терен, знам дека ќе изгиниете за повисок пласман. Но, ДОВОЛНО НАПРАВИВТЕ БРАЌА. Јас со сигурност можам да тврдам дека нема така лесно да се предадете и овојпат. А Ние, ние засекогаш сме тука за вас и верно ќе ве подржуваме.
Да живее Македонија...... да живеат нашите Херои
Со среќа

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.028
Поени од реакции
74.423
Сонував дека ќе изгубиме, и тоа неколку пати по ред :D
Секогаш кога сонувам нешто, во реалноста се случува спротивното. Нема да погрешам ако кажам дека досега немало утка :P
Спремајте се за прослава на бронзата!!!!:D

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Сонував дека ќе изгубиме, и тоа неколку пати по ред :D
Секогаш кога сонувам нешто, во реалноста се случува спротивното. Нема да погрешам ако кажам дека досега немало утка :P
Спремајте се за прослава на бронзата!!!!:D
Секогаш кога сонуваш едно испаѓа спротивното , тука си во право :)!!! Ајде Македонци Лавовски денеска ...

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.381
Поени од реакции
328
I jas sonuvav deka sme gubele 3 razlika na 20 tina sekundi pred krajot,i se razbudiv,nemzev da gi dosonuvam posledniot napad od vozbuda verovatno..Ma pobeduvame,pa sto saka neka bide!!

Kajgana Shop

На врв Bottom