Па јасно ќе ги пцуеме кога се влечкат како црева и како аматери играат а не фудбал за репрезентација (на фудбалерите мислам) така кога играат и за пцуење се. Моралот им е исто НУЛА како и залагањето.
Кошаркариве гинат на терен, душа и срце оставаат и се борат како лавови до последна секунда, епа нека губат пак ќе бидат херои затоа што е тоа менталитет на победник и на ЛАВ во душа, нема откажување до крај.
Нека се пренесе истиот борбен дух и кај другите репрезентации и ќе има многу посветли моменти за македонскиот спорт.
Исто мислење како тебе делам,да не дојде до забуни.Но само потенцирав и спомнав некои работи.
Од кошаркариве треба многу да се учи.Не само како спортисти,туку и како луѓе.Жив пример се,како да се бранат боите на својата земја.Не земаат којзнае колкави плати,а душата ја оставаат на терен.Играат со срце.Јас сум сигурен дека да им речат дека нема да им даваат пари поради икс причини,овие ќе продолжат да играат за репрезентација.
Сега можеби сум голем за да имам идоли.Но да бев малку помал,идол ќе ми беше некој од нашава кошаркарска репрезентација,дефинитивно.