Македонија - Русија, (меч за третото место) 18.09.2011, 16:30 часот

Дали ќе победиме ?

• Да!

Гласови: 236 86,8%
  • Да!

Гласови: 36 13,2%

• Вкупно гласачи
    272

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Не знам, не верувам. Освен ФИФА која дава пари за многу работи, останатите се лапачки федерации.
Зашто сите тие спонзори, ТВ права, членства на локални федерации сите тие пари само ФИБА ли си ги лапа?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Зашто сите тие спонзори, ТВ права, членства на локални федерации сите тие пари само ФИБА ли си ги лапа?
Не сум запознат искрено, знам само примери ФИФА кога дава пари на федерации за разни работи (и тоа е за да купат некој глас за избори ама нема врска)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
незнам зашто ама опасно ке им вратиме овој пат за тие 2.5 секунди што ги добија...
--- надополнето: Sep 17, 2011 5:09 PM ---
Дечки, дали сте утре за заедничко гледање на плоштад?
ОБАВЕЗНО!

B

Borg_Drone

Гостин
Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Мислев ако знаеш колку ке земе, некој податок!! И ако незнаеш не ме цитирај без врска не ми треба такво мислење!!
Е кој пак знае такво нешо не се глупирајте со такви прашања :tapp::pos:

В

Вори

Гостин
Па јасно ќе ги пцуеме кога се влечкат како црева и како аматери играат а не фудбал за репрезентација (на фудбалерите мислам) така кога играат и за пцуење се. Моралот им е исто НУЛА како и залагањето.

Кошаркариве гинат на терен, душа и срце оставаат и се борат како лавови до последна секунда, епа нека губат пак ќе бидат херои затоа што е тоа менталитет на победник и на ЛАВ во душа, нема откажување до крај.

Нека се пренесе истиот борбен дух и кај другите репрезентации и ќе има многу посветли моменти за македонскиот спорт.
Исто мислење како тебе делам,да не дојде до забуни.Но само потенцирав и спомнав некои работи.
Од кошаркариве треба многу да се учи.Не само како спортисти,туку и како луѓе.Жив пример се,како да се бранат боите на својата земја.Не земаат којзнае колкави плати,а душата ја оставаат на терен.Играат со срце.Јас сум сигурен дека да им речат дека нема да им даваат пари поради икс причини,овие ќе продолжат да играат за репрезентација.

Сега можеби сум голем за да имам идоли.Но да бев малку помал,идол ќе ми беше некој од нашава кошаркарска репрезентација,дефинитивно.

MunichBastards

Red Scouser
Член од
9 август 2011
Мислења
154
Поени од реакции
78
Не бев во можност да пишувам пошто немав интернет и имам само нешто да кажам. Горд сум што сум МАКЕДОНЕЦ и горд сум на овие момци кој ја дадоа душата и срцето на терен. Утре одиме на медал !

Kajgana Shop

На врв Bottom