Македонија - Нов Зеланд (84:62) | Квалификации за ОИ, Лондон

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Аплауз, заради неиграњето на еден сеуште недокажан играш никад да не победиме више а !? Незнам што толку се запнало со тој Кире кога воопшто не импресионираше !? :cautious:
Каде не импресионираше, на пријателските? Таму не беше пола тим...Најдобрата 4-ка во мак. првенство е. Ако ништо повеќе барем заслужува еднаква минутажа со Чековски трупот.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.895
Ангола да изгуби од НЗ :cautious: мишн фикшн..втори ќе си бидеме,е сега Русите ако се паметни да не избегнат,голема работа ќе ни завршат..а Доминикана е многу послаба..мада црнци се и они,а од црни уплав имаме..

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Подобро да се срамиме со Русија, отколку и Доминиканска да знае дека нашиве отишле за да се видат со Чавез. :icon_lol:

Видов, ама доцна. :pos:
Не е убаво да се срамиме никако и со никој. Доминиканска имаме поголеми шанси да ја победиме реално отколку Русија.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
НОУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ, зар и ти сестро Hitch :D
Абе само на една страна претходно пишав :D
Еј, со колку треба да тепа НЗ за да бидиме први во групата? :icon_lol:

Незнам зошто толку се опуштија второ полувреме. Абе играј исто цела утакмица изгази ги таму со 50 разлика. И ептен ја форсират та тројката. Пак слаб процент на реализација за 3 поени, 7/27. Мора малку да ја сменат играта, неможи вака.
И да, криво ми е за овие „децата“ шо не ги кладе побрзо. Требаше на 2-3 мин до крајот да ги клај. Сигурно немаше да прокоцкат разлика од 20+ коша.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Каде не импресионираше, на пријателските? Таму не беше пола тим...Најдобрата 4-ка во мак. првенство е. Ако ништо повеќе барем заслужува еднаква минутажа со Чековски трупот.
Мене не ме импресионирал ниту во мечевите кои сум ги гледал од домашното првенство, мислам дека и лани премногу прашина се дигна за него.

А со ова дека не бил пола тим, па баш тогаш требаше да се покаже, ко што Војдан се покажа како лидер. Еве и сеа можевме да приметиме, кога излегоја Перо и Бо, на крајот, Војдан веднаш доби поголема слобода и изигра одлично, баш лидерски. Мислам дека дури и поарно ќе игра во таква постава и понатаму.

Спред мое субјективно мислење, Кире е малку преценет и не е нешто спектакуларно како што се прави. Очекувам да ме демантира ако не е така, иако нема да има шанса за тоа на ова ЕП очигледно... :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.421
Поени од реакции
114.014
Јас денес видов победа од 20 разлика проследена со очајна и летаргична игра, победа остварена пред се поради ужасно слабиот квалитет на противничката репрезентација. Пак не надскокаа, и тоа убедливо, пак шутиравме како муви без глави и пак селекторот ме изнервира. Според денес и вчера виденото не ми изгледа дека имаме сили да се пласираме во Лондон, но ајде да не бидам негативец и да не кобам, да оставиме се на момциве и да се надеваме дека ќе успеат.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Имаше грешки пак, јас не знам како тоа мора на секој меч по МИНИМУМ 30 шута за три поени да имаме... Кај одредени играчи се осеќа замор пред се Гечевски кој со искуството и со годините што ги има е прав професионалец секоја му чест ама мора повеќе да се ротира... Со кого и да паднеме ќе биде тешко се надевам дека тоа ќе биде Доминикана.
--- надополнето: 3 јули 2012 во 21:57 ---
Abe nisto ne se razbirate vie... Kire, Kire.... Sakate tajnoto oruzje da im go pokazete na rusite use sega so ovie on NZ. Ne li svakate Kire go cuva za tie 20 sekundi so rusija koga ke treba da odlucueme
Да бе Кире вс Кириленко еден на еден ќе биде :D

H

HITCH

Гостин
Не е убаво да се срамиме никако и со никој. Доминиканска имаме поголеми шанси да ја победиме реално отколку Русија.
Со која игра ќе ги победиме? Со играта од вчера или од денес? Не зезај! Добра кошарка игравме во Литванија, овде се на прошетка. Нов Зеланд батали го, не е мерило за успех и добра игра. Па и на мене и на тебе да ни дадеше шанса селекторов ќе ги победиме овие. :pos:

Очигледно е дека нашиве се мрзливи и неинформирани, подобро е да играат со репрезентација што ја знаат. Со Доминиканска немаат одиграно ниту еден натпревар, треба да се спремаат, а нашиве бетер од Црногорци се...

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.792
Поени од реакции
30.656
Игравме добро во напад али не до толку, во одбрана солидини.
Не може да водиш 15+ разлика и да оставиш прва петорка и плус да не пробуваш некои тактички варијанти, наместо кога водевме да си идевме на организиран напад да се одигра некоја варијанта ние шут за 3.
Али ајде победивме.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.652
Поени од реакции
35.242
Македонската репрезентација до сега не играла против НЕевропска репрезентација, вчера со Ангола игравме прв пат, а Русите до сега во 2 наврати ни побегнаа за влакно, па редно е да им наплатиме за зададените маки и за тоа што бронзениот медал ни избега од раце:)
Без разлика дали со Русија или Доминиканската ОЧАЈНО ни треба ПОБЕДА

Навикнати сме нашите дечки да ги бодри многубројна публика, трибините да ечат, да се пее ‘‘Излези момче‘‘, вака се слуша само звукот на проклетиот обрач:(

П.С. Цитро, ај прашај во штаб дали Грујче планира некое чартерче до Венецуела или некое Роуд шоу :icon_mrgr:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.925
Поени од реакции
16.209
Па и Владо коа им писна, а тој самиот не се глеа, шутира од пичку си матер, слободно не знае да погоде, каде бе така...
30 шута иаме за тројка, реализација ни 30% .. во скокови сме тука некаде.

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Не е поентата дали Кире ќе се покажи или не, човече водиш 20 разлика на 2 минути до крај, а играш со прва петорка, каде е логиката тука?
Па има само две опции.
Првата е да спрема изненадување за 1/4 финале. За таму дефинитивно ќе ни треба широка клупа, а Кире би можел да биде и мало изненадување. Во ваков случај му симињам капа на Лазовски.

Е ако тоа не му е планот, во тој случај да му ебам све по список. Подобро место Николовски и Костовски да ги земеше Самак и Ставрески, барем некоја инвестиција ќе паднеше.:D

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Мене не ме импресионирал ниту во мечевите кои сум ги гледал од домашното првенство, мислам дека и лани премногу прашина се дигна за него.

А со ова дека не бил пола тим, па баш тогаш требаше да се покаже, ко што Војдан се покажа како лидер. Еве и сеа можевме да приметиме, кога излегоја Перо и Бо, на крајот, Војдан веднаш доби поголема слобода и изигра одлично, баш лидерски. Мислам дека дури и поарно ќе игра во таква постава и понатаму.

Спред мое субјективно мислење, Кире е малку преценет и не е нешто спектакуларно како што се прави. Очекувам да ме демантира ако не е така, иако нема да има шанса за тоа на ова ЕП очигледно... :D
Изгледа не ме читаш како што треба. Не реков дека е спектакуларен, ама далеку покорисен би бил од Чековски и во скоковите ќе помага а за напад да не збориме, екстремно ,,мека,, рака шо би рекол игроче, едноставно најдобра 4-ка во Македонија бе. Не знам колкава минутажа добил на пријателските, ама прав лидер е во Фени. Кога најмногу требаше против МЗТ во финалето играше симултанка од 19 поени во 1/4. Мислам не си го гледал доволно...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Да се молиме Русите да фатат групно тровање со храна како што често се дешава по хотеливе, или па дента Јупитер да е влезен во третата соба а надвор да е полна Месечина.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom