Македонија - Доминиканска Република | Квалификации за ОИ, Лондон - 1/4 финале [петок 23:30 ч.]

Статус
Затворена за нови мислења.

Buji Buton

Manijak :P
Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
луѓе дали тоа само мене ми е премногу жал и ми течат солзи или на сите ви е така....премногу сум разочаран заслуживме да победиме а најмногу ми е жал за бо човекот го остасви срцето на терен како голем македонец :(
 
Член од
31 јули 2010
Мислења
111
Поени од реакции
23
Samo zal mi e za Bob, Vlado, Pero, Predrag, Damjan i Vojdan, Gjorgji , Toror koi neuspeaa da go dostignat svojot son poradi tugja greska. Mene mi e tesko da go pomislam ova, a ne pa da go osetam. No vie postavivte novi pozdravi temeli na makedonskiot karakter i pokazavte kako treba da se boris za svojot son. Pokazavte deka dokolku sakas i igras so srce mozes da pobedis sekogo. Vi blagodaram za site radosni momenti. Se nadevam deka kje imate uste sansi da ne napravite gordi kako dosega. Vie vekje go zasluzivte mestoto vo istorijata na heroi pokraj Goce, Tose, Pancev, Simon, Majka Tereza. VE SAKAM
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Бо ако си паметен после ова,иди си од репрезентацијава.. не ти личи со лузери да играш,не заслужуваш!
Ај, ај,
Разбирам дека си разочаран, ама да не го претеруваме, не заслужуваат да бидат наречени лузери. Ако знаеш подобро, повели да те видиме.


ЌЕ МУ ПУКАМ ВО КОЛЕНО Д !
А бе не ми крадете фрази, да не распукам јас во колено. :icon_mrgr: Малце шала...

Сега вака, одамна не ме болел вака пораз, нема сум, разочарана немам едноставно зборови.
Лазовски + Судиите = се случи тоа што се случи.

На страна што сами си дозволивме да изгубиме толкава разлика, никој не може да ме убеди во тоа колку битна улога изиграа судиите. Ги убија нашите психички во поим, која и репрезентација да беше верувам дека ќе попуштеше психички, едно време навистина не се трпеше, а потоа веќе и нашите се изгубија, Лазовски па да не ни зборам, па остана само Бо.
Перо си беше супер во одбрана, Чековски за прв пат мислам дека навистина не заслужи критики... само не знам дали е до мене, ама некако Војдан како да не дојде баш до израз? Или можда грешам? Малце ми се во магла некои работи.

Убаво би било некој да го стави на ЈуТуб моментот кога Бо се накурчи максимално, па следните два поени ги развали (а и гиф би било ок :)) и тоа Игорче ли рекол “Ин јор фејс“? Пошто бев излезена кога гледав, вриштевме сите на секој кош, така да тоа го пропуштив.
 

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.278
Поени од реакции
17.958
Јебига дечки таа е.
Кажав претходно како и да свртиш, луѓето ќе останат запаметени како херои и како први кои играа полуфинале во некој екипен спорт. Ама жално е генерацијава што не отиде на Олимпијада. Ќе им беше тоа јагода на шлагот за се тоа што го направија минативе години.
Гечевски се гледа разликата кога играш во Јадранска Лига и кога играш во к*р-та*ак лига како нашава....Николовски требаше да игра дефинитивно, барем ќе скокаше под кош, ќе се бореше против Хорфорд и Мартинез.
Ама што е тука е тука, сонов остана само сон, иако ми е скурчено веќе од тоа доволно е до тука што стигнавме, бидејќи стварно можевме повеќе и заслуживме повеќе.....ама малку судиите, малку играчите, малку селекторот, малку тројките на Гарсиа и Рамос не утепаа.
Здравје 2016 со нови сили, одиме на Олимпијада, а до тогаш.


БО ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ:cuc::cuc::cuc:
 
H

HoT IcE

Гостин
Единствени виновници за поразот се Гечевски и судиите. Првиот појма немаше кај се наоѓа и ми се иде даму пукам у колено, вторите, нема потреба од коментар..Многу сум изнервиран и тажен.
 
Член од
24 мај 2012
Мислења
104
Поени од реакции
44
Pismo do Gruevski za izgradba na spomenik za Lester Mccaleb ! :cuc:
 

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Ова болеше... ама болеше до коска.

Уште повеќе што имавме игра во првиот дел и резултат. Но, не можат само три играчи од екипа да го држат резултатот, фалеа поени на Антич, фалеа поени од браќата Стојаноски, фалеа поени искусни и од Гечевски, што се случи со нив вечерва? :(
Бо мајсторе, треба да почнат кукли од тебе да продаваат, сувенири... споменик :cuc: Секоја ти чест! Еден и единствен си.
Судија, во кој трип беше вечерва? Нема да дознаам, а и не морам. Се враќаат ко бумеранг неправдите.

Македонска кошараска репрезантацијо, не знаете колку ми е криво што не успеавте да го остварите тој олимписки сон, што не успеавте ни нас да ни ја донесете таа радост на клубски тим на олимпијада, но сепак горда сум на вас и ќе ја помнам оваа генерација.

Ќе пројдат можеби уште години години за ваква шанса да добиеме и ваква генерација да имаме, но се надевам ќе ја дочекам еден ден и ќе сум сведок на уште поголеми успеси, па и на кошаркарски тим на олимпијада! :)
 
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Токму така вечерва тројца постигаа кошеви, Бо, Предраг и Владо другите се изгубија иако во прво секоја чест за одбраната што ја одигравме... И убаво некој спомна за жал Антич многу брзо ги доби трите лични и се исфрустрира човекот се повлече од контакт, преседе на клупа, замените Чековски и Гечевски не беа доволно убиствени под кош, тој Калипари во секој поглед не надмудри во второ.. Штета што и судиите влијаеја на притисокот и тензијата која на крајот се слеа низ наш раце. Хероите ќе се памтат како и д ае.
 

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.967
Значи судиите на овие квалификации се КАТАСТРОФА!!! Прво на Грција на 2 секунди до крај не му дадоја 3 слободни фрлања, по претходно направен фаул... а сега нас тотално не поебија (посебно 3/4)... ФИБА :tapp:
 

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.066
Поени од реакции
7.849
наместо ние да бидиме послина екипа од Литванија за плус еден играч -Николовски ние останавме истата ама сега ослабена од страна на тренерот
тој не му даде воопшто шанса...за со 8 играчи толку е....мора да се пикнат в оган и помладите зато шо утре други ден тие треба да играт
ама и немаме менталитет бе пак ќе речам во сите спортој е исто...едноставно не не бива наместо да го докршиме противникот ние самите го враќаме во игра
Лестер муце браво...терај НБА
 
Член од
30 август 2009
Мислења
581
Поени од реакции
212
Вие изглеа заборајвте дека прецедатело на ФИБА е грк... Шо си мислевте,уште ко испадна јунанистан,ќе си дозволи фиба Македонија да оди понатаму?
Од кај ти е информацијата дека претседателот на фиба е грк, ја како шо знам тој маини ли како беше французин мислам.(ако грешам поправи ме) :)
 
Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Да се играше едно полувреме Македонија ќе беше првак на сите натпреварувања...
 
H

HoT IcE

Гостин
Тоа е, ама Бо покажа стварно уште еднаш како се игра со срце. Ќе помислиш дека е стварно Македонец. Посебно на оној момент кога се фрли целиот за да ја собере топката, јас реков се повреди сега..секоја чест за Бо, најомилен спортист !
 

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Само за Бо ми е криво. Само за него!

Шундовски & Лазовски, тандемот на смртта.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom