Македонија - Доминиканска Република | Квалификации за ОИ, Лондон - 1/4 финале [петок 23:30 ч.]

Статус
Затворена за нови мислења.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Ќе ја даваат утакмицава на видео бимот на плоштад?

Иначе овој Мартинез не е добар шутер од дистанца, а по утакмицава која ја играа со Русија се изнапромаши слободни така да мислам дека доволно ќе биде да се затвори само рекетот за овој играч и во случај да има сигурни 2 поени, нека му се прави фаул, 1 шут сигурно промашува. :)

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Ќе ја даваат утакмицава на видео бимот на плоштад?

Иначе овој Мартинез не е добар шутер од дистанца, а по утакмицава која ја играа со Русија се изнапромаши слободни така да мислам дека доволно ќе биде да се затвори само рекетот за овој играч и во случај да има сигурни 2 поени, нека му се прави фаул, 1 шут сигурно промашува. :)
Ваквите дуели се моменталн инспрација, ако им тргне ко легендине од Ангола господ не те спасува

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ваквите дуели се моменталн инспрација, ако им тргне ко легендине од Ангола господ не те спасува
Не е се до моментална инспирација, тактика и стратегија се во прашање. Ако ние не им дозволиме и играме солидна одбрана, нема да им тргне. Никој не игра туку така од ракав како ќе му текне...

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Не е се до моментална инспирација, тактика и стратегија се во прашање. Ако ние не им дозволиме и играме солидна одбрана, нема да им тргне. Никој не игра туку така од ракав како ќе му текне...
Донекаден во право си, но во кошарката е мн битен фактор моментална инспирација и мотивираност, многу случаеви го потврдиле ова , како и да е нашиве нема да дозволат да прокоцкаат убава прилика за полуфинале а таму литванија или порто рико, и во најлош случај ке играме најверојатно со русија која без Мозгов игра а тој ни беше најголем проблем. Нашиве се мн моттивирани тоа ме радува верувам во олимпијада

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Со нас имаа 7 тројки само во 1/4, а со Нов Зеланд 4/21 цел натпревар. Па Нов Зеланд една одбрана шо има веќе...:icon_mrgr:
Доволно е да погодат 2,3 тројки невозможни и да те размрдаат психички...;)

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Некако осеќам дека не ни лежат црнци........
На Меккејлеб најмалку му лежат :) Шала на страна ги газиме вечер Доминканците! 8 разлика ќе победиме.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Со нас имаа 7 тројки само во 1/4, а со Нов Зеланд 4/21 цел натпревар. Па Нов Зеланд една одбрана шо има веќе...:icon_mrgr:
Доволно е да погодат 2,3 тројки невозможни и да те размрдаат психички...;)
Е па извини, сите се професионални кошаркари, кои верувам дека работат со психолози. Не смее да постои психичко размрдување. Eyes on the prize. Поентата беше што ние реално ги потценивме и Самарџиски си кажа отворено, а Нов Зеланд играа помотивирано, зашо знаеја дека се во to be or not to be ситуација.

Донекаден во право си, но во кошарката е мн битен фактор моментална инспирација и мотивираност, многу случаеви го потврдиле ова , како и да е нашиве нема да дозволат да прокоцкаат убава прилика за полуфинале а таму литванија или порто рико, и во најлош случај ке играме најверојатно со русија која без Мозгов игра а тој ни беше најголем проблем. Нашиве се мн моттивирани тоа ме радува верувам во олимпијада
А бе фала Богу, јас не викам дека буквално играат од точка до точка како што им е речено, мора да има и креативност, ама сепак со добра одбрана верувам дека нема да им тргне. Ако одбраната им е швајцарско сирење и мене би ми тргнало. :) Така е зборот, но секако ме разбираш што сакам да кажам.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Ау не викај два пати. Ако Пеџа си го изигра она неговото "нежно" играње е тек тогаш ќе имаме проблем. .
Нема бе, нема, ја уверен сум дека Самарџиски конечно пораснал муда.

Кога еден клошар ко ЛеБрон порасна, оти не Пеџа... :icon_lol:

Ќе видите, плус тоа дека го имам на аватар, ќе биде мен оф д меч !!! :D

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Јас мислам дека ќе им „влеземе здраво“ уште од прва минута и до крај ќе ги декласираме, како што направивме со Нов Зеланд.
Оваа македонска репрезентација може да се „носи“ со секоја селекција (освен можеби САД) на денешницата. Па лани, во полуфинале, ако не „распалеше“ Наваро (статистички најдобар натпревар во неговата кариера) во второ полувреме и Шпанците ќе го „папаа“.
Стварно не знам што сте толку малодушни и исплашени од еден НБА играч, кој воопшто не е никаков фактор во НБА?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Нема бе, нема, ја уверен сум дека Самарџиски конечно пораснал муда.

Кога еден клошар ко ЛеБрон порасна, оти не Пеџа... :icon_lol:

Ќе видите, плус тоа дека го имам на аватар, ќе биде мен оф д меч !!! :D
Како да биде мотм кога Гечевски ќе има поголема минутажа.:D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Како да биде мотм кога Гечевски ќе има поголема минутажа.:D
заборавив на тоа... :pos:

Него, сериозно, Хорфорд не ме плаши толку, на ЕП воглавно ги затваравме баш ѕвездите на противниците, мислам дека така и сеа ќе биде. Многу повеќе ме плаши овој Мартинез...

Capture.JPG

баткава имал 25 скока против Кореа, можеби против нас ќе иде на израмнување на рекорд... :icon_lol:

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Вечер сакам да бидам оваков... времево е за нигде жешко не мислам да се препотувам од нервози.
chavez.jpg

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
ИГОРЧЕ АКО МЕ ЧИТАШ СЕГА- ВИКАЈ УРЛАЈ СКОКАЈ ПЦУЈ ПЉУКАЈ -ПРОБАЈ ДА ЈА СПЛОТИШ СЕТА ЕНЕРГИЈА ОД СЕКОЈ МАКЕДОНЕЦ!!!!!
Да знаеш дека и тебе сите ке те памтат по ЕУФОРИЈАТА СО КОШОТ НА ИЛИЕВСКИ, никој не се замара со гафови и глупости....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom