Македонија, Албанија, Косово и Црна Гора обединети во балкански Бенелукс

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Ne vleguvas vo taa unija kako Nova drzava so novi granici , vaka ostanuva kako sto e , ova e ekonomska unija sto mislam deka najgolem interes bi imala MK (se znae koja drzava e lider za zemjodelie ) .
Kolku sto znam , Benelux (Belgija,Luxenburg,Holandija) pracaat eden Konzulat ili Ambasador vo drugite drzavi i ne site tri na ista drzava ? I toa koa ke gleas e korisno , inaku sve isto ostanuva kako sto e , kako sto ostanaa goronavedenite drzavi den-denes , so svoi granici ,svoja valuta (pred EU) , svoja reprezentacija itn..
Pa i sega bez taa unija veke pocnaa da se dvizat ovie zemji so biometriski licni karti , sto fali da se ima slobodna ekonomija !
Ако бе братче нека биде работата, мислиш дека многу ми е гајле, одамна живците ми се како на коњ, така да и со Замбија и Зимбабве да бидеме во сојуз ич нема да ми чуе !
И онака во секој случај сме сите е*ани-изе*ани, зашто ............ до пред 21/22 год. имавме заедничка држава СФРЈ(24 милиони народ: Македонци, Албанци, Срби, Црногорци, Бошњаци, Хрвати, Словенци, Унгарци и.т.н.) .......... ама ете тоа нечинело па се распаднавме на неколку мали полу-државички и еве 20 год. се препелкаме во калта, па сега пак ни викаат да правиме слични сојузи/унии како бившата СФРЈ .......... само сега нема да се вика СФРЈ туку унија Западен Балкан(МКД, КОС, АЛБ, МН ... а може и СРБ и БиХ) !
Тоа ти е чисто дупење во мозок ........... преку ку* ми е веќе 20 год. ни зборат за некаква економија и демократија, ама нема ни едно ни друго !
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 18:27 ---
Демек подобри сме од Косоварите?
БЕВМЕ подобри ......... едно време не само од Косово, туку и од Албанија, Србија, Црна Гора и.т.н. ама ............ шупа*от ни е многу широк !

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Ако бе братче нека биде работата, мислиш дека многу ми е гајле, одамна живците ми се како на коњ, така да и со Замбија и Зимбабве да бидеме во сојуз ич нема да ми чуе !
И онака во секој случај сме сите е*ани-изе*ани, зашто ............ до пред 21/22 год. имавме заедничка држава СФРЈ(24 милиони народ: Македонци, Албанци, Срби, Црногорци, Бошњаци, Хрвати, Словенци, Унгарци и.т.н.) .......... ама ете тоа нечинело па се распаднавме на неколку мали полу-државички и еве 20 год. се препелкаме во калта, па сега пак ни викаат да правиме слични сојузи/унии како бившата СФРЈ .......... само сега нема да се вика СФРЈ туку унија Западен Балкан(МКД, КОС, АЛБ, МН ... а може и СРБ и БиХ) !
Тоа ти е чисто дупење во мозок ........... преку ку* ми е веќе 20 год. ни зборат за некаква економија и демократија, ама нема ни едно ни друго !
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 18:27 ---

БЕВМЕ подобри ......... едно време не само од Косово, туку и од Албанија, Србија, Црна Гора и.т.н. ама ............ шупа*от ни е многу широк !
Идејава ко идеја е супер, ако гледаме за економијата.
Ја би да се спроведе ова, само ако Албанците не ни беа у комшии и на пример место нив да убациме банту - црнци.

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
А бе глуп бугар.... кога не разбираш што е напишано ..не коментирај...
... туку ти да разбираше нешто... немаше да бидеш..глуп бугар.
Не е глуп човекот само така му чини. Се надева на унија, ама при соединувањето да се „заборави„ делот источно од Скопје-Велес - Охрид, па да може да го нели, хм... „спасат„:D

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
жити Бенелуксот, со овие само Албанлукс може да биде..:facepalm:

Член од
21 мај 2012
Мислења
330
Поени од реакции
104
Ajde airlja da vi e. Sobrale se kuco, sakato i kjoravo...

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Да бе да , грујо го пропатува пола светот , и сега јас со некои си косово , албанија и црна гора од "Залакот" сакаат да си земат да си користат
И ако има инвестирање голем дел од инвестиции ќе одат во косово , западна македонија и црна гора таму кај што се достапни албанците ...
Исто така и инфаструктура таму претежно ќе се гради и како и секогаш источна македонија во заборав ( иаку е во заборав )
Освен Македонијалукс , друго не бива :P

Член од
1 јули 2012
Мислења
21
Поени од реакции
16
Не ми е јасно што конкретно сакаат да постигнат со овој предлог,еднинствено нешто на што се сомневам е дека ова представува решение за меѓуетничките тензии кои ги имаме со Албанците и според мене оваа идеја е идиректен поттик токму од нив (Албанците).Просто се сомневам дека вакво нешто може да се реализира со оглед дека вклучувајќи ја и Црна Гора би станувало збор само за територијално проширување и ништо повеќе.
Со никакви позитивности не ја поздравувам оваа идеја макар и да ни биде наметната.
И секогаш мора некој трет или четврт да ни кажува како нас ни влијае и дека ќе ни го прошири начинот на живеење нормално нивниот пат е најдобар и не постои друго решение.

G

gk77

Гостин
Грција е дел од ЕУ ,а за Србија не знам најверојатно конфликтот со Косово?
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 21:17 ---
Искрено и јас не ја подржувам идејата ама не драматизирајте неможе да биде Голема Албанија единство на балканот не им одговара баш на големите сили инаку досега ќе не немаше.
druze ти викаш дека србија не е вклучена поради конфликтот со косово па тогаш зошто косово е вклучен тие дане не прават проблеми? а право да ти кажам за големите силе не не сакаат и никогаш нема оти имаат страв од словенскиот род, тие постојано сакаат да не држат во неизвесност и МН ПОВЕЌЕ ја сакаат албанија т.е европските муслимани одошто словените(страв од русите)(сум живеел во странство знам како чувствуваат) од тоа дерма немаат , бидејќи ако погледнеш во ЕВРОПА се се темели на грчката историја т.е александар грк да биде, потоа сите тези ,сфаќања , мислења, потекнуваат од Аристотел, Платон тоа им се темелите на европејците затоа имаат страв оти ако се открие вистината сета историја ке им падне во вода а западњаците немаат ништо од историја тие сите се доселени се без корени освен Шекспир др ниш незнаат, да не бегам од темава ова тој холанѓанин таму да го прави кај него а не тука да ни соли памет како и мн други обединување со НИВ НИКАКО, тадури тогаш ке пропаднеме во шемата голема албанија.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
druze ти викаш дека србија не е вклучена поради конфликтот со косово па тогаш зошто косово е вклучен тие дане не прават проблеми? а право да ти кажам за големите силе не не сакаат и никогаш нема оти имаат страв од словенскиот род, тие постојано сакаат да не држат во неизвесност и МН ПОВЕЌЕ ја сакаат албанија т.е европските муслимани одошто словените(страв од русите)(сум живеел во странство знам како чувствуваат) од тоа дерма немаат , бидејќи ако погледнеш во ЕВРОПА се се темели на грчката историја т.е александар грк да биде, потоа сите тези ,сфаќања , мислења, потекнуваат од Аристотел, Платон тоа им се темелите на европејците затоа имаат страв оти ако се открие вистината сета историја ке им падне во вода а западњаците немаат ништо од историја тие сите се доселени се без корени освен Шекспир др ниш незнаат, да не бегам од темава ова тој холанѓанин таму да го прави кај него а не тука да ни соли памет како и мн други обединување со НИВ НИКАКО, тадури тогаш ке пропаднеме во шемата голема албанија.
Друже ако си бил во странство треба да знаеш дека западњаците ич не ги боли „таквото“ за историја.Америве и 50 години историја што ја имаат не ја знаат.
И не не ги сакаат Албанците повеќе од нас или муслиманите повеќе од словените се е тоа политика нив им одговара немир и раздор на балканот за да имаат контрола и профит значи се е политика и корист верувај ми.Единствени кои денес се замараат со историја сме ние балканскиве народи кои по милениуми конфликт меѓусебе имаме желба да се покажеме и докажеме пред светот,а од тоа Аце 3 дали бил грк или бил македонец ама баш никаква корист немаат.

G

gk77

Гостин
Друже ако си бил во странство треба да знаеш дека западњаците ич не ги боли „таквото“ за историја.Америве и 50 години историја што ја имаат не ја знаат.
И не не ги сакаат Албанците повеќе од нас или муслиманите повеќе од словените се е тоа политика нив им одговара немир и раздор на балканот за да имаат контрола и профит значи се е политика и корист верувај ми.Единствени кои денес се замараат со историја сме ние балканскиве народи кои по милениуми конфликт меѓусебе имаме желба да се покажеме и докажеме пред светот,а од тоа Аце 3 дали бил грк или бил македонец ама баш никаква корист немаат.
точно е друже 100% се слагам,а за тоа што зборев гледаат високите луѓе во западот инаку обичниот народ не го интересира ниту пак се замара како нас со истории и замене потполно небитна работа

imp

МyMoon
Член од
11 јуни 2012
Мислења
39
Поени од реакции
31
Да има барем малку Love, peace and understanding на овие простори , би можело да се размислува за ова . У оваа ситуација шо сме сега, не треба ни да се праи муабет

Член од
7 август 2011
Мислења
4.932
Поени од реакции
14.957
многу добар сојуз (y) . Околу 4 мил Албанци, 1 600 000 македонци и 500 000 црногорци. Зошто едноставно да не се вика Голема Албанија ??:facepalm:

LMC

Член од
26 август 2011
Мислења
147
Поени од реакции
46
хаха, Македонците малцинство во Албанолукс.

Kajgana Shop

На врв Bottom