PIRATIC
diplomiran klozetar
- Член од
- 26 јануари 2012
- Мислења
- 7.854
- Поени од реакции
- 6.495
Ако бе братче нека биде работата, мислиш дека многу ми е гајле, одамна живците ми се како на коњ, така да и со Замбија и Зимбабве да бидеме во сојуз ич нема да ми чуе !Ne vleguvas vo taa unija kako Nova drzava so novi granici , vaka ostanuva kako sto e , ova e ekonomska unija sto mislam deka najgolem interes bi imala MK (se znae koja drzava e lider za zemjodelie ) .
Kolku sto znam , Benelux (Belgija,Luxenburg,Holandija) pracaat eden Konzulat ili Ambasador vo drugite drzavi i ne site tri na ista drzava ? I toa koa ke gleas e korisno , inaku sve isto ostanuva kako sto e , kako sto ostanaa goronavedenite drzavi den-denes , so svoi granici ,svoja valuta (pred EU) , svoja reprezentacija itn..
Pa i sega bez taa unija veke pocnaa da se dvizat ovie zemji so biometriski licni karti , sto fali da se ima slobodna ekonomija !
И онака во секој случај сме сите е*ани-изе*ани, зашто ............ до пред 21/22 год. имавме заедничка држава СФРЈ(24 милиони народ: Македонци, Албанци, Срби, Црногорци, Бошњаци, Хрвати, Словенци, Унгарци и.т.н.) .......... ама ете тоа нечинело па се распаднавме на неколку мали полу-државички и еве 20 год. се препелкаме во калта, па сега пак ни викаат да правиме слични сојузи/унии како бившата СФРЈ .......... само сега нема да се вика СФРЈ туку унија Западен Балкан(МКД, КОС, АЛБ, МН ... а може и СРБ и БиХ) !
Тоа ти е чисто дупење во мозок ........... преку ку* ми е веќе 20 год. ни зборат за некаква економија и демократија, ама нема ни едно ни друго !
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 18:27 ---
БЕВМЕ подобри ......... едно време не само од Косово, туку и од Албанија, Србија, Црна Гора и.т.н. ама ............ шупа*от ни е многу широк !Демек подобри сме од Косоварите?