- Член од
- 4 мај 2009
- Мислења
- 2.476
- Поени од реакции
- 5.545
Ја се споменав бе. Те надрка тоа нешо? Излегов надвор. Глеам лево-десно, тоа е бе. Него, иам закажано со касиерката утре.Никој не те спомена тебе, туку излези малку и види ја реалноста.
Ја се споменав бе. Те надрка тоа нешо? Излегов надвор. Глеам лево-десно, тоа е бе. Него, иам закажано со касиерката утре.Никој не те спомена тебе, туку излези малку и види ја реалноста.
Значи затоа си ти сингл.Тие мажи што чистат, перат дома, држат цуцли, мењаат пелени нивните сопруги најчесто се ебат со ултра-хардкор сељаци, вратари, бараби, мажи што пљукаат на сред улица, средени конзервативци и ред други.Секојдневно гледаме низ град мирни, повлечени, образовани, културни деца коишто уште дркаат на 27 години и цицка не пипнале, а додека барабите и ултра сељаците се убија од ебење татини принцези
Мирни момци никогаш не се магнет за жени, туку бараби со одвратен жаргон којшто ќе ги плука жените во лице.За 5 минути жените ги шират нозете пред такви машки, затоа што жените сакаат некој нонстоп да им покажува кој е газда у куќа и да ја швика анал секојдневно.
Прво да разјасниме, јас ти реплицирав на мислење што ти беше една критика за машките, врати се ќе видиш кое.Од каде дојде до таа логика? Па овие карактеристики на мажите не се од сега, туку од секогаш. Жените идат напред, а мажите остануваат на истата позиција. Далеку од тоа дека развојот на жената допринесува мажот да стане идиот, идиотизмот си е индивидуална карактеристика
Незнам за тимската работа, моето искуство го говори сосем спротивното за тимски дух. Мажите се толку нарцисоидни и индивидуалци за работа, не смееш збор да им кажеш од сета што ја разбираат. Затоа 20% од плата секогаш им оди во казни. Тврдоглави и подлизурковци, имав еден колега дури и албански почна да учи само да му се допадне на шефот, поклони му купуваше, по цел ден му се јавуваше, главен шпиун во канцеларија. Тоа од жена рака на срце немам видено. Махери се мажите за „лижење“.
А каков е погледот на општеството кон жената и каков е погледот и очекување од мажот, тоа не е проблем на жената. Ако ја гледаат и тапшаат по рамо, незнам зошто она би била виновна доколку мажот го ругаат. Зарем не мислиш дека тоа е ваш проблем и вие треба да влијаете тоа да се смени? (Јас лично сум против такви гледишта, за мене е исто и машко и женско дете, од двајцата ги имам истите очекувања).
Дај да ги видиме тие експерименти и истражувања?Прво да разјасниме, јас ти реплицирав на мислење што ти беше една критика за машките, врати се ќе видиш кое.
Второ, тимска работа тоест соработка е нешто кое жените не знаат да го прават успешно уште од древни времиња. Преголемата конкурентност помеѓу сами себе не им дозволува ист фустан да облечат не па за иста цел да работат со уште две како нив.
Така да ова што го кажа погоре за жал е празна слама.
Многу пати ова е докажано и во контролирани и во социјални експерименти и истражувања. Едноставно го немаат чуствотото на припаѓање на тим и заедничко склопување на силите за да остигнат нешто...мажите тоа го правеле уште од времето кога со копја лоеле животињи
Еден пример на гзолижач индивиудален кај тебе во канцеларија не е никаков индикатор ))
А од друга страна тоа што во сите фирми има жени и се фаворизирани од страна на машките шефови затоа што имаат гз и цицки тоа е во ред а? Тоест во ред е жени да ја користат својата сексуалност за разноразни придобивки на работното место, ама не е во ред мажите да се поуспешни? Не, и затоа сте назад и ќе бидете назад. Без деколте, без минич и без секси чипка чорапи....тогаш ќе почне да се размишља за дали сериозно ќе бидете сватени или пак само некоја ујдурма е во прашање.
Мажите се махери за лижење...нешто што цел живот го учат од жените
А ако ти мислиш дека мажите се тие кои треба да променат тоа тапшањето по рамо и слично....токму тоа ја покажува вашата пакост и подлост За тоа што е за вас треба да се бориме подеднакво а за тоа што е наше(за мажите) треба само ние да си се бориме а? Јао шта сте ви паметне и лепе....ми се затресе левата веѓа.
Леандра поради вакви ставови, генерално секогаш ќе бидете воро место.
За да идете комплетно напред треба сите поденакво да ја согледате ситуацијата реално. Има неколку форумџики кои што ја контаат сликата и балансот меѓу мажите и жените, сите жени да беа такви ќе маше баланс.
Ти само сакаш да јадеш таратур без да купиш намирници и да спремаш...како и секоја жена...ама нема
По трет пат, затоа бевте , сте и ќе бидете...подценувани и секундарни без разлика што други мажи ви мачкат очи дека се се менува.
О, баш ова највеќе нервира. Точно е дека мажите не бираат средства за успех, а кога ке ги надмине жена коментарот е секогаш ист. Му дала на некој. Они на никој не му го издудлале и затоа биле сеуште долу во хиерархијата. А сето тоа е само заради чиста неспособност на мажите. Мене па баш ми е мило кога ке речат дека сум успешна оти сум спиела со некој. Тоа значи дека немаат никакви аргументи поинакви, па се потпираат на ова. Не можат да речат нема образование, нема ова, она...имам се, па ова им е последен адут. Иако понекогаш викам, да имав толку секс колку што ми препишуваат, ке бев среќна коцка...Ама тоа е. И надвор од темата сме.Дај да ги видиме тие експерименти и истражувања?
И каков е овој филм деколте и миничи на работа? Незнам како ги замислувате жените на работа, но ни оддалеку немаат такви изрази, впрочем си има секоја фирма дефинирано како се доаѓа на работа. Цицки и газови тоа вака може да си млатиме до утре сабајле, ќе добијам впечаток и дека по фирми немате работено. Генерално најголеми борци за позиција се мажите, е сега за да дојдат до позиција не бираат многу средства. Така да не е индивидуалн пример туку е пракса. И те како се најголеми подлизурковци. Се пењат во две смени, колата му ја мијат, го возат шефот, итн. Да можат и ќе му го испушат за позиција.
Гледам колку се борите вие за нашата позиција, се во цицки пресметувате. Ако вака се борите подобро не се мачете, тргнете се на страна. И како се изврте муабетов вие сте се бореле за рамноправност, ајде беПази да не се шинете од борење, јас мислев жените си се борат, али ете гледаш вие сте се бореле.
Реално ќе ја гледам кога нема секој пост да го читам ова што досега го читам. Подценување до бескрај. Не ми требаат мажи да ми мачкаат очи, нека си го живеат филмот на доминантност и супериориност, баш се слатки, филм во движење.
Знам оти ти е јасно ама ај сепак да пробам да ти разјаснам околу спремањето(за во случај ако не ти е)Еве ја ќе живеам еден месец со тебе (ако си женско мислам) шо треба сеа за организација да се спремам?
А ако сум машко не бива?Да резимираме значи според тебe:
1. жените не ги бива за организација
2. жените мнооогу оговараат
3. жените не ги бива за процесирање податоци или такозвано "мислење" па затоа многу често донесуваат погрешни заклучоци или поинаку речено се глупи
4. жените се субмисивни
А кај ти се фактите?
Прв болдТие мажи што чистат, перат дома, држат цуцли, мењаат пелени нивните сопруги најчесто се ебат со ултра-хардкор сељаци, вратари, бараби, мажи што пљукаат на сред улица, средени конзервативци и ред други.Секојдневно гледаме низ град мирни, повлечени, образовани, културни деца коишто уште дркаат на 27 години и цицка не пипнале, а додека барабите и ултра сељаците се убија од ебење татини принцези
Мирни момци никогаш не се магнет за жени, туку бараби со одвратен жаргон којшто ќе ги плука жените во лице.За 5 минути жените ги шират нозете пред такви машки, затоа што жените сакаат некој нонстоп да им покажува кој е газда у куќа и да ја швика анал секојдневно.
Еве чисто ради муабет да претпоставиме дека сето што го тврдиш е точно за гзолижачките модли методи на мужите. Сепак жена со еден блоуџаб тоест ширење нозе го решава. Кога вие играте педерски...шо треба ние да навиваме од страна?Дај да ги видиме тие експерименти и истражувања?
И каков е овој филм деколте и миничи на работа? Незнам како ги замислувате жените на работа, но ни оддалеку немаат такви изрази, впрочем си има секоја фирма дефинирано како се доаѓа на работа. Цицки и газови тоа вака може да си млатиме до утре сабајле, ќе добијам впечаток и дека по фирми немате работено. Генерално најголеми борци за позиција се мажите, е сега за да дојдат до позиција не бираат многу средства. Така да не е индивидуалн пример туку е пракса. И те како се најголеми подлизурковци. Се пењат во две смени, колата му ја мијат, го возат шефот, итн. Да можат и ќе му го испушат за позиција.
Гледам колку се борите вие за нашата позиција, се во цицки пресметувате. Ако вака се борите подобро не се мачете, тргнете се на страна. И како се изврте муабетов вие сте се бореле за рамноправност, ајде беПази да не се шинете од борење, јас мислев жените си се борат, али ете гледаш вие сте се бореле.
Реално ќе ја гледам кога нема секој пост да го читам ова што досега го читам. Подценување до бескрај. Не ми требаат мажи да ми мачкаат очи, нека си го живеат филмот на доминантност и супериориност, баш се слатки, филм во движење.
Нема потреба да шири нозе, може она со памет цела работа да ја заврши, не е како мажите да валка коленици за позиција. Али кога неможеш со памет, мораш да клечиш, разбирам тешко ви е да признаете, али сурова вистинаЕве чисто ради муабет да претпоставиме дека сето што го тврдиш е точно за гзолижачките модли методи на мужите. Сепак жена со еден блоуџаб тоест ширење нозе го решава. Кога вие играте педерски...шо треба ние да навиваме од страна?
Не е филм
Мажи се доминантни и супериорни...можеби сурова но сепак реалност.
Најверојатно можат, има ретки дијаманти во целиот тој кал.Нема потреба да шири нозе, може она со памет цела работа да ја заврши, не е како мажите да валка коленици за позиција. Али кога неможеш со памет, мораш да клечиш, разбирам тешко ви е да признаете, али сурова вистина
Да, доминантни се и супериорни и севишни и така натаму
Најверојатно можат, има ретки дијаманти во целиот тој кал.
А тоа што цело време вртиш дека мажите се вакви онакви, твоја лична перцепција предизвикана од нешто...да не се они не би го пишувала ова од компјутер (измислен од мажи) на форумов (овие двајца дури и ги знаеш лично)
Што се донесува до обидот да звучиш цинично со коментарот "да супериорни се итн".
Верувам, тоест секојдневно гледам како вакви перверзно смешни тоест детски обиди за провокација успеваат меѓусобоно кај жени
Среќа што не сум иначе сега ќе пиздев, можеш и подобро...вака само ја потвдуваш машката страна на дискусијата дека не ве бива и кога се паѓа у вода со користиме со ниски коментари - у овој случај еквивалент на твојот неуспешен цинизам е покажуење цицки.
Ова и во живо да го плеснеш....коментарот на машката популација (и на понекоја самосвесна жена) ќе биде - Жени!
Но, дента кога ќе бидеш свесна дека и говната на жените смрдат, па кога на тоа ќе додадеш чекај можеби дури и повеќе смрдат женскиве говна, верувам дека ќе имаш реална основа и перспектива да заземеш сериозен став за ова. Затоа што вака делува само како да си разочарана од машки од приватни а не социоекономски причини. Ова го тврдам затоа што не приложи ниту еден аргумент. Ова не е рап битка па да се такмичиш кој ќе успее повеќе да навреди, тоа ништо не решава нити пресудува.
пиес: мислам дека дискусијава е баш оној типичен пример на жени не знаат што сакаат, и сега кога ги добија сите права пак цепидлачат во празно
Магаре и зајак, среден и машки род...но не и женски род.Му рекло магарето на зајакот имаш големи уши.