Магии - бу!

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Вие па сите а ви се каже магија одма мислите на клетви....Тамина кажа неколку примери како магија може да се употреби практично, за секој ден, за нормални ствари. Не секој се замара да фрла клетви по други.

За тоа ако не веруваш или имаш вера во Бога, па нема да те фати е жива глупост. Зависи од вољата, од јачината на духот и карактерот на човекот на кого што му се фрла таа клетва.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Вие па сите а ви се каже магија одма мислите на клетви....Тамина кажа неколку примери како магија може да се употреби практично, за секој ден, за нормални ствари. Не секој се замара да фрла клетви по други.

За тоа ако не веруваш или имаш вера во Бога, па нема да те фати е жива глупост. Зависи од вољата, од јачината на духот и карактерот на човекот на кого што му се фрла таа клетва.
Библијата вели со вербата во Бог сме заштитени од ѓаволските итрини.

За вториот дел од постот твој се сложувам и најчесто клетвите ги фаќаат слабите, оние кои се плашаливи по природа. Тоа е мое мислење.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Библијата вели со вербата во Бог сме заштитени од ѓаволските итрини.

За вториот дел од постот твој се сложувам и најчесто клетвите ги фаќаат слабите, оние кои се плашаливи по природа. Тоа е мое мислење.
Јас можам да верувам во Бог, а да бидам слабич по природа. Ако луѓето лесно влијаат на мене, ако сум следбеник а не водич - џаба ми је све. Само вербата не ме заштитува.

Сега, ако некој си има пракса да потражи заштита на регуларна база, па да оддаде почит на она битие од кое побарал и да има верба дека таа заштита ќе му биде дадена - пеки.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Јас можам да верувам во Бог, а да бидам слабич по природа. Ако луѓето лесно влијаат на мене, ако сум следбеник а не водич - џаба ми је све. Само вербата не ме заштитува.

Сега, ако некој си има пракса да потражи заштита на регуларна база, па да оддаде почит на она битие од кое побарал и да има верба дека таа заштита ќе му биде дадена - пеки.
Кој со ѓаоло тикви сади, ѓаоло му очи вади. :)
Не постои битие што би дало квалитетна заштита по барање.......и тоа у "4 очи".

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ќе си се поправам сама себе..хаххааа.....дури и на личности со јака воља клетва може да ги фати - ако е фрлена од доволно искусна особа.
--- надополнето: Nov 4, 2011 10:58 PM ---
Не мислам....знам.
уште поубаво тогаш! Не мислиш ли дека луѓе што стално мислат и зборат “светов у какво стање е“ не го прават тоа да стигне и да се оствари? Thoughtforms are very potent. Words are powerful.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
уште поубаво тогаш! Не мислиш ли дека луѓе што стално мислат и зборат “светов у какво стање е“ не го прават тоа да стигне и да се оствари? Thoughtforms are very potent. Words are powerful.
Светов не го обликуваат луѓето, тоа требало до сега јасно да ти биде. Луѓето се марионетки, и така како што е створен системов нема можност сам од себе да се промени.
Не мисли, не магии не зборови што сакаш прави.
Единствен начин е еден по еден да се спасуваат луѓето.....
Барем сега за сега, освен ако не се деси некое чудо.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Светов не го обликуваат луѓето, тоа требало до сега јасно да ти биде. Луѓето се марионетки, и така како што е створен системов нема можност сам од себе да се промени.
Не мисли, не магии не зборови што сакаш прави.
Единствен начин е еден по еден да се спасуваат луѓето.....
Барем сега за сега, освен ако не се деси некое чудо.
Светот е совршена хармонија. Луѓето по природа се предатори. Јас не знам што те чуди. А мисли и магии кога се сконцентрирани и кога доаѓаат од голем број на луѓе - носат голема сила. Магијата не е ништо друго освен фокусирана воља во хармонија со природните сили. Просто. Другите живи суштества не ги спомнувам, затоа што они се на друго ниво на постоење. Не пониско од нас, само различно.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Светот е совршена хармонија. Луѓето по природа се предатори. Јас не знам што те чуди. А мисли и магии кога се сконцентрирани и кога доаѓаат од голем број на луѓе - носат голема сила. Магијата не е ништо друго освен фокусирана воља во хармонија со природните сили. Просто. Другите живи суштества не ги спомнувам, затоа што они се на друго ниво на постоење. Не пониско од нас, само различно.
Хармонија?!
Предатори?!
:)
Претпоставувам дека ти си во хармонија со планетава и си предатор.
За магијата се слагам, ама пред да се деси магијата треба некој да се разбуди...а ако некој се разбуди нема да има потреба од магија.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Хармонија?!
Предатори?!
:)
Претпоставувам дека ти си во хармонија со планетава и си предатор.
За магијата се слагам, ама пред да се деси магијата треба некој да се разбуди...а ако некој се разбуди нема да има потреба од магија.
Претпоставувај колку сакаш. Овој свет е полн со дуалности. Ние сме дел од него. Многу јасно дека сум предатор. Ми се јаде месо. Дури и да сум вегетаријанец - таа билка треба да умре. Има разлика измеѓу убиец (што убива од задоволство) и предатор (што убива да јаде).

А за будење и магија била потребна или не - тоа си е твое. Секој си го оди својот пат. Таа е тука на располагање и ако ти мислиш дека немаш потреба од неа - не ја употребувај, тоа е твое право.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Претпоставувај колку сакаш. Овој свет е полн со дуалности. Ние сме дел од него. Многу јасно дека сум предатор. Ми се јаде месо. Дури и да сум вегетаријанец - таа билка треба да умре. Има разлика измеѓу убиец (што убива од задоволство) и предатор (што убива да јаде).

А за будење и магија била потребна или не - тоа си е твое. Секој си го оди својот пат. Таа е тука на располагање и ако ти мислиш дека немаш потреба од неа - не ја употребувај, тоа е твое право.
Доволна ми е магијата што сум жив :)
Не ми треба друга магија, се откажувам од секакви
магии за да ја имам таа.
И не ти се јаде тебе месо, туку на телото твое му треба месо.
Тоа не те прави тебе предатор туку телото твое.
Ти си со сосема друга природа различна од предаторската.
Затоа друг пат не греши, и не мешај тоа што си и тоа што го имаш.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Доволна ми е магијата што сум жив :)
Не ми треба друга магија, се откажувам од секакви
магии за да ја имам таа.
И не ти се јаде тебе месо, туку на телото твое му треба месо.
Тоа не те прави тебе предатор туку телото твое.
Ти си со сосема друга природа различна од предаторската.
Затоа друг пат не греши, и не мешај тоа што си и тоа што го имаш.
еееее, цепидлака си бе ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom