МРТВ - Македонска радио телевизија

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Епа седеше МРТ 1 HD сега само МРТ 1.А за upscaling прочачкај по интернет ќе најдеш.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.607
Поени од реакции
2.957
Епа седеше МРТ 1 HD сега само МРТ 1.А за upscaling прочачкај по интернет ќе најдеш.
Денес телевизор не видов, и не сум во тек со работиве. Е не мораш одма камења да фрлаш по мене. :D[DOUBLEPOST=1402440687][/DOUBLEPOST]И покрај тоа што го нема она ,,ХД" ги нема ни оние 12+, 16+...

Последно уредено:
Член од
11 април 2013
Мислења
355
Поени од реакции
183
Ја нема додавката HD, инаку програмот си е HD. Upscaling е процес кога снимка во послаба резолуција, се шири(прилагодува) за full-hd. Тука се употребуваат различни техники, ама генерално квалитетот неможе да го подобриш, изворниот квалитет е тој-нема менување.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.607
Поени од реакции
2.957
Ајде уште малку и во 4К програма да видиме. :) :D

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.673
Поени од реакции
807
Ајде почна сега сите на МРТ1 :)

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.607
Поени од реакции
2.957
Абе шо се деси со Круг на знеање??? :eek::eek::eek:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Само Кругот и Тунел вредеа на МТВ 1, но тие две емисии повеќе ги нема.

gug1

њњ
Член од
14 мај 2011
Мислења
330
Поени од реакции
101
ima nekoj od tv u brazil mislam deka za otvaranjeto nekoj imaa tam , ili od tuka komentirat?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.607
Поени од реакции
2.957
Како ви се допаѓа виртуелното студио за светсково? :)

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.388
Поени од реакции
8.602
Како ви се допаѓа виртуелното студио за светсково? :)
Претерано шарено

Јас не оваа недела не сум бил дома па не знам како е во HD, али сигурно во HD боде очи, дреч бои бразилски .[DOUBLEPOST=1402834313][/DOUBLEPOST]
Почнале upscaling да и прават на програмата,ај може и во брзо време ќе префрлат на целосно ХД.Исто така и на МРТ 1 ХД каналот што беше го нема веќе тоа ХД.
За Лига на Шампиони на HD немаа лента со време и резултат на натпреварите .
Можеби и го извадиле тоа HD на логото за да можат да стават лента со време и резултат на натпреварите . Не можат изгледа да користат многу работи одеднаш .

Најверонатно работат на тоа да можат што е можно повеќе работи да користат во една слика.

Јас приметив дека имаат сега доста повеќе реклами . Порано немаше реклами за автомобили, Тинекс... или можеби јас не сум заприметил такви реклами.

Последно уредено:

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.607
Поени од реакции
2.957
Претерано шарено

Јас не оваа недела не сум бил дома па не знам како е во HD, али сигурно во HD боде очи, дреч бои бразилски .[DOUBLEPOST=1402834313][/DOUBLEPOST]
За Лига на Шампиони на HD немаа лента со време и резултат на натпреварите .
Можеби и го извадиле тоа HD на логото за да можат да стават лента со време и резултат на натпреварите . Не можат изгледа да користат многу работи одеднаш .

Најверонатно работат на тоа да можат што е можно повеќе работи да користат во една слика.

Јас приметив дека имаат сега доста повеќе реклами . Порано немаше реклами за автомобили, Тинекс... или можеби јас не сум заприметил такви реклами.
Тоа им е до програмот кој го користат за графиката.

Kajgana Shop

На врв Bottom