МРТВ - Македонска радио телевизија

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.365
Не е дека не можат, муабетот е дека не сакаат. Има огромна разлика... :)
Е да :).

Ако МТВ сакаат зошто Сител и К5 да не сакаат? (хипотетичко прашање нормал пошто гледачите ги гледаат турскоиндискозеленортскоостровските серии)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Браво за МТВ, се подобруваат, и студиото за ЛШ им е светско, а не ко порано кога бев таму во основно, креденец имаа сред студио :facepalm:

Супер е што имаат серии од секаков жанр, само турски да нема, барем една телевизија нека остане незагадена.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ќе прозведува МТВ сега програма во ХД? Колку што знам јас алфа имала најака опрема со ист квалитет како нова тв од хрватска така ми кажаа.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Стотици милијарди странски „инвестиции“ (во најава нормално), во кое село боксерот пресекол лента за терени за голф, Бранко е крив за се' (нормално) и сл. - се' тоа од џилит ново супер скапо студио.....дур не пратат репортери (со камера) од важни места, настани и не поработат на објективност ич не ги есапам....а и презентерите не им се нешто посебно...

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Ај да видиме, што чудо ќе беше ова, МТВ немам гледано од 2000 година...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Стотици милијарди странски „инвестиции“ (во најава нормално), во кое село боксерот пресекол лента за терени за голф, Бранко е крив за се' (нормално) и сл. - се' тоа од џилит ново супер скапо студио.....дур не пратат репортери (со камера) од важни места, настани и не поработат на објективност ич не ги есапам....а и презентерите не им се нешто посебно...
Да, вестите се најбитни кај МТВ, зашто се работи за информационен канал, налик на CNN па само вести има. :facepalm:

Аманте бе луѓе, еднаш без политика...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Колку му е месечниот прилив на копуциве од радиодифузна такса? Претпоставка пола да оди за нив од тие две стотки, би требало само од такса да собираат по еден милион евра месечно.
Не знам, само се информирам. Има некој сознание?

S

Sheldon Cooper

Гостин
Колку му е месечниот прилив на копуциве од радиодифузна такса? Претпоставка пола да оди за нив од тие две стотки, би требало само од такса да собираат по еден милион евра месечно.
Не знам, само се информирам. Има некој сознание?
15 месеца х 190 = 2850 по домаќинство х 500.000 домаќинства (груба броjка) = 142500000
Средства од наплатената радиодифузна такса се распоредуваат на
следниов начин:
- 72% за МРТ за покривање на трошоци за создавање и емитување на
програмите;
- 4,5% за МРТ за техничкотехнолошки развој;
- 16% за МРД за одржување и употреба на јавната радиодифузна мрежа;
- 3,5 % за МРД за развој на јавната радиодифузна мрежа и
- 4 % за Советот за радиодифузија за регулирање и развој на
радиодифузната дејност во Република Македонија.
Од вкупно уплатените средства од радиодифузната такса МРТ задржува
износ во висина од 0,5% на име провизија.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Да, вестите се најбитни кај МТВ, зашто се работи за информационен канал, налик на CNN па само вести има. :facepalm:

Аманте бе луѓе, еднаш без политика...
И јас сум за тоа, дај Боже да е така и затоа сум за конкретни, кратки и информативни вести, па уште во продукција на ниво и јас би гледал....реков ако остане така, џабе е и златно студио...
....хтв, ртс (не ги гледам премногу), ама тој репортерски дел ми изгледа многу посериозен...ние немаме постојани дописници од поголемиве метрополи на Балканот и самиот избор на вести е повеќе во контекст на мачкање очи и перење мозок отколку информирање....

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.145
Поени од реакции
9.118
За поздрав е иницијативата за збогатување на програмата и осовременување на телевизијата. Се надевам дека МТВ ќе се наметне како добар пример за бљувотините од типот на Шител и Кењал5, па можеби и тие ќе се обидат да воведат модерна програма и помалку политика.

Имам една замерка. Пред некој ден пуштив фудбал пренос Вардар играше со Дрита. Значи целиот пренос изгледа како да е сниман со една, максимум две камери. Па добро бе јас разбирам дека неможеме да правиме пренос во стил на Лига на Шампиони со толку многу камери и агли, ама пак цел натпревар да го гледаш од птичја перспектива без ниеден низок кадар од терен кон трибини (не дека имаше публика да се покаже но не е тоа поентата тука), или пак од повеќе агли... Едино што таа смрдлива камера од пред 30 години зумира на моменти па можеш да распознаеш фаци. :D Средете го и ова, ситниците се битни!

П.С. Прочепкав по темава наназад неколку страни, каков ремет јадат МТВ на Facebook хаха, па уште тие 60 и кусур годишните што прв пат верувам се среќаваат со интернет ги седнале и даваа сериозни официјални одговори. Каков паблик рилејшан имаат врв! :D

Kajgana Shop

На врв Bottom