Јас вчера седнав да ја "кинам" боже чувај ја од зло...откако ги извадив првите 3 акорда мрза ме фати и станав.ајде дечки кој се нафаќа да ги ги скинеме песните нови на тоше???:smir:
во право си:smir:Јас вчера седнав да ја "кинам" боже чувај ја од зло...откако ги извадив првите 3 акорда мрза ме фати и станав.
За вакво нешто треба некој помлад со невероватна желба и ентузијазам за докажување.
imenjak, taa mi bese edna od prvite skinati pesni......... me mrzi da pisuvam tabovi ama od pamet vaka kje ti kazam........follow the instructions.........Може ли некој да ја цакне Биљана сајла немаше?
Не е таа песна, таа што ја објаснуваш се вика `Пауза` и е од одјавната шпица на К-15.imenjak, taa mi bese edna od prvite skinati pesni......... me mrzi da pisuvam tabovi ama od pamet vaka kje ti kazam........follow the instructions.........
pesnata e u d-dur,znaci so nego pocinje..... se vrti krugce so eden drug akord,ne znam kako se vika ali vaka kje stisnes;od polozbata za d-dur,go drgas sredniot prst od prva zica a prviot prst go stavas na vtoro pole na cetvrta zica.....i sea ,razlozi go akordite ,so bi reklearpedziraj...... i pocetokot na soloto go znam, ako ne me mrzi kje napisam tabovi ama izglea kje me mrzi,ali u globala toa e,vi kazav od kade ,i soloto e od D,a za posle toso malerot so go sviri soloto malce potesko poso nemam volja da simnuvam bluzerski solazi poso u sekoj slucaj mozes sam da si iskombiniras....
Ќе може да ја објасниш дека ништо јас не разбрав како ми ја објаснија песнава, а и билјана сајла немаше ако ја знаеш?Не е таа песна, таа што ја објаснуваш се вика `Пауза` и е од одјавната шпица на К-15.
Не е таа песна, таа што ја објаснуваш се вика `Пауза` и е од одјавната шпица на К-15.
Почиња со D, sea toa kao da ti go napisam pocetokot neznam, tri saati ke mi trebaat... prvin go sviris D so treta zica vtoro pole, posle go sviris kao 4 zica vtoro pole, ama po eden takt, i prodolzuvas od AМоже ли некој да ја цакне Биљана сајла немаше?
Mislam deka namesto G e EПочиња со D, sea toa kao da ti go napisam pocetokot neznam, tri saati ke mi trebaat... prvin go sviris D so treta zica vtoro pole, posle go sviris kao 4 zica vtoro pole, ama po eden takt, i prodolzuvas od A
A D G A
Sakas ti baknezi................................... celo vreme taka do refrenot koj ide:
3 x G,A i na kraj D..... malce so sluhot vidi so kade, inace toa se akordite
НЕ, проверено е....... 200 % е така ко шо пишав...Mislam deka namesto G e E