Што подразбираш под сложени? Ја ја исвирев топ, ама ти имаш неколку вишок акорди убацено... Ја ја свирев со разложени акорди, и оригинал искача:smir::salut::cug:[FONT="]Ристо Самарџиев[/FONT][FONT="]-[/FONT][FONT="]Бела
Am --------Dm
Еј, моме, еј девојче
Dm ---------- F-------Am
севдо прва, росно кокиче,
Dm --------Am
кој сокак поминуваш,
F-----------E-------------Am
кој конак ноќва минуваш.
Am--------------G
Дал' помниш, дал' ме сонуваш
Dm--------F-----Am
Дал' име мое спомнуваш
Dm-----------F------Am
Ил' љубиш ил' се даруваш
E/7-------------------------Am
за име нит' за пари прашуваш, еј...
Am-----------C---------------
Бела трага, бела прашина
Dm-----------F------Am
бела зима, бела белина.
Dm-----------F-------Am
Бел ат пред порта помина,
F------------E/7--Am
и на него, либе замина.
Јас по тебе факам у света,
лето осмо, зима девета.
Девет песни, бел мој галебе,
пратив абер, либе, по тебе јас.
C-------G
Дојди си, дојди ми
Dm----------Am------G
подај рака и не зборувај
G------F---------------C------G
гушни ме и само одголувај.
C-------G
Дојди си, дојди ми
Dm----------Am------G
подај рака и не зборувај
G-------F--------------E/7------Dm--Am
гушни ме и само тииииии одсонувај.
ако има грешки поправајте али ова за на гитара само со сложени акорди:smir:
[/FONT]
пратимија по пп. ќе видам што можам да сторам:smir:а од Т.Б.Трачери-Фризер, некој да ја хакне, некако чудно ми е, никако да је погодам.....
Communication breakdown. На постот со табот за песната пишува `сложени` акорди. Незнам ни ја што си мислел со тоа... Дали се спротивно од разложени или исто не ми е јасно, но гледам дека Оби Ван сфаќа што се сложени акорди.пратимија по пп. ќе видам што можам да сторам:smir:
таман ако не знаеш сто е разложени акорди тогаш џабе свириш,
друго е акорди само да маваш на гитара друго е да ги разложуваш затоа и ти доааѓаат помалку акорди
C= разложен би дошол до-ми-сол;ми-сол-до;сол-до-ми или пак музички кажано: квинтакорд,секстакорд и кварт секстакорд....поздрав
фала што ме подсети,видов дека е моја грешка раз..сложени:smir: но веќе му се извинив преку репутацијаCommunication breakdown. На постот со табот за песната пишува `сложени` акорди. Незнам ни ја што си мислел со тоа... Дали се спротивно од разложени или исто не ми е јасно, но гледам дека Оби Ван сфаќа што се сложени акорди.
Другпат. За докажување има на кој и каде да се докажувам, темава не е за тоа.ок ај да видам преработете една од овие:мики стојановски џафер-под пелистер или пак ако те сретнам таму некаде-група гром ;да се уверам дека разбирате нешто да не бидам во заблуда:smir:
не реков да се докажуваш туку да ја сработиш од овие некоја песна,.Другпат. За докажување има на кој и каде да се докажувам, темава не е за тоа.
Првпат слушам за двете песни а за да посветам време на такви песни баш и не сум расположен. Можеби некогаш во иднина, претходно има долга листа на песни што чекаат.:helou:не реков да се докажуваш туку да ја сработиш од овие некоја песна,.
оддели пола сат време не е потребно многу:smir: