МАНУ и нивната активност околу спорот со името!

Дали сметате дека МАНУ е заспана институција !

• Вкупно гласачи
    54

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
ова е став на Академик Блаже Ристовски а не на МАНУ
и не мешајте баби и жаби оти ако пратите уназад Ристовски за многу ставови не се согласува со МАНУ
јас само него го почитувам оти незнам за никој друг од таму, како што кажа некој претходно тие од ману се ЗАСПАНИ
Но зошто МАНУ како институција не заземе став, така и тежината и значењето на кажаното ќе биде поголема.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Но зошто МАНУ како институција не заземе став, така и тежината и значењето на кажаното ќе биде поголема.
тоа и се прашуваме другар ... самава тема е провокација кон нив да се активираат или пензионираат ако не ги бива ...
ни веб страната не им е на Македонски ...

еве демек за што се залагаат: (една од работите, која патем треба да им е прва како во денешнава сотуација)

Centre for Strategic Research

The Centre for Strategic Research is a scientific and scholarly unit at the Academy and was established on 28 September 2000.
The Centre's assignments are: the stimulation, organisation and carrying out of research, the holding of talks and public discussions on strategic issues of national and international significance to the Republic of Macedonia.
The Centre researches into issues, phenomena and relations of a historical, geopolitical, economic, social, cultural and security nature from the aspect of their long- and middle-term significance to the development of the Republic of Macedonia as an independent and sovereign state.

http://www.manu.edu.mk/csi/csi.htm

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
тоа и се прашуваме другар ... самава тема е провокација кон нив да се активираат или пензионираат ако не ги бива ...
ни веб страната не им е на Македонски ...

еве демек за што се залагаат: (една од работите, која патем треба да им е прва како во денешнава сотуација)

Centre for Strategic Research

The Centre for Strategic Research is a scientific and scholarly unit at the Academy and was established on 28 September 2000.
The Centre's assignments are: the stimulation, organisation and carrying out of research, the holding of talks and public discussions on strategic issues of national and international significance to the Republic of Macedonia.
The Centre researches into issues, phenomena and relations of a historical, geopolitical, economic, social, cultural and security nature from the aspect of their long- and middle-term significance to the development of the Republic of Macedonia as an independent and sovereign state.

http://www.manu.edu.mk/csi/csi.htm
Провокација да, но со оглед дека се во години мал дел од нив знае или сака да научи користење на компјутер, интернет и форуми. Самата веб страна е доказ за тоа дека можеби тие самите и не знаат како да стигнат до неа па да видат дека имаат веб страна па уште и на англиски, а членови се на Македонската академија на науките и уметностите.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Spored mene MANU e institucija polna so debili koi sto go sramat imeto.
i nemoj nekoj da mi lepricira posto nemam namera da diskutiram za takvi kreteni, a i anketata dovolno zboruva deka golemo mnozinstvo misli kako mene.

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Spored mene MANU e institucija polna so debili koi sto go sramat imeto.
i nemoj nekoj da mi lepricira posto nemam namera da diskutiram za takvi kreteni, a i anketata dovolno zboruva deka golemo mnozinstvo misli kako mene.
леприцира- реплицира

П.С. Среќни Велигденски празници!:smir::helou:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
потегот со новиот член .. само покажува во која насока се движат или пак колку се запознаети со ситуацијата ... :kesa:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Дали академците во Ману се школувани во наши школи или во некои кои се следбеници на комшиските пропаганди од пред стотина години. Има ли некој од нив кој јасно со факти може да застане и да се спротивстави на фабрикуваната историја која ја знае повеќе од половина свет.
Дали некој од нив смета дека треба да копаме малку подалеку од 7-от век или тоа е забранета зона за нас.
И на крај , сакаат тие држава или лесна пара за да се проживее и онака краткиот век кој го живеат „македонците“.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Академците од МАНУ се небаре во мечкин сон со нивната активност (не активност) тоа ти е еден клуб на истрошени неактивни пензионери кои во животот немале ама никаква активност -демек интелеккти од висок калибар, жими мандалото:pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom